Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

409027 Ervaringen Met Sluitlaken

 • Auteur
  Berichten
 • #1415029

  Hallo dames,

  Heeft een van jullie ervaring met het zogenaamde sluitlaken. Is een 30 cm breed katoenen band met veel losse banden dat je direct na de bevalling om je buik bindt als extra steun, je voelt je baarmoeder dan ook niet zo bewegen. Was vroeger (toen mijn moeder beviel, 35 j terug) gemeengoed om zoiets te gebruiken. Ik heb er eentje en wil deze gaan gebruiken. Graag wat ervaringen gevraagd.

  Groeten,
  Mariaz

  #3166027 Quote

  Hai Mariaz, ik heb zelf heen ervaring, maar ben zeker van plan het na een 2de bevalling te gebruiken.
  Wat ik er over gehoord en gelezen heb is dat behalve dat het goed is ter ondersteuning, het ook goed is om eerder weer een "plattere" buik te krijgen.
  Dat dit laatste klopt weet ik zeker omdat ik redelijk strakke en hoge broeken droeg na de bevalling (op advies van een oude verkoopster) en ik moet zeggen dat mijn buik dit aanvankelijk erg pijnlijk vond, maar al snel zag ik verbetering. Succes ermee!

  #3166028 Quote

  ik heb er een bij prenatal gekocht en daar zit een gebruiksaanwijzing bij. Met instructies voor partner en/of kraamhulp. Dat zie ik dus dan wel.

  #3166029 Quote

  zelf geen ervaring maar ben zeer benieuwd naar het resultaat het lijkt mij ook wel wat
  groetjes an

  #3166030 Quote

  zelf heb ik ook geen ervaring met de sluitlaken maar op advies van mijn schoonmoeder ga ik er toch een kopen en zij heeft 4 kinderen gekregen en ook nog steeds een platte buik

  #3166031 Quote

  Bij zwangerschapsgym adviseerde ze ons om deze sluitlakens niet langer als een week te gebruiken dit ivm het snel slap worden van de buikspieren. In ieder geval veel succes bij de bevalling en geniet van je kindje.

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3166032 Quote

  Ik heb op aanraden van mijn buurvrouw een sluitlaken gebruikt, niet een gekocht in de winkel maar gewoon een handdoek strak om mijn buik en met veiligheidsspelden vastgemaakt. 4 dagen zei buurvrouw hadden ze dit vroeger om. Ik moet zeggen dat ik het erg prettig vond, je hebt tenminste niet zo het idee dat die rare lege buik zo heen en weer schiet. Nadat de hechtingen genezen waren kon ik ook direct weer in mijn oude vertrouwde kleren, strakke broeken dus. Ik ben nu bijna uitgerekend van mijn 2e kind en ik gebruik zeer zeker weer de handdoek.
  Stuk goedkoper hoor.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen