Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

3e Kindje Wanneer En Welke Leeftijd

 • Auteur
  Berichten

 • Pretmoeder
  Bijdrager
  #10543991

  Hoi lieve leden, 

  Ik ben 30 jaar en ik twijfel erg voor een 3e kindje. Ook ben ik benieuwd wat er allemaal gaat veranderen. Mijn zoontje wordt 7 jr in mei en mijn dochtertje wordt 5 jr in juli. Ook weet ik niet wanneer ik mijn spiraal moet laten verwijderen en hoelang het nog kan gaan duren.. wordt je meteen weer vruchtbaar of moet je lichaam eerst even wennen voordat alles weer normaal verloopt? Ook ben ik gevaccineerd.. weet niet of dat uit maakt?? Als ik graag een 3e kindje neem wil ik graag wel op tijd beginnen.. dat wanneer ik 34/35 jr de baby naar school kan gaan en ik nog steeds fit ben om er nog achter na te rennen.. 

  #10543995 Quote

  Ik heb zelf mijn spiraal weg laten halen eind september. In januari was het zonder dat we er echt voor gingen al raak. Dus je bent in theorie vrij snel weer vruchtbaar. Misschien had het zelfs al eerder gekund. Over de rest heb ik geen echt antwoord…


  Pretmoeder
  Bijdrager
  #10544007 Quote

  Dat is inderdaad vlot gegaan. Ik wil er niet te lang mee wachten,  ik krijg stiekem  weer de kriebels weer voor een 3e kindje en mijn man en kinderen willen het ook heel graag. Gelukkig zitten ze beiden op de basisschool en heb ik meer tijd voor de baby. Ik werk in het weekend halve dagen dus dat blijf ik dan ook doen. Na mijn verlof. Veel zal er dan niet veranderen behalve dat je weer een baby’tje in huis hebt denk ik.. 

   

  Ben ik op tijd als ik hem in mei laat verwijderen zodat ik in ergens in juli/augustus zwanger kan raken? 

  #10544013 Quote

  Die laatste zin begrijp ik niet helemaal. Ook al is het bij de andere 2 misschien snel gelukt, dat zegt niks bij een eventuele volgende. Dus zou niet teveel instellen op binnen een paar maanden zwanger zijn…


  Pretmoeder
  Bijdrager
  #10544020 Quote

  Jaa dat bedoelde ik ook in inderdaad, ik weet niet zo goed wanneer ik mijn spiraaltje laat verwijderen door de huisarts en hoe snel of langzaam ik zwanger kan raken… ik wil ook niet snel zwanger raken maar in ieder geval de tijd hebben dat mijn lichaam zich kan herstellen en dat het dan pas raak wordt binnen een paar maanden. Ik zit met mezelf in de knoop.. 


  Tes sa
  Bijdrager
  #10544021 Quote

  Waarom laat je je spiraal dan niet alvast verwijderen? En doe je het ‘veilig’ totdat je er echt voor wilt gaan.
  Maar dan kan je lichaam in ieder geval al weer wennen aan zijn natuurlijke cyclus.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10544023 Quote

  Waar wil je precies nog van herstellen? Toen ik mijn spiraal liet weghalen was het een dagje gevoelig en dat was het wel zo’n beetje. Daarna kwam de cyclus meteen weer regelmatig op gang. 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10544031 Quote

  Volgens mij ben je meteen na het verwijderen van je spiraal al vruchtbaar. Ik zou hem gewoon nu al verwijderen en dan condooms gebruiken tot je er echt voor wil gaan.


  Pretmoeder
  Bijdrager
  #10544033 Quote

  Herstellen in de zin van de regelmatige cyclus. Krijg je meteen menstruatie als je het laat verwijderen of gewoon in dezelfde maand.. en kun je het vanaf dat moment bijhouden zeg maar. Wist niet dat cyclus meteen op gang zou komen.. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct