Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

3 follikels, advies niet vrijen

 • Auteur
  Berichten
 • #10201132

  Hallo,   Vorige maand helaas miskraam , Maar we zijn weer verder gegaan aan de clomid 100mg , en deze zaterdag had ik de 1ste echo de 10de dag en der waren 3 follikels te zijn 1 op de linker van 13mm en op de rechter 2 van 17 En 18 mm  Nu mag ik deze maand dus niet vrijen maar ik vind het heel moeilijk om mij daar aan te houden hoe groot is de kans dat je werkelijk een 3ling krijg,  Ze zegen dat als je op de 10de dag van je echo een follikel heb van 13 dat die waarschijndelijk niet gaat springen ?   Help wat moet ik doen??


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10201152 Quote

  Ik ben zwanger geraakt via IUI en mij is altijd verteld dat de kans er echt wel is dat ze alle drie springen. De vraag die je jezelf moet stellen is denk ik of je mentaal, fysiek en financieel aan zou kunnen om een drieling te krijgen. Ik ben in mijn werk (ben leerkracht) twee keer een drieling tegen gekomen. Dat was echt wel heftig voor ouders en wij hebben er dan ook altijd voor gekozen om bij meer dan twee follikels niet te vrijen. Uiteindelijk zwanger geworden toen ik maar één follikel had ipv twee en ben nu 36 weken.


  BenB
  Bijdrager
  #10201172 Quote

  Ik heb daar geen ervaring mee, maar stel dat er 3 eitjes springen en bevrucht worden én je hebt een snelle splitsing, dan zou het ook een vier-, vijf-, of zesling kunnen worden. Ik vond een tweelingzwangerschap al pittig 😬 Snap wel dat het moeilijk is om juist nu geen seks te hebben. Zeker als je wens zo groot is. Ik zou er even goed over nadenken. Veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct