Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

3e kindje twijfel, ja of nee..

 • Auteur
  Berichten

 • Roetepetoet
  Bijdrager
  #10340050

  Hallo

  Ik lees al een aantal berichtjes over een twijfel over een derde kindje. 

  Maar vind mijn situatie toch iets anders. 

  Sinds kort begint de twijfel bij mij te spelen dat is misschien wel wil proberen of we een derde kindje kunnen krijgen. 

  We hebben 2 kindjes alleen is het leeftijdsverschil erg groot. We hebben 1 van 10 en 1 van bijna 3.

  Ik merk dat de oudste het wel leuk vind om met de jongste te spelen, maar ze vind het soms ook wel een last. Omdat de jongste zo gewent is om met de oudste te spelen. Word ze helemaal verdrietig als de oudste met vriendinnetjes gaat spelen, soms speel de jongste wel met ze mee, maar snap ook dat ze dat niet altijd willen. 

  En daarom is mijn twijfel eigenlijk begonnen. Dat de oudste later wat meer haar eigen weg kan gaan en de jongste dan niet helemaal alleen achter blijft, 

  Maar ja dan komen de andere twijfels, kunnen we het financieel? We hebben een slaapkamer te kort… Al heb ik misschien een leuke oplossing daarvoor gevonden, 

  We hebben best een groot trapgat, en heb wel eens foto voorbij zien komen dat ze daar boven een bed hebben gemaakt, wat hier ook zou kunnen, en dan de kamer voor de jongste en de oudste dat je jongste er slaapt, maar dat er ook een bureau komt te staan voor de oudste. En dan de kleinste kamer een babykamer blijft zeg maar.

  Ja en we zijn dan weer een stukje vrijheid kwijt. Want nu kunnen we nog wel eens even als de jongste nu nog even slaapt smiddags even zelf snel ergens heen en dat de oudste oppast. En dat kan dan een tijd niet meer.

  Ik heb het er verder nog niet met mijn partner over gehad. Omdat ik de twijfel nog niet zo heel lang heb en ik wou kijken of het blijft.

  Is er iemand die ook 2 kindjes had met een groter leeftijdsverschil en een 3e kindje willen of hebben? Dat de jongsten wat dichter op elkaar zitten? 

  Groetjes 😀


  Mamsell
  Bijdrager
  #10340089 Quote

  Hi, 

  Hier een iets vergelijkbaar plaatje, oudste is bijna 6 jaar (jongen) en de jongste 9maanden(meisje) wij zijn nu in verwachting van de 3e.

  Krijg om mij heen vaak de vraag of het gepland was😒 ja dat was het! 

  Bij nummer 1 waren wij erg jong en daarom even gewacht, uiteindelijk duurde het wel 11 rondes voor nr2 terwijl we nr1 door de pil heen kregen. Wij wilde sws een 3e en daarom geen anticonceptie gebruikt. Ik vind het heel leuk dat ik er strax 2 zo dicht op elkaar heb die dan (hopelijk 😅) leuk met elkaar kunnen spelen. 

  In de auto past het, beneden is onze woning ook heel ruim dus prima, maar de slaapkamers. Tsja, dat past nu al eigenlijk niet en strax dus nog minder😅. 

  Nou hebben wij een huurwoning en plannen we over 5/6 jaar groter te gaan wonen, voordat de oudste naar de middelbare gaat in elk geval.

  Dat elk kind een eigen kamer moet hebben is in veel landen en culturen helemaal niet zo gewoon. Elk kind moet een eigen bed hebben dat wel, en er moet een rustige plek zijn waar ze (desnoods om ste beurt) kunnen spelen, huiswerk maken aan een bureau, of even alleen tot rust kunnen komen etc.

  Vind alleen jou reden, een vriendje of vriendinntje voor de jongste, niet helemaal wat voor mij doorslag zou geven voor zoiets, 1 van de redenen oké.

  Over een jaar gaat ie naar school en maakt ie natuurlijk ook eigen vriendjes en vriendinnetjes. Dus dat hoeft echt geen reden perse te zijn. 

  Mijn oudste vind z’n zusje super leuk! En het spelen samen gaat echt zo schattig nu zij steeds meer kan. Echt nadelen ervaart hij er nog niet van, behalve dan dat huilen herrie maakt, poepluiers stinken en mama soms even bezig is.(zijn woorden😌) 

  Dat hij nu ook een broertje krijgt vind ie toch wel helemaal het einde, daar hoopte hij vorige zwangerschap ook al op🤭

  Benieuwd wel wat je partner ervan zou vinden, ik zou dit soort dingen wel direct bespreken ook al is het maar een idee dat zomaar in mij opkomt en ik er zelf ook nog niet zeker over ben. 

  Heb je enig idee hoe hij hierin zou staan en wat zijn ideaal beeld is voor het aantal kinderen? 


  Roetepetoet
  Bijdrager
  #10340092 Quote

  Wij waren indd ook vrij jong bij de eerste, ik wou opzich een paar jaar later al wel een 2e maar mijn partner niet. 

  Een vriendje of vriendinnetje voor de jongste is natuurlijk niet alleen de reden,  maar leek mij wel leuk voor haar, en de ervaring 2 wat dichter op elkaar lijkt me ook heerlijk omdat ik dat dus toen al wel wou. En het idee om nog weer zo’n hummeltje 😍

  Maar ja ik twijfel wel, aan de andere kant genieten we nu ook zo van de kinderen. 

  Hoe mijn partner er in staat weet ik nog niet, we hebben het er verder nooit weer over gehad, aan de ene kant denk ik dat hij me een beetje voor gek verklaart, omdat hij toen ook heel lang geen 2e wou, aan de andere kant grapt hij wel eens, dat ik een baby in de buik heb, ben wat steviger en ja 2 zwangerschappen laten vaak wat sporen na.. Dus er zit wel een buikje. 

   


  gebruiker594630
  Bijdrager
  #10352733 Quote

  Hier ook in twijfel …. 

  2 kids van 9 en 6 jaar maar ook echt in een strijd van wel / niet .

  Ik vindt het nog best lastig aan de ene kant denk ik het is wel goed zo , aan de andere kant zou ik het echt geweldig vinden .

  Maar dan al die vragen 😁  is het leeftijdsverschil te groot , financiële plaatje , je hebt nu toch wel een beetje vrijheid . En alles gaat naar verschillende sporten.

   

  Het is zo makkelijk allemaal nog niet …. ..#zucht

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct