Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2x positieve ovulatietest in cyclus

 • Auteur
  Berichten

 • Summery
  Bijdrager
  #10190533

  Beetje raar, maar ik ga het kort proberen te houden. Op aanraden van de huisarts zijn wij begonnen met de digitale ovulatietesten van CB. Simpeler kan niet zou je denken, of een smiley, of niet! Op dag 7 van mijn cyclus begon ik met de ovulatietesten (normaal cyclus van 28/29 dagen) en ja hoor, een smiley. Voor mij viel alles op zijn plek, elke keer te laat begonnen met vrijen, vandaar nog niet zwanger geweest. Vandaag (dag 23) voelde ik me wat wazig en heb ik er voor de gein nog maar een ovulatietestje tegenaan gegooid en ja hoor, weer een smiley. Tussendoor ook wat ovulatietesten gedaan maar na dag 7 nooit meer een smiley gekregen.

  Na de positieve ovulatietest heb ik een verloskundigenpraktijk gebeld omdat ik er geen bal meer van snapte. Zij zei, doe maar een zwangerschapstest want anders zou ik ook niet weten wat er aan de hand is. Net een vroege zwangerschapstest van CB gedaan, maar hij geeft aan dat ik niet zwanger ben.

  Wie heeft er nog meer zo’n rare ervaring? Heb ik te vroeg een test gedaan? Had ik het met ochtendurine moeten doen? Zijn de digitale ovulatietesten van CB toch niet zo betrouwbaar? Ik kan toch niet aan het begin en aan het eind van mijn cyclus vruchtbaar zijn?

  Groetjes!

   


  JuneM
  Bijdrager
  #10190539 Quote

  Ik zou eens een zwangerschapstest van Kruidvat doen, gewoon de 2 voor 5. Die zijn het meest gevoelig! Gevoeliger dan die van clear blue. Ik duim voor je!


  Summery
  Bijdrager
  #10190561 Quote

  Thnx voor je reactie! Kun je de test van de kruidvat ook al voor je NOD gebruiken?


  JuneM
  Bijdrager
  #10190567 Quote

  Ja hoor, heb ik wel gedaan en beide keren een hele lichte streep te zien! Gewoon de normale 2 voor 5. Niet die early!

  Ik heb in januari een miskraam gehad, daarvoor was mijn eisprong altijd pas laat, rond dag 23, dus dat zou ook nog kunnen, zou in elk geval niet gek zijn. Na de miskraam een eerdere eisprong en nu weer zwanger. Spannend! Laat je het weten? 


  Summery
  Bijdrager
  #10190594 Quote
  • Ooh wat leuk dat je zwanger bent! Ik net naar de Kruidvat geweest (koopavond), wat denk je? Uitverkocht! Heb dus maar de early meegenomen maar die zijn dus niet zo gevoelig?

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10190599 Quote

  De early is inderdaad niet even gevoelig. Overigens kunnen ovulatietesten soms al een paar dagen eerder opnieuw positief uitslaan dan een zwangerschapstest. Voordat je genoeg hcg in je lijf hebt om zo’n test positief uit te laten slaan kan het namelijk de rest van je hormoonhuishouding alvast overhoop gooien.

  Meerdere keren in een maand positief testen met een ovulatietest kan overigens ook duiden op andere dingen. Het meest waarschijnlijke is nog wel dat de test te gevoelig is voor jouw lijf, in welk geval je misschien een minder gevoelige test moet zoeken. (Vaak staat wel ergens vermeld op hoeveel IU/l zo’n test reageert.) LH, waar zo’n test op reageert, is namelijk gedurende de hele cyclus wel aanwezig, maar in principe neemt het voor de piek toe met 2-10x de concentratie die normaal in je lijf zit. Dat de test te gevoelig is kan ook komen door het gebruiken van te geconcentreerde urine trouwens, bijvoorbeeld als je direct na het slapen test nadat je dus de hele nacht niets gedronken hebt. Veel merken geven daarom ook aan dat je niet met ochtendurine moet testen (of best tussen 10:00 en 16:00), al geeft clearblue daar volgens mij andere instructies over.

  Anders kan het ook komen door PCOS, of mogelijk andere hormoonafwijkingen, al gaan die vaak ook gepaard met onregelmatige cycli. Ik heb zelf wel eens 8x in een cyclus (die duurde wel bijna 40 dagen) positief getest met een ovulatietest. Dat betekent niet dat je 8x een eisprong hebt, maar waarschijnlijker dat je hormoonhuishouding van slag is, in mijn geval dus door PCOS.

  Als je nu niet zwanger blijkt te zijn zou ik gewoon eens een hele cyclus elke dag testen met een ovulatietest. Eventueel kan je overwegen om juist niet de testen van clearblue te gebruiken, zodat je nog iets van intensiteit kan vergelijken. Met clearblue weet je immers alleen of je wel of niet over de drempelwaarde zit.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  JuneM
  Bijdrager
  #10190892 Quote

  Heb je nog getest?


  Summery
  Bijdrager
  #10191835 Quote

  Nou, inmiddels al vijf dagen achter elkaar een positieve ovulatietest. Ik test elke dag rond vijf uur. Morgen is mijn NOD, had tot gister echt wel buikkrampjes, maar vandaag nergens meer last van. Gister de HA gebeld en om een doorverwijzing naar de gynaecoloog gesmeekt. Want mocht ik niet zwanger zijn, twee keer een LH piek in een cyclus is ook niet normaal, dat is me inmiddels wel duidelijk… iemand ook deze ervaring of nog tips? Heb besloten om morgen pas weer een zwangerschapstest te doen, heb er al 3 versleten deze paar dagen…


  Kaboutertjexx
  Bijdrager
  #10191855 Quote

  Summery, hier hetzelfde! Ook al 5 dagen positieve ovu test…. ik ga morgen ochtend testen met zw test!

  Spannend….. 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct