Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408933 Zeiltje Voor Op Je Matras Wat Is Het Beste

 • Auteur
  Berichten
 • #1414935

  Hallo allemaal

  een vraag????

  Wat kanje het beste onder het matras leggen voor het breken van je vliezen. ik lees veel over zeiltjes zitten deze in je kraam paket?????
  Of koop je die ergens????

  Ik heb zelf zo groen matje uit het kraampaket op mijn matras liggen maar vraag me af of dat het vruchtwater wel allemaal op neemt. Volgens mij gaat het er dan nog gewoon door heen.

  Ik hoor het graag van jullie en alvast bedankt.

  #3165594 Quote

  Die groene matjes absorberen heeeeeel veel hoor. Ik weet niet of de kleine al is ingedaald, maar dan komt ook niet al het vruchtwater er ineens uit he. Voor de zekerheid kun je anders nog een vuilniszak open knippen en op je bed leggen. Daar leg je dan een handdoek of lakentje overheen als absorberend vermogen. En het ligt gewoon confortabeler.

  #3165595 Quote

  Hallo
  Je kunt bij de kraamwinkel waar je ook je klossen haalt een zeiltje kopen, dit kost een paar euro en het bedekt je matras heel goed.

  Groetjes, Corina

  #3165596 Quote

  hoi hoi

  Wij hebben een twee persoons kingsize bed en daar zijn heel moeilijk van die kwaamzeiltjes voor te vinden, volgens mij bestaan ze niet eens.
  De kraamzorg raadde mij toen aan om zon plastic zeil de te halen bij de doe het zelf zaak voor als je gaat schilderen.
  Die zijn iets van 10 bij 10 meter.

  Het is even vogelen en het slaapt niet zo erg comfortabel, omdat het een beetje kraakt (raak je aan gewend) en het is wel warm, maar dat is beter dan een nieuw matras te moeten kopen van 400 euro, toch?

  ((we hebben het trouwens uiteindelijk helemaal niet nodig gehad))

  xxx

  #3165597 Quote

  Hoi,

  Bij mij zit in het kraampakket zo'n stuk 'landbouwplastic' en dat is groter dan ons 2-persoons bed van 1.60 m breed…

  Ik neem aan dat ik het daar wel mee red.

  #3165598 Quote

  wij hadden ook nog extra matjes bij de kruidvat gehaald, nemen heeel veel op ( handig als je nog niet helemaal continent bent, al sik heel erg moest lachen deed ik het nog wel eens in bed of op de bank….) neemt een heel plasje op helemaalgeweldig dus, ook handig als de kleine later wat groter is…..

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3165599 Quote

  Ik heb dus in mijn kraampakket een heel dun zeiltje gekregen wat net groot genoeg is voor een 1 persoonsmatras, heb erop geslapen maar werd badend in het zweet wakker!!! neemt dus GEEN vocht op blijkbaar, anders had het mijn zweet ook wel geabsorbeerd….heb nu 3 van die kleine vierkante matjes die ook in mijn kraampakket zaten uitgevouwen…ligt ook erg warm, maar deze absoberen tenminste….ik hoop alleen niet dat de verloskundige er een ander doel voor had 😀 maar goed, ik zie het wel hoor….

  #4269832 Quote

  Waterdichte molton over je matras bv in combinatie met wat er in je kraampakket zit.
  Eerst plastic zeil om matras, dan waterafstotende molton dan onderlaken. Dan ligt het ook niet te warm/ zweterig. evt als vliezen ook daadwerkelijk gebroken zijn kan je op je onderlaken nog een matje leggen uit je kraampakket. Ben je bang dat dit gaat schuiven als je slaapt ? Je kan het met tape vastplakken aan je onderlaken.
  Maar het is op zich dan geen ramp als je er niet precies op ligt. Ik kon tijdens de weeën de opmerking van mijn man dat ik niet goed op het zeiltje lag nou niet bepaald waarderen 🙂

  Vergeet ook niet dat de matras van je man ook wel waterafstotende molton kan gebruiken.
  Ik heb bed van mijn man tijdens bevalling onder gespuugd. (je spuugt toch van je af) Overigens spuugt natuurlijk niet iedereen tijden bevalling hoor.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen