Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

39 3 En Jeuk

 • Auteur
  Berichten

 • z’ksmglu
  Bijdrager
  #10401560

  Haaaj dames,
  Ik ben vandaag dus 39.3 weken zwanger en heb ineens zo een erge jeuk op me buik, rug en bovenbenen. Heeft nog iemand dat gehad en kan het kwaad? Ben eigenlijk meteen bang voor cholestase.
  Xxx


  mama van Bas
  Bijdrager
  #10401581 Quote

  Heb ik ook gehad.. om er gek van te worden! Bij mij ging het over toen ik bevallen was 😊


  Christiana
  Bijdrager
  #10401589 Quote

  Een vriendin heeft dit ook en heeft indd cholestase. Gelukkig waren de waardes van haar gal nog niet schadelijk voor de baby maar de jeuk was wel ondraaglijk. Ik zal toch aan bel trekken en zeggen dat je dit wil laten controleren! M’n vriendin die werd eerst weggestuurd met een zalfje wat helemaal niet hielp. Beter te veel laten onderzoeken dan te weinig toch :). Succes!


  Tesssa
  Bijdrager
  #10401750 Quote

  Kan echt heel vervelend zijn, die jeuk! Heb met je te doen… Gelukkig is de jeuk meestal onschuldig; naar de bevalling toe veranderen je hormonen weer en dat kan jeuk veroorzaken. Cholestase kan, alleen heb je dan (in ieder geval ook) jeuk op je handpalmen en voetzolen. (Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk…) Succces! 

  Ps: mentholpoeder wil nog wel eens helpen. Of een natte doek erop…

  #10402097 Quote

  Had ik ook tegen het einde aan, kreeg ook echt rode schijven op mijn benen vooral. Ging vanzelf weer weg en laatste week van de zwangerschap geen last meer van gehad.


  Else-Marie
  Bijdrager
  #10402123 Quote

  Bijna 3 jaar terug ook gehad bij de zwangerschap van mijn zoontje. Toen vroegen ze idd of ik jeuk aan mijn voetzolen en/of handen had. Dat was niet zo. Ik heb toen bloed moeten prikken maar er waren geen afwijkende waarden. Uiteindelijk er bijna 3 weken meegelopen. Maar werd er wel knettergek van. Ik kreeg een heftige hormoon zalf van de dermatoloog voor als het echt niet meer ging. 1x gesmeerd, s nachts begon de bevalling. Haha. Hoe toevallig. Wat hielp was koude doeken en koud douchen.
  Na de bevalling was het trouwens bijna meteen weg!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10402223 Quote

  Hooi, 

  Ik heb cholestase gehad (extreem, kleine is met 37weken ingeleid) en de jeuk zat echt puur onder m’n voeten en handpalmen. Ook andere symptomen zijn; witte ontlasting of echt klevende ontlasting alsof het klei is.. 

  Wat jij beschrijft klinkt niet als cholestase als het enkel je buik en benen etc zijn. Voeten en handpalmen zijn het signaal om te bellen naar de verloskundige. Het is 1 bloedprik en je weet het. En als het cholestase is, word daar snel en effectief op gehandeld! 

  Ik kan de jeuk onder mijn voeten nog dromen. Nachten zat ik onder de koude badkraan want pijn was beter dan jeuk. Of mn voeten langs de vloerbedekking krabben tot bloedens toe. 

  Bel desnoods gewoon even. Maar ik denk niet dat je, je zorgen hoeft te maken! 

  Succes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct