Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

408977 Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #1414979

  Beetje naive vraag misschien maar als je bevallen bent en je baby d'r dus uit is zeg maar, is dan ook gelijk de pijn weg…? HOe zijn de naweeen? Doen die ook nog heel veel pijn. Of is het nou echt de pijn van het kindje die eruit moet….Brrrrr griezelig hoor af en toe……

  groetjes, Noekie

  #3165790 Quote

  Hoi,

  Ik vond zelf, toen de kleine geboren was, dat de pijn vrijwel weg was. Alleen de placenta moet dan nog geboren worden he?? Dat vond ik echt niet zo pijnlijk als de geboorte van ons kindje…Meer een zwak gevoel van krampen.Na de tijd kun je nog last van hebben van naweeen. Heb ik bij onze eerste dochter nooit last van gehad, bij onze tweede dochter een dagje. Ik wens je veel succes en probeer er niet zo over in te zitten. Je weet waar je het voor doet. Groet.

  #3165791 Quote

  hoi, zodra je kindje geboren is, heb je geen pijn meer( ook al heb je nog effe het gevoel dat het steekt voor je plancenta) de naweeen moet ik zeggen doen zeer( net of er nog een kindje komt maar dan iets minder natuurlijk)meestal heb je daar bij een eerste geen last van( wel als je snel bevallen bent moet ik er bij zeggen) bij mijn eerste heb ik geen last gehad, maar jammer genoeg bij mijn tweede wel( best in ernstige mate had er 3 dagen last van en dacht echt dat er nog een kindje kwam) maar was ook bevallen binnen 2 uur en dat heeft er ook mee te maken, wat ik jou kn adviseren is maak je niet teveel zorgen en het komt allemaal goed!!! moeilijk, weet ik maar probeer het!!!

  #3165792 Quote

  Bij een eerste kind heb je meestal geen naweeën, bij een volgend kind wel. Ik had ook flinke naweeën en moest ze af en toe echt wegpuffen. Maar ik had ze eigenlijk alleen tijdens het geven van borstvoeding. Al met al viel het me toch mee, want als ik vroeger ongesteld was had ik die 'naweeënpijn' 24 uur aan een stuk en nu alleen tijdens het voeden.
  Het is dus ook maar wat je gewend bent qua pijn en als je veel last hebt kun je altijd een paracetamol innemen, ook als je borstvoeding geeft.

  #3165793 Quote

  En nog om op je andere vraag in te gaan: zodra je bent bevallen is de weeënpijn weg, al moet je er wel vanuit gaan dat je van onderen beurs bent de eerste paar dagen, maar dat lijkt me wel logisch.
  De placenta glibbert er gewoon uit. Daar heb je echt geen last van.

  #3165794 Quote

  Nee, ik heb ook nergens meer last van gehad toen onze zoon was geboren. Ineens ben je alleen maar met je kindje bezig en voel je echt niets meer!! (De geboorte van de placenta weet ik niet eens meer…:-)Die was er zo maar opeens!)

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3165795 Quote

  Heee meiden bedankt voor jullie reacties en ervaringen!
  Hoe meer ik weet wat me te wachten "kan" staan, hoe meer geruster ik me voel! Dank jullie wel, echt toppie!

  Liefs NOekie

  #3165796 Quote

  hoi toen mijn zoontje geboren was was ik gelijk alle pijn vergeten van de nageboorte heb ik helemaal niets gevoeld groetjes tara

  #3165797 Quote

  Na je bevalling kan je behalve naweeën ook heel veel pijn hebben bij het plassen. Deze pijn heeft bij mij anderhalve maand geduurd. Dit vond ik veel erger dan de bevallingspijn.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen