Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

420838 Nieuw In De Mmm

 • Auteur
  Berichten
 • #1426840

  Hallo dames en misschien ook heren,

  Ik ben een vrouw van 27 jaar en ben in februari 2006 gestopt met de pil, nadat ik hem denk ik zo'n 11 jaar heb geslikt. Ik wil al een hele tijd graag een kindje en sinds januari is mijn virend er ook helemaal klaar voor
  Mijn menstruatie kwam wel op gang alleen met hele lange cycli en onregelmatig. In september 2006 ben ik naar de huisarts gaan, ik was nog niet zwanger en die stelde me voor om twee cycli te gaan tempen. Zo gezegd, zo gedaan. Uit de templijst bleek dat ik wel een eisprong heb. maar nog steeds niet zwanger. We zouden een verwijzing krijgen naar de gyn, omdat de menstruatie nu inmiddels al wel op orde zou moeten zijn. De huisarts wilde nog wel even een chlamidia test doen bij allebei en een zaadanalyse. De uitslag van de chlamidia was negatief, we hadden ook niet anders verwacht, alleen de uitslag van de zaadanalyse was niet goed. Er waren te weinig zaadcellen aanwezig en deze waren ook nog eens van slechte kwaliteit. Dat was niet het bericht waar we op gehoopt hadden, dus even slikken.
  Nu hebben we een insschrijfformulier gekregen van het ziekenhuis, umcn St.Rabboud in Nijmegen. We hopen dat we snel een oproep krijgen.

  Maar heeft iemand een idee wat we nu kunnen verwachten, ik heb al een aantal sites op internet gevonden over onderzoeken die mogelijk zijn, maar misschien hebben jullie ervaring, misschien zelfs wel in het Radboud in Nijmegen.

  Dank je wel alvast,

  Kaatje

  #3196480 Quote

  Hoi Kaatje,

  Welkom op het forum!

  Bij ons was het zo dat ze mijn cyclus in de gaten gingen houden en het zaad van mijn man opnieuw testen. en vanuit daar kijken ze wat ze verder gaan doen maar onthou min en plus maakt altijd nog plus.

  Groetjes Sabine

  #3196483 Quote

  Hoi Kaatjeknuffel,

  Welkom hier, al wil je hier liever niet zijn.

  Spannend dat jullie nu definitief in de MM belanden.
  1 oorzaak is er bij jullie al gevonden en dat is slecht zaad. Je man zou nog een paar keer een potje in moeten leveren omdat zaadkwaliteit iederen keer weer anders kan zijn. Misschien gaan ze hem onderzoeken wat de oorzaak is van het slechte zaad.
  Nu gaan ze jou ook nog helemaal binnenste buiten keren.

  Bij het 1ste gesprek is het gewoon een kennismaking en worden er allerlei vragen aan jullie gesteld, bijv over jullie sexleven, medische achtergrond, fam enz enz.

  Dan worden er aan de hand van jou cyclus echo's (inwendig) gemaakt om jou eigroei en eisprong in de gaten te houden. Je moet ook een paar keer bloedprikken voor hormoonwaardes enzo. Ik weet alleen niet meer welke.

  Je kan ook een samenlevingstest krijgen. Dan moet je rond je eisprong 's avonds sex   hebben en dan moet je de volgende ochtend terug komen. Ze gaan dan kijken of er levende zaadjes in jou slijmvlies gevonden worden. Zo niet, dan heb je vijandig baarmoederslijmvlies, dat wil zeggen dat de zaadjes niet kunnen overleven in jou slijmvlies en meteen dood neer vallen.  Maar ik weet niet of jij dit onderzoek gaat krijgen ivm het slechte zaad van je man (ik heb het daarom niet gehad). Je krijgt dan waarschijnlijk toch al zekerweten IUI of IVF.

  Een ander onderzoek is (dit doen ze vaak standaard voordat ze aan IUI gaan beginnen) een HSG. Dit is een baarmoederfoto. Ze spuiten vloeistof is je baarmoeder wat dan doorstroomd naar je eileiders. Op deze manier worden je eileiders schoongespoeld en kunnen ze zien of je eileiders doorgankelijk zijn en eventuele kleine blokkades worden weggespoeld. Dit kan een heel pijnlijk onderzoek zijn maar dit is voor elke vrouw weer anders.

  Je kan eventueel ook een kijkoperatie krijgen. Maar dat gebeurd meestal pas als ze wat verder in het onderzoek zijn.

  Volgens mij heb ik zo alles wel gehad, kan even niets meer bedenken. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is voor je.

  Als je nog meer vragen hebt, gooi ze er maar gewoon uit. Er is hier altijd wel iemand die antwoordt hebt en we helpen elkaar graag. We zitten allemaal in het zelfde schuitje. Er zijn hier allemaal lieve meiden.

  Kruimel

  #3196487 Quote

  Hoi Kaatje helaas welkom inderdaad.
  Verder is het hier gezellig hoor en we steken elkaar een hart onder de riem als je dat nodig hebt.
  Groetjes!!!

  #3196488 Quote  hoi hoi,

  ik heb 2 jaar in het cwz in nijmegen gelopen en ben toen augustus jl. overgestapt naar het umc st. radboud in nijmegen.
  toen ik daar voor het eerst kwam kregen we een heel erg uitgebreid intake gesprek.
  je komt op een speciale afdeling voor fertiliteiten,
  bij ons ging alles al wat sneller door onze medice achtergrond ,
  maar waren na 2 cyclussen ZWANGER.
  augustus daar gekomen en in november zwanger ze hadden daar in 1 maand meer bereikt als in die 2 jaar in het cwz ziekenhuis.
  ik ben erg te spreken over het radboud en ze hebben ons heel erg goed geholpen.

  ik hoop dat jij daar ook op je plek bent en wens je heel veel succes met je verdere behandelingen.

  als je vragen hebt kun je ze stellen hoor

  heel veel SUCCES

  groetjes moekje,

  8weken ,4dagen zwanger


  #3196489 Quote

  hoi ,

  wat ik vergeten te melden was,

  het lag niet aan het zaad van mijn man , mmaar aan mij
  ik heb pco en dus geen cyclus, geen eisprong enzo.

  maar vrienden van ons lopen ook in het radboud sinds kort want hij heeft bijna tot helemaal geen zaad dus die gaan voor ICSI.

  hun wachten nu op een oproep in januari om voor de eerste poging te beginnen

  heel veel succes

  groetjes moekje

  read more image Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #3196495 Quote

  dank jullie allemaal voor jullie antwoorden. ik was hier liever inderdaad niet geweest. Maar daar is niks aan te veranderen nu.

  Wat betreft de mogelijke onderzoeken heb ik op internet al een hoop gelezen. Zelf heb ik geassisteerd tijdens mijn opleiding bij een HSG en weet ik ook precies hoe dat in zijn werk gaat en dat het een minder prettig onderzoek is.
  Ik ben vooral benieuwd wat ze gaan aanpakken als eerst, mij, mijn vriend of allebei tegelijk. omdat mijn cyclus zo onregelmatig en lang is kan ik ook niet zeggen wanneer ik mijn eisprong heb. Sinds eind februari hebben mijn cycli dan ook 30, 38, 43, 35, 44, 42 en 34 dagen geduurd. Nu zit ik inmiddels al op dag 25 en nog steeds geen eisprong te bekennen. Wel wordt ik netjes ongi ongeveer 14 dagen na mijn eisprong.

  Het enige voordeel an dit alles, is dat ik niet meer aan de pil ga en dat we ook niks hoeven te gebruiken voor anticonceptie.

  Groeten Kaatje

  #3196528 Quote

  hoi hoi,

  welkom hier!
  succes met alles

  gr. mama peet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct