Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

3 Weken Oud Slapen Lukt Niet Help

 • Auteur
  Berichten

 • AletteRune
  Bijdrager
  #10550055

  Onze zoon is 3 weken en heeft nog weinig moeite gehad met slapen. Alleen vooral vanavond lijkt hij ontroostbaar, als sinds etenstijd. Druk met armpjes en beentjes, lijkt pijn te hebben. Krampjes lijken het niet te zijn. Sliep eventjes op mijn borst maar schrok na 1, 5 uur wakker. We denken misschien aan maagzuur?
  Heeft iemand tips, wij weten het ook niet meer..


  CFK
  Bijdrager
  #10550058 Quote

  Lijken mij toch echt krampjes als ik het zo lees. 3 weken oud zeg je? Nog erg klein. De eerste 1-2 weken zitten de lijfjes van baby’s nog vol met de melatonine die ze van mama mee krijgen, daardoor slapen ze in die weken nog erg veel. Daarna moeten ze dat zelf aan gaan maken en dat kan even duren. Het dag en nacht ritme is er nog helemaal niet. Ook kunnen krampjes nu echt al wel starten. Veel troosten en op tijd laten drinken, meer kan je niet doen. En savonds zo rustig en donker mogelijk houden, zodat hij gaat leren dat hij savonds en snachts moet slapen. Succes!


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10550070 Quote

  Dit is heel herkenbaar. Eerste 2 weken zijn ze super zoet en daarna beginnen kindjes wat meer ” wakker” te worden, last te hebben van hun omgekeerde dag nacht ritme en prikkels in zich op te nemen.
  Verder klinken dit wel echt als krampjes. Ook typisch moment ervoor.


  Yildizz
  Bijdrager
  #10550079 Quote

  Het kan krampjes zijn of schrikreflex je kan miss je baby inbakeren.

  #10550082 Quote

  Welkom in het leven met een baby haha. Inderdaad, de eerste 2 weken slapen ze vaak voorbeeldig en heeeel veel, daarna wordt dat minder. Heel normaal.
  Dit is nog maar 1 avond, er zullen nog tientallen van zulke avonden volgen hoor de komende maanden en jaren 😉 Succes haha, en probeer je er gewoon niet te druk om te maken. Soms huilen ze gewoon veel s avonds, slapen ze moeilijk, zijn ze onrustig etc. Hoort er allemaal bij.


  Lorraine
  Bijdrager
  #10550086 Quote

  Klinkt inderdaad als krampjes! Begonnen hier ook rond de 3 weken. Toen begon ook het mindere slapen in de nacht, we hebben nachten met hem op de bank op onze borst gezeten. Hij is inderdaad nog zo klein! Het wordt vanzelf weer beter. Ze moeten er helaas even doorheen.


  AletteRune
  Bijdrager
  #10550114 Quote

  Bedankt voor de reacties, krampjes leken het ons niet omdat ze zolang na de voeding nog doorgaan.. Ik had ergens gelezen dat krampjes een half uur na de voeding kunnen voorkomen?
  Tips om krampjes te voorkomen of te verlichten? Moeilijk om te zien dat hij er zoveel pijn van heeft..


  Yima
  Bijdrager
  #10550119 Quote

  Onze dochter van 3,5 week heeft ze soms gewoon dag avond en nacht. Ik vind het soms ook moeilijk om niet te gaan piekeren over of we wel goed bezig zijn, welk middeltje helpt, of het niet een ergere oorzaak heeft (oudste had kma en reflux). Maar ik weet ook dat het erbij hoort, en de ene dag is de andere niet. Er komen weer betere dagen en nachten. 

  Het hoogtepunt van de krampjestijd ligt tussen 6-9 weken vaak. Dus het duurt ook nog wel even. Het kan best rot zijn om ze zo onrustig en huilerig te zien, dat ze eigenlijk hun slaap zo hard nodig hebben maar pijn hebben. Je kan op internet veel tips voor krampjes vinden en dan is het uitproberen wat voor jullie werkt. 

  In de avond is de overprikkeling van de dag het grootst en zijn de krampjes het ergst omdat de lichaamstemperatuur wat hoger ligt. Hier helpt clusteren, billetjes kloppen terwijl we ijsberen en prikkels zo min mogelijk houden. Gewoon lekker bij ons houden. Maargoed. Snachts slaapt ze dan meestal wel, maar ligt ze ook vaak te kreunen en wurmen van de krampjes. En gister was het de hele dag door en kwam er nauwelijks poep uit dat allemaal erg hard was. Het is soms lastig weten wat je kunt doen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct