Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

408980 Als Je In Een Flat Woont

 • Auteur
  Berichten
 • #1414982

  hoi hoi
  voor mij is de tijd nog niet aangebroken maar heb wel ff een vraagje
  mijn vriend en ik gan verhuizen volgende maand naar een flat met lift
  mijn vk heeft gezegd dat wanneer ik in n flat ga wonen ik in t ziekenhuis moet bevallen ook al ben k helemaal gezond ik wil t liefst thuis bevallen en er is ook nog steeds geen reden om dat te MOETEN maar dus wel waneer ik in flat ga wonen
  nu is mijn vraag of er meedere zijn die in n flat wonen en gewoon thuis mochten bevallen ?????????

  #3165806 Quote

  hallo ik woon in een flat met lift en ik mag thuis bevallen de vk had aan mij gezegd dat een brandcard wel in de lift moet passen als er complicaties zijn .maar ik mag gewoon thuis bevallen

  #3165807 Quote

  Hoi, ik woon ook in een flat zonder lift (en 4 trappen…vreselijk!). Ik ben gewoon thuis bevallen. Ik moest achteraf wel naar het ziekenhuis voor een operatie maar ik moest zelf lopen. Het zou te lang hebben geduurd als we hadden moeten wachten op de brandweer (er kon geen ambulance en brancard komen omdat er geen lift was…en dan moet de brandweer er aan te pas komen met zo'n grote ladder). Ik heb er volgens mij 20 minuten erover gedaan om beneden te komen maar het was nog altijd sneller dan wachten op de brandweer en hun trap. Dus mijn ervaring is dat je van de VK gewoon mag bevallen in een flat! En wij dus in een flat zonder lift. Ik ben een beetje verbaasd dat je van de VK niet thuis mag bevallen. Maar misschien heeft elke praktijk weer hun eigen regels.
  Succes!!

  #3165808 Quote

  Ik zou geen reden weten om iemand te dwingen niet thuis te bevallen wanneer ze in een flat woont. Alleen moet een brancard in een lift passen. Maar vraag eens naar haar redenen, misschien heeft ze hele goede. En vraag anders wie de poliklinische bevalling gaat betalen ;).

  #3165809 Quote

  hoi yvonnie

  ik mag ook gewoon thuis bevallen en ik woon ook in eenf lat met lift en 5 hoog! en ze heefte r bij mij nooit iets over gezegd ze zei tegen mij waar jij wilt bevallen jij moet er op je gemak zijn!

  ik hoop voor je dat je als nog thuis mag bevallen als ze geen reden kan zegge!!! succes

  danielle 36 weken

  #3165810 Quote

  hoi yvonnie,ik heb al 2 kinderen en van van de jongste thuis bevallen. wij wonen ook in een flat. ik kan je aanraden om thuis te bevallen, alleen als er een bracard in de lift past. want na mijn bevalling (die verliep prima) kreeg ik een bloeding en moest direct naar het ziekenhuis. de brancard paste niet in de lift, dus moest er nog een ambulance komen om met 4 man mij naar beneden te dragen. nou dit was dus geen prettje. overigs is het wonen in een flat geen reden om niet thuis te mogen bevallen. groetjes

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3165811 Quote

  a ok bedankt ik vind t nl geen leuk idee om in het ziekenhuis te moeten bevallen zonder dat er een medische reden voor is voor mij is t de eerste keer dus heb nog geen idee van oe t allemaal zal gaan lopen maar wil t wel graag thuis doen en als t dan echt nodig is ja dan is de rekening toch voor mijn verzekering ????
  in ieder geval bedant allemaal voor jullie reacties
  xxjes yvonnie

  #3165812 Quote

  als je geen medische indicatie krijgt is de rekening dus meestal niet voor je verzekering!

  #3165813 Quote

  Ik heb gehoord dat het ambulance personeel niet verplicht is je te dragen namelijk. AL kan ik me niet voorstellen dat ze je aan je lot over zouden laten. ( inverband met het gewicht dacht ik )

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct