Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408964 Angst

 • Auteur
  Berichten
 • #1414966

  ik heb zo'n angst voor de bevalling…. heb 2x een klote (sorry voor dit woord) bevalling gehad, en ik wil graag een keizerssnede….
  Het kindje ligt (gelukkig) in stuit en ik hoop zo ontzettend dat ie zo blijft liggen…. Hoef ik geen bevalling te doen, en krijg ik standaard een keizerssnede.
  Wie heeft dit nog meer?

  #3165718 Quote

  hoi haasje,

  ik heb het ook hoor , krijg elkekeer de kriebels in mijn buik als ik a die bevalling denk.
  Drie keer heb ik een trauwmatische bevalling mee gemaakt , het duurde uren en op het laatst zijn de beby's er uitgeduwt door drie doktoren , lekker hoor waren ze veel te groot ook nog.

  nou ja met 38 weken word ik ingeleid , dat scheeld weer 400 gram aan gewicht zegt de gyn en mischien gaat de bevalling dan wel beter.

  Maak je maar niet al te druk joh, heb je het ook verteld tegen je verloskundige of gyn?
  dan zullen ze zeker jou goed voorbereiden en als jij een keizersnee wild dan mag jij dat zeker vragen hoor.
  Groetjes en sterkte anja

  #3165719 Quote

  Hi,

  Ik heb twee keer een rot-bevalling gehad en 1 keer een perfecte supersnelle bevalling. Totaal verschillend dus. De eerste was een jongetje en die was 7pond, maar had een groot hoofdje, voor mijn bekken. Dus hij zat vast, maar dat hadden ze niet in de gaten. Pas na een hele poos weeën te hebben gehad en persdrang en dus persen, kwam de binnen kant van mijn anus naar buiten. Toen pas kreeg ik een keizersnee….. (traumatisch dus) De tweede bevalling, die kwam een maand te vroeg en mevrouw was 6pond en die pastte er dus prima doorheen. Toen de derde zag ik er dus ook giga tegenop. De laatste weken leek het erop dat de baby eruit viel… Toen heb ik het dus ook zelf moeten doen en ze is er dus ook "gewoon" uit gekomen. Helaas heb ik er twee jaar over gedaan om weer bij te komen. Vandaar dat ik nu dus alles op alles heb gezet om een keizersnee te krijgen. Het is dus gelukkig gelukt!!!

  Nu ben ik zwanger van mijn vierde en zie dus ook enorm op tegen de bevalling. Ik ben bij verschillende gynaecologen geweest en heb sinds 6weken (nu 38) het voor mekaar dat ik bij 38+4 een keizersnee krijg… gelukkig!!!
  Mijn keizersnee krijg ik dus a.s. dinsdag 4mei. Ik kijk er enorm naar uit, want ik kan niet al te veel meer.

  Zover ik weet kun je daarna gewoon beginnen met borstvoeding en gaat alles daarna gewoon door. Je krijgt gewoon het kindje bij je en je kunt, zo gauw als je weer iests kunt, je kindje ook gaan badderen enzo.
  Het aardig is dus ook, dat je van te voren weet wanneer je het babytje krijgt. Anders had ik nu ook nog rustig 4 weken kunnen wachten, maar dat hoeft nu dus gelukkig niet meer…..

  Ik hoop dat je er iets aan hebt.

  groeten Xandra

  #3165720 Quote

  Hoi,

  Ik ben 6 jaar geleden bevallen van een jongentje van 8 pond en die lag ook in stuit. Ik heb geen keizersnee gehad, maar ben op de natuurlijke manier bevallen. Heb me ook heel druk gemaakt, maar deze bevalling is mij niet tegen gevallen. Iedere bevalling is anders, dus misschien valt deze wel mee. Zou me niet te druk maken. Is het al bekent dan dat je een keizersnee krijgt?

  Kus Mandy

  #3165721 Quote

  wat erg dat je 2 zulke slechte bevallingen hebt gehad. Loop je nu bij de verloskundige of de gyn? Als de baby wel draait, misschien kun je dan van te voren gaan onderhandelen over een ruggeprik etc. En anders wille ze misschien sowieso wel een keizersnee doen. Als dit onbespreekbaar is loont het misschien nog wel de moeite om eens met een andere gyn te gaan praten.
  Sterkte.

  #3165722 Quote

  Wat een verhalen! Ik ben 19 juni uitgerekend van de eerste en maak me niet druk, want ik weet GELUKKIG nog niet wat er boven mijn hoofd hangt. Eén vraag: waarom zoveel kinderen als die bevallingen zo traumatisch waren? Ik zou het bij 2 laten als ik zoiets had meegemaakt.

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen