Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408944 Strippen

 • Auteur
  Berichten
 • #1414946

  Beste dames,
  29 maart was ik 40 weken maar de baby is er nu nog niet,als de baby aankomende donderdag er nog niet is wordt ik gestript,heeft iemand daar ervaring mee,en wat kan ik precies verwachten,Het liefst wil ik dat ze zelf komt,want het wachten ben ik zat,en wil heel graag thuis bevallen,ik weet ook als ie er volgende week maandag er niet is wordt ik ingeleid,heel leuk allemaal,daar ben ik dus echt niet bang voor,maar ik ben vanaf week 11 bij me verloskundigepraktijk en dan wordt ik overgedragen aan een andere arts,terwijl ik dolgraag mijn verloskundige er bij wil hebben,weet iemand als dat mogelijk is en zo ja hoe moet ik dat regelen en waar.
  Als er iets veranderd of ik wordt plotseling moeder laat ik het weten,veel liefs Angelique

  P.s liefst zoveel mogelijk reactie,s dat ik weet wat ik kan verwachten

  #3165631 Quote

  Als je wordt gestript onderzoekt de verloskundige je inwendig. Ze kijkt of de baarmoedermond al wat toegankelijk is en of ze de vliezen kan bereiken. Die probeert ze dan los te woelen van de baarmoederwand. In theorie komen er dan stoffen vrij die de baring op gang brengen. Strippen is een omstreden methode die vaak erg pijnlijk wordt ervaren en waarvan de opbrengst niet groot is. Er worden meer valse verwachtingen gewekt dan iets anders. Als de baby komt was je heus toch wel bevallen, en als hij niet komt zie je maar weer dat het niet werkt. In mijn praktijk wordt niet gestript.
  E bedenk maar dat de kans dat de baby spontaan komt met het uur toeneemt. Als je moet worden ingeleid is het vaak mogelijk dat je eigen verloskundige de baring begeleidt. Dit hangt af van plaatselijke afspraken, maar je verloskundige kan je zo vertellen wat bij hen de gewoonte is.

  #3165632 Quote

  Hoi !

  Even ingaande op het bovenstaande bericht, bij mij was het stippen niet heel pijnlijk hoor 🙂 De VK gaat met twee vingers naar binnen en voelt of je al ontsluiting hebt (dit zal ze tijdens je bevalling vaker doen) vaak staat er rond deze tijd al een centimeter onsluiting en kan ze via de baarmoedermond de vliezen wat loswroeten. Is niet echt prettig maar pijnlijk vond ik het nu ook weer niet. Gewoon meteen je ademhalingsoefeningen uitproberen voor je bevalling en goed ontspannen.

  Ik werd smorgens om 9 uur gestript was 41 weken zwanger en ben savonds om 23.10 bevallen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen