Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

418701 5 Maanden Bezig En Nu Ineens Te Zwaar

 • Auteur
  Berichten
 • #1424703

  Hoi meiden,

  ik heb een vraagje en een verhaal

  5 maanden geleden is mijn beste vriendin naar de gyn gegaan omdat zij al jaren niet ongesteld werd. Toen zij jaren geleden daarvoor naar de dokter ging is haar gezegt dat ze pas terug hoefde te komen als ze een kinder wens kreeg.Nou die tijd is dus 5 maanden geleden aangebroken. Zij is meteen aan de clomid gegaan eerst een kuur van 1 pilletje toen een kuur van 2 pilletjes toen een kuur van 3 pilletjes (per dag) niets hielp dus toen ging ze spuiten nu 17 dagen geleden. Nog steeds slaat er niets maar dan ook niets aan, ongesteld worden doet ze nog steeds niet uit haar zelf en de eitjes groeien helemaal niet. Nou is mijn vriendin zwaar, veel te zwaar. ze is 165 en weegt rond de 100 kilo. Maar nu ging mijn vriendin vandaag voor haar controle en nu heeft de gyn plots gezegt dat ze niet meer terug hoeft te komen omdat ze te zwaar is, mijn vriendin helemaal over stuur, ze kan nu gewoon niet verder met haar kinder wens omdat ze over gewicht heeft. Nooit hebben ze wat gezegt er over en nu gaan ze zeggen dat ze te zwaar is. Ze weet dat ze te zwaar is  maar afvallen is makkelijker gezegt als gedaan. Ze vraagt zich nu erg af of zij nu de enige is die zwaar is met het POC of PCO syndroom (weet niet meer in wat volgorde) die niet geholpen meer wordt omdat de medicijnen niet goed aanslaan dan. Heeft iemand hier ook ervaringen mee. Mijn vriendin vind dat ze erg aan het lijntje is gehouden 5 maanden lang volgestopt met medicijnen tot aan spuiten aan toe en nu pas komen ze ermee dat ze beter eerst kan afvallen. Ze is ten einde raad en vraagt zich erg af of er nu helemaal geen dikke mensen met het zelfde geval kinderen kunnen krijgen en eerst door hun gyn worden terug gestuurd om af te vallen, of eerst aan het lijntje worden gehouden en pas maanden later dit wordt gezegt. Heel graag zou ik een reactie willen om dit aan haar te vertellen en haar een beetje gerust te stellen.

  Groetjes Leonie

  #3186836 Quote

  Hoi Leonie,

  Ik moest gewoon even reageren op je verhaal… Ik heb zelf ook PCO en toen ik je verhaal las, kon ik me helemaal voorstellen hoe je vriendin zich moet voelen.

  Goed, ik heb dus ook PCO en ben ook veel te zwaar. Ze hadden meteen al tegen me gezegd dat je weer een gewone cyclus kunt hebben door "maar" 8 of 10 kilo af te vallen. Het hoeft dus niet zoveel te zijn. Maar, ik heb inderdaad gewoon Clomid gekregen en bij de 2e kuur was ik al zwanger. Mijn vriendin daarentegen, ook veel te zwaar, heeft wel een eisprong maar word ook niet zwanger. Zij krijgt nu IUI om een handje te helpen. Hoe ze bij ons in het ziekenhuis (Flevoziekenhuis) ook benadrukken dat iets afvallen echt zal helpen, ze zullen je nooit zomaar op straat zetten nadat je eerst al die troep hebt geprobeerd. Ik vind dit echt schandalig en als ik haar was zou ik me echt proberen te wenden tot of een andere arts daar of tot een heel ander ziekenhuis. Hebben ze bijvoorbeeld wel eens gecontroleerd of haar ei-leiders wel open staan of iets dergelijks? Ik hoop echt dat ze ergens anders terecht kan want ik kan me voorstellen dat ze zich nu echt heel rot voelt.

  Sterkte voor je vriendin gewenst en heel lief van jou dat je dit berichtje voor haar plaatst!

  Groetjes F.

  #3186837 Quote

  Hoi,

  Ik las je berichtje en dacht ik ga reageren. (voor jou informatie, wij zijn in mei al 3 jaar bezig en heb net mijn eerste inseminatie gehad, mislukt helaas).

  Wat ontzettend vervelend dat je vriendin alles voor niets heeft moeten doorstaan en meemaken. Die Gyn. had direct moeten zeggen waar het op staat. Dit is denk ik niet het antwoord dat je wilt hebben, maar ik heb het er bij mij in het ziekenhuis over gehad….. dikkere mensen eerst af moeten vallen. Ik heb het probleem niet zelf, maar had hier iets over gelzen en was nieuwsgierig hoe dat nu zit. Gewicht heeft heel veel met cyclus en vruchtbaarheid te maken. Ook heeft een zwangerschap grotere risio's voor zwaardere mensen. Bloeddruk, diabetes etc.
  De filosofie van de arts die ik sprak is dan dat als men afvalt er grotere kans is op een geslaagde zwangerschap en ze dus van daaruit willen werken.
  Ontzettend oneerlijk natuurlijk! Iedereen heeft gelijke rechten op een kinderwens!
  Je vriendin moet zich niet door zo'n stomme gyn. het veld uit laten slaan hoor, moed houden hoe moeilijk het ook is.

  Hierbij geef ik je een paar sites waarop je kunt kijken of je er iets over kunt vinden, ik weet niet of er echt iets over op staat maar je weet maar nooit:
  http://www.stilverlangen.com
  http://www.nvog.nl
  http://www.freya.nl
  http://www.kinderwens.nl

  Liefs Nic

  #3186857 Quote

  Hallo Wil ook even reageren.

  Ik ben ook veel te zwaar, dit door mijn schildklieraandoenig.
  Ik ben hierdoor 25 kilo aangekomen. Ik woog 78 dus reken maar uit……….

  Mij is ook nooit verteld dat ik eerst moet afvallen voordat ik behandeld word.
  Nu is dit ook een groot probleem door mijn schildklierziekte, wat ik ook doe er gaat niets vanaf.
  Ik weet dat het inderdaad wel beter is en misschien wel een zwangerschap kan tegenhouden (als je te zwaar bent) maar ik heb een regelmatige cyclus (28 dagen) soms een dagje langer of korter. Mag morgen weer naar de Gynaecoloog ( na een jaar wachten) we zijn nu 3 jaar bezig en hoop dat er nu eindelijk iets concreets gaat gebeuren.
  Ben het wachten zat, kan het niet meer aan……………ik wil niet nog langer wachten ik wil moeder worden. Kan het soms emotioneel haast niet meer aan. De laatste tijd kan ik er weer minder goed mee omgaan.
  Ach nog maar even en ik ga op vakantie (nou ja 14 juni) misschien lukt het daar eindelijk eens………..denk ik dus al 3 jaar tijdens vakantie's maar goed.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen