Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

409041 Strippen

 • Auteur
  Berichten
 • #1415043

  Wie kan mij vertellen wat "strippen" betekend. Doet dat pijn en hoe gaat dat dan en helpt het om de bevalling op gang te helpen???

  #3166122 Quote

  Hoi,

  Strippen is dat ze met een vinger in je baarmoedermond gaan en de vliezen van je kindje een beetje losmaken van je baarmoeder. Dan kan de baarmoeder gestimuleerd worden om weeen te gaan maken, via je hormonen natuurlijk.
  En bij mij deed het wel pijn. Het voelde een beetje als een wee, maar dan niet zo'n erge wee. Even puffen en doorbijten en het is over. Bij mij hielp het. Een paar uur later kreeg ik weeen. Oja, neem wel even een maandverbandje mee, het kan wat gaan bloeden.
  Succes, Marijke

  #3166123 Quote

  Wat het inhoudt heeft ze hierboven al gezegd, ik vond het ook niet prettig. Maar inderdaad kreeg ik de volgende ochtend weeen. Wel moeten de weeen binnen 24 uur op gang komen na het strippen anders heeft het geen effect gehad. Niet teveel hoop uit putten, je hoort ook echt heel vaak dat het dus niet helpt. Maar het is te proberen… Succes.

  #3166124 Quote

  bij mij hielp het niet, en het deed best pijn. ik vond het echt een rotgevoel.

  #3166125 Quote

  Bij mij hielp het ook niet. Alleen twaalf uur lang 'oefenweeën' gehad. Had de kraamzorg e.d. al gebeld dat het begonnen was, kon ik de volgende ochtend dus weer afbellen. Door die oefenweeën had de beeb het echter benauwd gekregen, in combinatie met een slecht werkende placenta, en de volgende dag ben ik ingeleid i.v.m. te trage hartslag van de beeb. Kan dus ook nog negatieve gevolgen hebben, wist ik niets vanaf.

  #3166126 Quote

  Hoi
  Ben ook gestript op het moment dat ik een halve centimeter ontsluiting had. Ik had de hele dag al wel wat weeen gehad. Binnen twee uur was mijn zoontje er. Was wel erg heftig!!
  Heb wel gehoord dat strippen alleen helpt als jijzelf en je kindje er echt klaar voor zijn.

  read more image Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #3166127 Quote

  Ik ben bij mijn twee eerste kindjes ook gestript maar vooral bij de tweede deed het echt heel erg veel pijn en het hielp beide keren niets… nu ik weer zwanger ben blijven ze er mooi vanaf. Het komt toch pas als het komt.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen