Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

30 wkn, geen last van borsten/ tepels/melkproductie

 • Auteur
  Berichten
 • #10250908

  Hi meiden, 

  Ik ben nu 30 weken zwanger en wil heel graag borstvoeding geven. Nu vroeg mijn moeder mij pas van heb je al last van je borsten/ tepels/ druppels melk etc. Maar ik heb echt 0,0 last van iets. In de eerste 3 maanden deden ze al zeer als je ernaar keek, maar dat nam zoals de meeste klachten af vanaf tweede trimester. Sterker nog, ik heb er sindsdien echt helemaal geen last van. Nu heb ik al behoorlijk donkere tepels van mezelf en goeie dikke tuutjes om maar zo te zeggen dus voor een baby goeie tepels denk ik, en hier zullen ook niet veel veranderingen in zichtbaar worden, maar vanaf wanneer gaat je productie een beetje beginnen? Gaat dit nog gebeuren qua groei, of melk of IETS? 

  Hoor graag jullie ervaringen! 


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10250910 Quote

  Bij mij niets tot 39+5 toen is ze geboren.. nu hoeft ze er naar te kijken en stroomt het al! Dus nee het zegt niks.. ik heb onhandige tepels dus werk met een tepelhoedje helaas!


  Anemoontje
  Bijdrager
  #10250911 Quote

  Bij mij niets tot 39+5 toen is ze geboren.. nu hoeft ze er naar te kijken en stroomt het al! Dus nee het zegt niks.. ik heb onhandige tepels dus werk met een tepelhoedje helaas!


  Gerako
  Bijdrager
  #10250914 Quote

  Geen zorgen! Hier ook pas toen mijn zoontje was geboren dat het op gang kwam. En heb ook altijd hele goede productie gehad. 


  Nijntje twee
  Bijdrager
  #10250917 Quote

  Ik heb ook nooit iets gemerkt, maar na de geboorte kwam het goed op gang. Nu al 7 maanden borstvoeding 💪🏻

  #10250924 Quote

  Oh jeetje echt joh! OK gelukkig! 

  Begon me zowaar zorgen te maken van uh, boobies, moeten jullie niet een keer in actie komen? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Klijn
  Bijdrager
  #10250926 Quote

  Geen zorgen inderdaad! Ik heb tijdens mijn zwangerschap 1 keer een lekkende tepel gehad, verder helemaal geen problemen mee gehad. Na mijn bevalling kwam de borstvoeding al heel snel op gang, en heb 6 maanden met plezier gevoed 🙂 Sommige vrouwen merken de veranderingen al in hun zwangerschap, maar het echte op gang komen gebeurt altijd pas na de bevalling. Komt helemaal goed!

  #10250935 Quote

  Bij mij was er ook niets van dat alles tot na de bevalling. Na 2 dagen was het op gang (was een ks en dan duurt het op gang komen vaak wat langer) en toen gelijk ook goed veel (eigenlijk ‘te’ veel). Mijn zoon kon niet goed drinken aan de borst en kreeg te weinig binnen, ik had overproductie en het was daardoor voor ons beiden zo vermoeiend en stressvol dat ik geen borstvoeding meer geef. Maar aan m’n productie lag het niet, dus dat je nog niets merkt tijdens je zwangerschap zegt helemaal niks!


  KT
  Bijdrager
  #10250957 Quote

  Er hoeft voor de tijd nog helemaal niks te gebeuren. Kan maar echt niet nodig. Hier twee keer nergens last van en twee keer succesvol borstvoeding. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct