Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408945 Bang

 • Auteur
  Berichten
 • #1414947

  hoi allemaal,
  ik ben nu 20 weken maar zie als een berg op tegen de bevalling. ben zo bang wil je niet weten maar ik denk ook bang voor het onbekende.

  groetjes bange mama

  #3165633 Quote

  Makkelijker gezegd dan gedaan, maar echt, je komt er echt wel doorheen. Het is denk ik toch wel het onbekende inderdaad. Ik ben nu 37 weken zwanger van de tweede en mijn eerste bevalling was zwaar, maar ik ben absoluut niet bang voor de bevalling nu, want ik weet wat je ervoor terugkrijgt. En als het zover is, dan onderga je het gewoon. Dan is het voor je partner misschien nog wel zwaarder dan voor jezelf. 1 tip: luister s.v.p. niet naar al die bevallingsverhalen want achteraf dikken mensen het altijd een beetje aan en is de werkelijkheid een beetje vervormd. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een bepaalde trots die een moeder dan heeft als ze een kindje heeft gekregen. Niet naar luisteren hoor. Groetjes en sterkte.

  #3165634 Quote

  Hoi,

  Ik was ook heel mijn zwangerschap doodsbang voor de bevalling, het was zelfs zo erg dat ik hoopte op een keizersnee. Maar er was niks wat daar aanleiding toe gaf, ik werd steeds benauwder naarmate de bevallingsdatum dichterbij kwam. 4 weken voor de uitgerekende datum werd ik in het ziekenhuis opgenomen met zwangerschapsvergiftiging, ik heb daar tot aan mijn bevalling 2 weken gelegen. Ik zag zwangere vrouwtjes komen en ze gingen weer naar huis met hun kindje, ik lag er uiteindelijk als langste en had nog steeds geen baby. Toen de gyn me dan ook kwam vertellen dat ze me op 6 januari zouden gaan inleiden was ik zo opgelucht dat ik dan ook eindelijk mijn kindje vast zou kunnen houden. Die ochtend zijn ze om kwart voor 8 begonnen met de eerste gel in te brengen, 11 uur de 2e en om half 4 de 3e,. Ik lag gewoon te wachten tot de eerste pijntjes zouden komen en hoopte er echt heel er op. Rond 5 uur begonnen de eerste weeen, toen is het heel erg swnel gegaan. Om 18:45 had ik 3 cm en een uur later volledige ontsluiting, ik heb wel een pethidine-injectie gehad omdat die vergiftiging me gewoon helemaal had uitgeput. Om 19:45 mocht ik mee persen, heerlijk is dat als je daar toestemming voor krijgt… Tussen het persen door doezelde ik constant weg door die injectie. Om 20:17 kwam mijn zoontje Lance ter wereld. En het is wat Laura hierboven zegt, je hebt het op dat moment inderdaad best zwaar, maar ik twijfel er geen seconde aan of ik het ooit weer zou doen. Als het moet nu direct, wat je ervoor terugkrijgt is onbeschrijfelijk alles valt daarbij in het niet. En geloof me ik denk dat ontzettend veel vrouwen met jouw probleem zitten of net als mij hebben gezeten, maar je komt er wel. Dat weet ik zeker, als je er wat meer over wil kletsen via de mail of msn, martine_jansma@hotmail.com
  veel liefs van Martine

  #3165635 Quote

  hoi, ook ik was doods bang, bij het pijntje dat ik al had bij me teen stoten viel ik al flauw,,,, Dus echt voor dat ik zwanger was , werdt ik al verschrikkelijk bang maar het is uiteindelijk helemaal goed gekomen mijn dochter kwam binnen 3 uur ter wereld en 2 jar later heb ik het nog een keer gedaan, toen kwam mijn tweede dochter binnen 2 uur ter wereld,,Het enigste wat ik kan zeggen is laat het over je hen komen( lees veel over bevallingen of vidios), en bedenk dat je het voor het goede doel doet( je kindje) dan moet het helemaal goed komen….

  #3165636 Quote

  Hoi,

  Inderdaad niet naar al die sterke bevallingsverhalen luisteren. Lees in plaats daarvan maar 1 of 2 boeken over de bevalling (ook weer niet teveel) zodat je weet welke fasen er zijn bij een bevalling en wat je daarbij kunt verwachten. En geloof me, als het eenmaal zover is onderga je het gewoon, je staat er niet eens meer bij stil. Misschien helpt het je ook om met je verloskundige over de mogelijkheden van pijnstilling te praten. Succes in ieder geval en laat je niet gek maken.

  #3165637 Quote

  De enige tip die ik je mee kan geven is ONTSPAN!
  Doordat ik zo ontspannen was tijdens de bevalling is het allemaal heel voorspoedig gegaan en ben ik niet ingescheurd of -geknipt.

  Heel veel succes!

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3165638 Quote

  Beste bange mama,

  Ik ben morgen 38 weken zwanger en vandaag naar de verloskundige geweest. De vorige keer (en al die tijd daarvoor) zag ik als een berg tegen de bevalling op. Nu 10 dagen later kan ik eigenlijk niet meer wachten. De verloskundige vertelde dat bijna alle vrouwen dat wel hebben. Op een gegeven moment ben je er gewoon aan toe. Ik heb nu alle zaakjes voor elkaar en nu is de rust er om van de nog resterende vrije tijd te genieten. Ik heb voor over 10 dagen weer een afspraak en volgens de verloskundige zou ik dat nog wel halen. Ergens diep van binnen had ik een lichtelijk teleurgesteld gevoel. Zo 'lang' nog. Ik kan niet wachten om te zien hoe het kindje er uit ziet en hoe mijn vriend en ik er samen van zullen genieten. Ik wil dus maar zeggen, die rust komt vanzelf, laat het allemaal over je heen komen en inderdaad, goede tip van de vorige reactie: ontspan! Veel succes!

  #3165639 Quote

  Lieve bange mama,

  Ik raad je aan om een zwangerschapscursus te gaan volgen of individuele zwangerschapsbegeleiding te nemen. Op deze manier kun je over al je angsten praten en je goed voorbereiden op je bevalling. Vind je het niet fijn om in een groep over je angsten te praten dan raad ik de individuele cursus aan, deze vindt zelfs bij jou thuis plaats! Heel veel succes en ik wens je een hele goede bevalling toe.

  Groetjes,
  Tanya Cox-Egberts
  http://www.samensporten.net

  (ps: kijk eens op mijn site voor meer info)

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen