Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

40 graden koorst

 • Auteur
  Berichten

 • SanneAB
  Bijdrager
  #10278003

  Mijn zoontje van 10 maanden (6weken te vroeg) heeft 1,5 dag koorts tussen de 40 en 38,3. Bij 40 hebben we de huisarts gebeld die zei, zolang hij goed drinkt kan het geen kwaad. Drinken deed hij goed vanaf nu iets minder. Rode wangen, bij wat langere temp levendig en als hij 40 heeft jammeren. Mijn zoontje heeft nooit veel gehuild. Zetpil heben we gegeven en druppels voor zijn tandjes. Hij heeft er 5 en daar nooit koorts van gehad. Nu denken wij dat dat het ook niet is omdat hij niet meer kwijlt dan anders en ook nergens op bijt wat hij normaal gesproken doet.

   

  Iemand hier ervaring mee? 

  Tips zijn welkom

  Hoe lang kan zoiets duren? 


  KL-E
  Bijdrager
  #10278005 Quote

  Griepje kan wel n paar daagjes duren hoor! Mijn zoontje heeft als hij ziek is, altijd meteen hoge koorts ( tissen 40 en 41). Onze huisarts zegt altijd als de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt, altijd even bellen. Al helemaal met zo’n hoge koorts. Bij 41 graden zowiezo altijd even bellen. Beter 10x voor niks bellen/ komen dan 1x te laat. Verder proberen de koorts te ondersrukken met paracetamol en zorgen dat hij genoeg blijft drinken. En natuurlijk heeeeeeel veel knuffelen!!

  #10278014 Quote

  De hoogte van de koorts zegt bij die kleintjes niet zoveel over de ernst, gelukkig! Ik heb eens de hap midden in de nacht gebeld, omdat onze zoon opeens 40,5 had. Was niet erg, zetpil geven en weer bellen als het richting de 42 ging. Dat was gelukkig niet nodig. 

  Zolang hij goed blijft drinken, is het niet erg. Houdt het langer dan 3 dagen aan, dan even de huisarts bellen. En als je het niet vertrouwd natuurlijk ook, beter een keer teveel dan te weinig. 


  SanneAB
  Bijdrager
  #10278046 Quote

  Bedankt beide, ga ik zeker doen!

  Het gekke is dat het steeds zakt en terug komt

  Hopen dat het gauw over gaat

  #10278047 Quote

  Kleed je kindje ook niet te warm aan zodat de warmte weg kan. 

  wij krijgen vaak het advies elk half uur 5 slokjes laten drinken. 

  zolang ze blijven drinken kan het lang aan. 

  het klinkt inderdaad meer als griep dan tandjes 


  Eefje-
  Bijdrager
  #10278114 Quote

  Kan idd zomaar virus zijn. En koorts bij kleine kids kan ook zo ineens op komen zetten én weer over zijn.

  Over koorts onderdrukken met paracetamol (zoals hierboven iemand suggereerde) kies ik persoonlijk voor een andere invalshoek. Koorts heeft een functie: het zet de verbrandingsoven van het lichaam aan en gaat virussen/bacteriën juist te lijf. Bij koorts zijn gang laten gaan is je kind sneller beter. Hooguit voor de nacht een zetpil als het slapen slecht slaapt (want slaap hebben ze ook nodig om beter te worden). Maar niet te snel denken ‘koorts is zielig’. Koorts is een gunstige en zeer nuttige reactie van het lichaam op indringers. Dus zeker niet een spiegel opbouwen met zetpillen. Uiteraard wel goed blijven temperaturen en slokjes water blijven drinken en aanbieden. Ons lichaam is wijs en weet wat te doen bij ziekte.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10278123 Quote

  @eefje,

  klinkt allemaal heel mooi en aannemelijk, maar ik kies dan toch voor de paracetamol. Medicatie os er niet voor niks en dit is ook het advies van mijn huisarts. Toen mijn zoontje zo’n hoge koorts had en hij 9 maanden was, mocht ik er zelfs 4 ipv de aanbevolen 3 per 24 uur geven. Paar weekjes terug was hij weer grieperig met koorts en dan ben ik toch blij dat er paracetamol is en bouw ik toch echt een spiegeltje op met de zetpil!


  Eefje-
  Bijdrager
  #10278141 Quote

  Natuurlijk, ieder zijn eigen keuze! Ik wilde alleen de andere kant belichten(voor wie het interesseert: hier meer informatie over koorts bij kids (wel even naar beneden scrollen: https://www.bernhoven.nl/home-patientenfolders/folders-kindergeneeskunde/koorts-bij-kinderen/


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10278144 Quote

  Over de hoogte van de koorts maak ik mij ook nooit zorgen. Ik geef wel een PCM als ze niet goed drinken door het ziek zijn of als ik denk dat ze pijn hebben, maar anders eigenlijk niet. Koorts is nodig denk ik dan maar. 

  Mijn zoontje heeft toen ie jonger was 6e ziekte gehad. Pas na dag 4 daalde de hoge koorts en kreeg ie vlekjes. Ook op dag 3 toen contact gehad met de huisarts, maar niets bijzonders. Koorts komt en gaat in principe. 

  Maar, als je ongerust bent, altijd even bellen, instinct noem ik dat dan maar. Jij kent je kindje het beste.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct