Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

31 Weken Zwanger En Om De 5 Min Harde Buiken

 • Auteur
  Berichten
 • #10577136

  Hey dames,
  De titel zegt het eigenlijk al. Ik ben nu bijna 32 weken zwanger en heb ineens sinds zaterdag heel regelmatig harde buiken.
  Ze kwamen toen om de 5-15 min deden geen pijn, wel heb ik sinds zaterdag pijn in mn onderbuik en is mijn kindje wat rustiger. Zondagochtend tot de middag was het velen malen minder.
  Zondag ben ik bij de verloskundige (zh) geweest, ctg gehad die vond het er goed uitzien. Baarmoedermond is niet gemeten.

  Nu het volgende. Gister begonnen de harde buiken weer, iedere 5 min. en bleven 60 seconden aanhouden. Dit is zo doorgegaan van 16:00 smiddags tot 7:45 in de ochtend zonder stop en in rust. En wat pijnlijk. Een warme douche heeft niet geholpen.
  Volgens het ziekenhuis normaal.. De ‘harde buiken’ zijn niet gestopt maar wel iets onregelmatiger 5-15 min, iets minder pijnlijk.

  Daarnaast ben ik onwijs moe met verzuring in heel mijn lijf, duizelig, kortademig, vaak pijn op de borst, ineens regelmatig verhoogde bloeddruk (maar ze hebben geen verdenking van zw.vergiftiging, wel spoortje eiwit in urine).

  Wie herkent het?


  EvanS
  Bijdrager
  #10577143 Quote

  Ik heb dit ook tijdens mijn zwangerschap(pen) gehad. Het enige wat hielp: rust. Niets doen. Mijn vk gaf me het advies 1 activiteit per dag te doen, even naar de winkel/douchen/iets inspannends dus was dus 1 activiteit. Voor de rest op de bank liggen/in bed liggen. Ik ging puzzelen om de tijd te doden. 😉 

  Mijn vk gaf ook aan dat mocht het langer dan 1 uur regelmatig zijn ik moest bellen, heb je ook iets afgesproken met jouw vk? Probeer is een dagje helemaal niets te doen… merk je dan verschil? Het is erg inspannend dus niet gek dat je daar klachten van krijgt, het is niet fijn om ze te hebben! Succes!

  #10577146 Quote

  In welk termijn kreeg je er last van? Moest je dit zo volhouden tot einde zwangerschap? Het gekke bij mij is dat ik juist alleen maar aan het rusten ben de afgelopen 2 weken. Maar ookal onderneem ik nu iets gaan ze ook niet weg. En wat noemde jouw verloskundige regelmatig? 


  RS
  Bijdrager
  #10577207 Quote

  Ik heb ook al sinds vroeg veel harde buiken enige wat je kan doen is rust ik ben nu 33 weken. En werk al 2 weken niet meer


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10577214 Quote

  Heb dit ook veel gehad en was echt gewoon voorwerk. Klinkt hetzelfde. heten Braxton Hicks weeën dacht ik. Kunnen echt tijd vrij regelmatig zijn en ook zelfs wat pijn doen. De verzuring in bijv je benen, etc . Herken ik ook. Droeg de laatste weken regelmatig steunkousen las ik nog een en ander moest bekopen op het werk bijv. Scheelde gigantisch. 

  #10577284 Quote

  Had je deze ook elke 5 min en best pijnlijk? En verzuring ook in heel je lijf?

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10577285 Quote

  Had je ze ook elke 5 min best pijnlijk?

  #10577286 Quote

  In welk termijn kreeg je er last van? Moest je dit zo volhouden tot einde zwangerschap? Het gekke bij mij is dat ik juist alleen maar aan het rusten ben de afgelopen 2 weken. Maar ookal onderneem ik nu iets gaan ze ook niet weg. En wat noemde jouw verloskundige regelmatig? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct