Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

3 Weken Oude Baby Blijft Vragen Om Voeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10463980

  Ons zoontje is bijna 3 weken en vandaag is het al de hele middag en avond drama. Zodra hij in zijn bedje ligt maakt hij hoge gil geluidjes en uiteindelijk wordt dit krijsen. Zodra we hem oppakken stopt hij meteen dus geen krampjes denk ik? Na een tijdje vasthouden gaat hij ook weer huilen. Hij blijft zo onrustig, ook met zijn handjes en ogen en slaapt bijna niet tussendoor. Zowat om de anderhalf uur voed ik vandaag maar dat kan denk ik ook wel de hele dag door nu. Voor een sprongetje is het te vroeg toch? Hoe kunnen we hem helpen zodat hij weer rustig kan gaan slapen?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10463988 Quote

  Voeden als hij daarom vraagt. Het kan ook een regeldag zijn. Dat kan 1 dag duren maar ook meerdere. Met zulke dagen regelt hij zelf de hoeveelheid voeding die hij binnenkrijgt.

  Als het alleen savonds is kan het ook zijn dat hij gaat clusteren. Erg vermoeiend, maar daar kun je het beste maar aan toegeven.

  Google anders maar eens op regeldag en clusteren. Waarschijnlijk herken je dan wel dingen.

  En verder lekker bij je houden als hij zo onrustig is. Hij heeft zijn mama en papa nog heel erg nodig, hij is nog zo klein en pas net op de wereld. Overdag bij jou laten slapen, bijv in een draagzak/doek kan voor hem ook heel fijn zijn.


  Yima
  Bijdrager
  #10463989 Quote

  Kan een regeldagje zijn. Het is wel normaal babygedrag. Mijn dochter wilde tot 17 weken niet ergens anders dan op mij slapen. Lekker bij je houden en troosten, en voeden op verzoek. Die eerste 3 maanden zijn gewoon heel pittig.


  Galileo
  Bijdrager
  #10463991 Quote

  Is het niet gewoon een regeldag? Die zijn namelijk rond een week of 3 heel normaal. Geef je borstvoeding of kunstvoeding? Bij borstvoeding is het ‘gewoon’ een kwestie van toegeven en afzien, meestal is het na 1/2 dagen weer over. Sterkte!

  https://www.24baby.nl/baby/borstvoeding/regeldagen/


  Yima
  Bijdrager
  #10463992 Quote

  Oh en avonden huilen doen heel veel babies. Toppunt is vaak rond etenstijd en daarna. Ze zijn moe en geprikkeld van de dag, waardoor ze lastiger in slaap komen, de lichaamstemperatuur ligt wat hoger, waardoor krampjes sterker zijn. Het is helemaal niet erg om hem die eerste maanden savonds bij je te houden tot het punt waarop hij wel in slaap is te krijgen. Evt lekker clusteren.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10463993 Quote

  En verder lekker bij je houden als hij zo onrustig is. Bij jou laten slapen, dit kan ook in een draagzak/doek. Hij is nog zo klein en heeft jou nog heel hard nodig. Mijn oudste dochter sliep de eerste 11 weken overdag eigenlijk alleen maar op mij. Soms kon ik haar dan slapend wegleggen maar vaak ook niet. Ineens lukte het in haar eigen bedje. Het komt dus vanzelf dat hij alleen kan slapen.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10464006 Quote

  Dankjulliewel wel voor de geruststellende reacties en tips 🙂 ik vind het vooral zo sneu als hij maar zo onrustig blijft en weinig slaapt. Hopelijk gaat dit helpen!

  #10464037 Quote

  Dankjewel 🙂

  #10465826 Quote

  Een draagdoek kan idd een uitkomst zijn gebruik ‘m zelf heel veel voor me dochter die nu 4 weken oud is. Als ik haar in de doek heb en ze slaapt diep genoeg dan leg ik haar In haar bedje slaapt ze verder. Ook kan het helpen om het bedje van je kleintje voor te verwarmen met een kruik. Deze tip kreeg ik ook en het werkt bij mij kleine meid ook. Dan gaan ze van jouw warmte naar een warm bedje en dan is de overgang niet zo groot. En probeer eerst de billen neer te leggen en dan het hoofd dan hebben ze niet het gevoel dat ze naar beneden vallen. Succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct