Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408969 Hoe Lang Nog

 • Auteur
  Berichten
 • #1414971

  Hallo allemaal,
  ik ben nu momenteel 40wk+3, van onze tweede. De eerste bevalling ging gepaard met een zwangerschapsvergiftiging en mijn zoontje werd gehaald in de 39 ste week.Het was een zeer zware bevalling die al met al een week geduurd heeft, waarin ik vier keer ingeleid ben en maar geen ontsluiting kreeg.Op de zesde dag had ik 2 cm ontsluiting en werden mijn vliezen gebroken en ik meteen aan het infuus gelegd.Twaalf uren later werd mijn zoontje geboren met de vacuumpomp, een knip en een flinke uitscheuring. Nu zit ik dus hier en heb gelukkig geen verschijnselen van een zwangerschapsvergiftiging. Maar ik had gehoopt eerder te bevallen dan de uitgerekende datum omdat ik bang was en nog steeds ben dat de baby weer te groot zal zijn en het eventueel weer een pompbevalling zal zijn. Nu zit ik dan hier en ben drie dagen overtijd.Ik voel me zeer ongemakkelijk daar ik inderdaad een dikke buik heb.De slijmprop ben ik al twee weken geleden verloren en dacht zelfs dat mijn water gebroken is (maar dat weet ik niet zeker). In het ziekenhuis tonen ze niet echt veel begrip. Voorween heb ik ook al regelmatig gehad maar voor de rest doet zich niks. Nu moet ik dus Vrijdag a.s. weer naar het ziekenhuis, naar weer een andere gyneacoloog en die gaat dan eindelijk eens kijken of ik al ontsluiting heb en ik krijg dan een ctg. De baby voel ik echt ontzettend veel bewegen, maar de arts zei dat ze toch al mooi ingedaald was. Ik lees nu hier en daar tips om de bevalling "op te wekken". Maar of dit werkt? Ik hoop dat het vanzelf voor vrijdag op gang komt want het wordt nu toch wel erg moeilijk allemaal. Als iemand nog leuke tips heeft of reageren wilt graag!!!
  Groetjes San

  #3165743 Quote

  Je hebt de minste kans op een vacuumbevalling wanneer je uit jezelf gaat bevallen. Bij een inleiding heb je een erg grote kans op een kunstverlossing. De grootte van de baby is niet zo belangrijk, de kwaliteit van de weeen is doorslaggevend. Je baarmoeder moet rijp zijn om te bevallen en dan heb je alle kans dat het heel vlot gaat. En als je baby goed beweegt en je geen hoge bloeddruk hebt kan je lichaam deze keer de zwangerschap beter aan. Probeer elke dag nog wat leuks te doenen geniet van deze laatste dagen. Zwanger zijn is toch best wel speciaal, misschien krijg je een moederdagkind.
  Veel sterkte

  #3165744 Quote

  Hoi Sandra,

  mijn ervaring in het ziekenhuis is dat ze niets doen tot je 42 week bent, tenzij er duidelijke redenen zijn om eerder actie te ondernemen. Ik ben zelf een keizersnee gehad bij 42 + 2, maar ik was het zo verschrikkelijk zat op het laatst. Je wilt wel van alles doen, maar je kunt geen kant op met je dikke buik.
  Eén schrale troost, het kan nooit langer als 2 weken meer duren. Nog even volhouden dus!

  Groetjes, Janneke

  #3165745 Quote

  Tips om de bevalling op te wekken? Ik heb gehoord dat verse ananas werkt. Bij onze derde zoon kreeg ik inderdaad weeen nadat ik 3 glazen vers ananassap had gedronken. Kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn, maar toch….. Ik heb ook gehoord dat een orgasme de bevalling kan opwekken. Lijkt me ook het proberen waard. Veel succes!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen