Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408970 Bevallings Verhaal

 • Auteur
  Berichten
 • #1414972

  hallo allemaal
  hier mijn bevallingsverhaal.
  situatie: 38 wkn zwanger van de eerste
  maandagnacht 5 april brak om half 2 mijn vliezen, maar verder had ik nog geen weeen. toch voor de zekerheid de verloskundige gebeld. die melde dat ik nog maar even lekker moest proberen te slapen enn dat ze in de loop van de ochtend een kijkje kwamen nemen.
  ze kwamen smorgens en ik had verder nog geen weeen activiteit. we spraken af dat we kontact zouden houden en dat ze ron een uur of 7 s'avonds nog een kijkje kwamen nemen. om 7 uur was er nog weinig gebeurd en ze hadden het ziekenhuis alvast gebeld of er eventueel voor de volgende morgen een plekje voor mij vrij was. ze gingen weer weg, als er vanacht niets zou gebeuren moest ik de volgende morgen naar het ziekenhuis toe.
  maar ze waren net weg en de weeen kwamen al vrij vlot en vrij regelmatig.
  we belden ze maar weer op en om 21 uur waren ze er en ik bleek al 3 cm ontsluiting te hebben. ze zouden die nacht rond een uur of 3 weer komen om een kijkje te nemen hoe ver ik zou zijn, om half 1 s'nachts had ik ze opgebeld en gemeld dat als ik nu al het zware werk moest verrichten dat ik het naar mijn idee niet zou reden, ik raakte een beetje uitgeput van al die weeen opvangen. ze kwamen er zo snel mogelijk aan, ze gingn mij toucheren en woooh ik bleek al 8 cm ontsluiting te hebben wat ik dus helemaal nioet verwacht had, dus ze waren gebleven. echte persweeen had ik naar mijn idee niet dus moest best veel kracht van mezelf gebruiken. maar na 68 min persen kwam om 5.08 onze zoon tygo ter wereld.
  echt wat is dat een fantastiche ervaring om hem op je buik te hebben liggen. dan weet je echt wat het allemaal waard is.
  de bevalling is mij erg meegevallen, had wel veel meer pijn verwacht. ik was zelf wel behoorlijk veel bloed verloren 700ml en ze zaten in dubio of ik wel thuis mocht blijven (gelukkig wel).
  ik was een ietsje pietsje ingescheurd 2 inwendige hechtinktjes. onze zoon woog 2875 gram en was 47 cm groot.
  ik wil alleen zeggen tegen de mensen die ertegen op zitten om te bevallen LAAT HET GEWOON OVER JE HEEN KOMEN HET IS HET ALLEMAAL WAARD!!!!!!!!!!!

  #3165746 Quote

  Veroeska (wat een mooie naam trouwens!) wat een verhaal en wat fijn dat je zo'n fijne bevalling hebt gehad.
  Heel veel geluk met je zoontje Tygo en geniet ervan.

  Maud en Ruben (geboren op 17 maart 2004)

  #3165747 Quote

  dank je voor de reactie maud alles verder goed met je zoontje?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen