Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408968 Bloed

 • Auteur
  Berichten
 • #1414970

  Ik hoorde laatst dat als de baby geboren is dat er ook bloed bij de man af wordt genomen. Kijken van wie het kindje de bloedgroep heeft, is dit standaart ? En kan het ook zijn dat je kindje een hele andere bloedgroep heeft dan je man en jou ? Ik hoop dat iemand me hier meer over kan vertellen.

  #3165739 Quote

  Nee hoor, dat gebeurt helemaal niet standaard. Op het moment dat een resusnegatieve vrouw bevalt van een kindje, dan wordt er navelstrengbloed afgenomen en dan wordt gegekeken of dit positief of negatief is. Daar ben je waarschijnlijk mee in de war.

  #3165740 Quote

  Inderdaad wordt er als jij Rhesus negatief bent na de geboorte gecontroleerd of je kindje Rhesus negatief of positief is (als je kindje nl positief is krijg je nog een injectie om te zorgen dat je geen antistoffen aan gaat maken).

  Van de man wordt nooit (in dit verband) bloed afgenomen.

  Je kind kan wel een combinatie hebben van jullie bloedgroep; bijv. Jij bent Aneg, je man 0pos, dan kan je kind Apos of 0neg zijn. Maar het kan niet opeens Bneg zijn (of je man is stiekem niet de vader….)

  #3165741 Quote

  Ik ben er niet bang voor dat hij niet de vader is . Maar stel nou dat er met zijn bloed iets mis is bijv te kort ijzer en ben niet bang voor hiv of dat hij bloedarmmoede heeft dat heeft toch ook invloed op het kindje of krijgt het kindje daar niks van mee ?
  groetjes

  #3165742 Quote

  Ik ben zelf Rhesus negatief. In wk. 30 krijg je dan al een prik met Rhesus antistoffen en bij de geboorte wordt er direct via de navelstreng gekeken naar de bloedgroep van de baby. Is die positief, dan moet ik binnen 48 uur een 2e prik krijgen met antistoffen.

  De bloedgroep van de man is absoluut niet interessant!
  Wel is het voor jezelf prettig om te weten , want als mijn man bijv. ook een negatieve bloedgroep zou hebben is er niets aan de hand. (want wij kunnen dan samen nooit een positieve baby krijgen) En ik weet wel, dat mijn man de vader is, maar daar gaat de v.k. niet van uit…..!

  Dat je kindje wel iets mee krijgt van de vader is duidelijk, anders zou de baby zowiezo dezelfde bloedgroep als de moeder hebben, maar of dit ook met ijzer te kort e.d. heeft te maken. Ik heb geen idee?
  Vraag het bij de v.k. zou ik zeggen!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen