Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

39 Weken Zwanger En Nog Niet Ingedaald

 • Auteur
  Berichten
 • #10345726

  Hallo lieve moeders,

  Dit is mijn 2e zwangerschap. Bij mijn 1e zwangerschap was de baby al ingedaald met 36 weken. Gister was ik 39 weken, maar de baby is nog steeds niet ingedaald. Wie herkent dit? 


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10345730 Quote

  Had ik ook. Heel normaal bij een tweede of volgende zwangerschap. Heeft de verloskundige dat niet gezegd?


  LieveSam
  Bijdrager
  #10345772 Quote

  Hoi! Mijn dochtertje was bij 40 weken nog niet ingedaald. Toen mijn vliezen braken moest ik dan ook plat op mn rug blijven liggen. De verloskundige is toen langs gekomen en heeft alles gecheckt: toen lag ze wel vast door t breken van mn vliezen en kon ik weer overeind. Alles is goed gegaan ;-). Succes nog met de laatste loodjes.

  #10345786 Quote

  Heel normaal hoor bij een tweede of latere zwangerschap. Kindje kan zelfs pas indalen tijdens de bevalling zei mijn verloskundige 


  Liesle
  Bijdrager
  #10345821 Quote

  Wat de anderen al zeggen. Bij een tweede of latere zwangerschap heeft je kindje meer ruimte en kan het zijn dat het pas tijdens de bevalling indaalt. Ik herken me ook in het verhaal van LieveSam. Bij ons eerste kindje braken mijn vliezen spontaan bij 35 weken. Ons kindje was bij de laatste controle een week eerder nog niet ingedaald, maar bij de check na het breken van mijn vliezen wel. Mijn verloskundige zei ook altijd dat je zo snel mogelijk moet gaan liggen als je vliezen breken voor de baby is ingedaald, maar dat dit niet betekent dat je op de vloer van de supermarkt hoeft te gaan liggen 😉 


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10346579 Quote

  Mijn dochter daalde ook pas 1 dag voor de bevalling in. Ik ben met 39+5 bevallen van haar. Denk niet dat het veel kwaad kan dat de baby nog niet is ingedaald!

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct