Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

420888 Uitslag Ziekenhuis Van Vandaag Niet Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #1426890

  Hallo allemaal,
  Hierbij een verslag van het zeer spannende ziekenhuisbezoek van vandaag.

  Beide kindjes leven nog. Het kindje met het vocht in en om zich heen loopt nu zelfs een dag voor op het andere kindje. Ik ben 11 weken 3 dagen en het 'slechte kindje is qua grootte 12 weken en het 'goede' kindje is 11 weken en 6 dagen. Het vocht was nog zichtbaar al leek het volgens de arts minder te zijn geworden. Beide kindjes hebben een prima hartslag en bewogen behoorlijk.

  We hebben na de echo een uitgebreid gesprek gehad met de arts. Het feit dat er bij 1 kindje zoveel vocht te zien is duidt zowiezo op een afwijking. De kans dat het een chromosoomafwijking is is 70% dus die kans is erg groot. Als het een chromosoomafwijking is dan hebben ze het zowiezo allebei en is het in het meest 'gunstige' geval afwijking 21 dus Down. Er zijn 3 mogelijkheden van chromosoomafwijkingen, 21 is Down en 13 en 18 zijn niet levensvatbaar dus die overlijden tijdens of na de zwangerschap.   Bij chromosoomafwijkingen komt down het meeste voor.

  Er is nog een kans van 30% Dat het een andere afwijking is en dat het maar bij 1 kindje het geval is. In dit geval kan het bv een hartafwijking, nierafwijkingen, afwijkingen in het skelet enz. zijn. Dit zou eigenlijk het 'gunstigste' zijn aangezien er dan een kans is dat 1 kindje gezond ter wereld komt en het andere kindje wellicht geopereerd kan worden.

  Heel veel informatie dus maar nog steeds veel onzekerheiden. Dinsdag hebben we een vlokkentest om te bepalen of er al dan niet sprake is van een chromosoomafwijking.   Ook hier zijn risico's aan verbonden maar we hebben geen keus. Als er geen chromosoomafwijking is, is dat een soort van goed nieuws. Is het wel een chromosoomafwijking dan horen we meteen welke het is. Er moet zowiezo ook nog een vruchtwaterpunctie plaatsvinden in week 16. Dit omdat het in uitzonderlijke gevallen bij een eeneiige tweeling voorkomt dat 1 van de 2 de chromosoomafwijking heeft en de ander niet. Deze kans is echter nihil alleen willen we wel uitsluiten dat we eventueel een gezond kind laten aborteren. Als het geen chromosoomafwijking is dan wordt ook de vruchtwaterpunctie gedaan aangezien er dan gekeken moet worden welke afwijking het wel is (hart, nieren enz) aangezien daar naar gehandeld moet worden tijdens of na de geboorte. Dit wordt tevens onderzocht middels een uitgebreide echo in week 19.

  We zijn dus flink in de war en nog steeds bang. Nu is het hopen weer op dat het geen chromosoomafwijking is hoe stom dit ook klinkt. Een kindje met Down is voor ons niet direct reden tot aborteren maar 2 met Down is een heel ander verhaal. Waar ik heel erg tegenop zie is dat ik al een flinke buik begin te krijgen en straks als ik 20 weken ben erbij loop als iemand die 40 weken zwanger is aangezien het er 2 zijn, ik de kindjes al voel en ze dan wellicht alsnog weg moet laten halen. Het is gewoon een horrorscenario.

  …….blijf vooral duimen en kaarsjes branden!!!! Nogmaals bedankt voor jullie steun!

  lfs ing

  #3196705 Quote

  hoi Inge,

  ik blijf voor je duimen en kaarsjes voor je branden!
  groetjes
  mama peet

  #3196707 Quote

  Oh Ing,
  Tuurlijk blijven we duimen en kaarsjes branden………..geen enkel probleem………
  Wat een horrorscenario is het nou inderdaad. Ik hoop dat jullie met zijn allen de kracht krijgen om dit goed door te komen en vol te houden. Denk aan jullie.
  xxx

  #3196713 Quote

  Ik duim ook met je mee Inge…

  gr
  FF

  #3196717 Quote

  Hoi Ing..

  Jee meis…wat een verhaal en wat ontzettend moeilijk allemaal…
  Zoveel om over na te denken en zoveel te ondergaan…
  Ik hoop dat jullie samen veel kracht houden om deze tijden door te komen…
  En hopelijk  pakt wat het uiteindelijk wordt beter uit dan we allemaal kunnen hopen…
  De kaarsjes branden onophoudelijk voor jullie….
  een eeuwig lichtje door deze duisternis….

  Heel veel sterkte en geluk voor jullie samen.

  Liefs Linnepinnie

  #3196719 Quote

  Lieve Inge,

  Tuurlijk blijven de kaarsjes voor je branden! Ik hoop echt van ganser harte dat het allemaal toch nog positief voor je gaat uitpakken, ook al heb je vandaag zo'n horrorscenario voorgeschoteld gekregen. Heel veel sterkte de komende weken met alle onderzoeken en uitslagen. Ik denk in ieder geval aan je en mijn duimen draaien volop.

  Liefs, Ibbeltje

  read more image Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #3196721 Quote

  heey inge

  ik weet niet wat ik moet zeggen! dit gun je niemand! ik wens jouw en je man heel veel sterkte! en wil je laten weten dat ik aan jullie denk!

  kus cora

  #3196724 Quote

  Lieve Inge,
  Heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Ik duim voor jullie mee en zal een extra kaarsje branden.

  Judith

  #3196737 Quote

  Hoi Inge,

  ik denk ook heel veel aan jullie en wil je veel sterkte wensen in de komende tijd.

  En natuurlijk steek ik ook een kaarsje voor jullie aan..

  Liefs Janu

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct