Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

420909 Terug Uit Het Ziekenhuis Een Heel Verhaal

 • Auteur
  Berichten
 • #1426911

  Hoi lieve meiden,

  Omdat ik me bij jullie na al die jaren nog steeds het meeste thuisvoel ook hier de uitslag van ons ziekenhuisbezoek. Als jullie vinden dat dit verhaal hier niet meer thuishoort wil ik graag dat jullie het eerlijk zeggen!

  Het was een rare dag. Ten eerste heb ik geen vlokkentest gehad. We hadden eerst een echo en de placenta lag niet goed. Toen zijn de nekplooien maar eens gemeten (1 x 1,3 en 1 x 6,4) en de kids verder onderzocht en wat bleek….aan het eind van de echo lag de placenta wel goed dus met spoed naar de vlokkentest kamer gebracht. Daar eenmaal op de tafel liggende zag de arts ineens de meerwaarde niet meer zo in en wij na haar verhaal ook niet. Ok geen vlokkentest dus. De uitslagen zouden onbetrouwbaar zijn en dan kun je nog geen beslissing nemen en het is wel risicovol.

  Omdat we erg veel vragen hadden over chromosoomafwijkingen zijn we per direct ingepland voor een gesprek met een Clinisch Geneticus en een Maatschappelijk werkster. Normaal ontvangen ze veel isci gevallen aangezien de genetische afwijkingen daarbij een stuk actueler blijken te zijn maar nu waren wij ook welkom. Dit heeft meteen vanmiddag plaatsgenomen. Normaal geldt daar een wachttijd van 2 maanden maar gezien onze situatie mochten we meteen komen. Fijn natuurlijk maar het geeft ook wel aan dat het goed mis is. Deze Geneticus heeft wel erg veel voor ons waardevolle info kunnen geven over de verschillende mogelijkheden. We hebben hem ook gevraagd wat hij uit een vlokkentest kan halen en aangezien dit toch vrij veel is hebben we toch besloten het wel te doen. Er komt toch uit of het inderdaad een chromosoomafwijking is en welke. Echter vandaag kon het niet meer dus nu moeten we morgen weer terugkomen. Hij probeert dan vrijdag de uitslag door te bellen aan ons.

  Op de echo was te zien dat het vocht in en om het kindje enorm is toegenomen. Er zit nu ook vocht in de longetjes en bij het hartje. Het is goed mis dus. De kindjes waren qua grootte wel even groot en de hartjes klopten prima. De arts had liever gezien dat het hartje van het kindje met al het vocht al zwaarder/moeilijker had geklopt wat een teken was geweest dat het het aan het opgeven is en het ene kindje wellicht gered kan worden. (tot week 18 levert het namelijk weinig schade op aan het andere kindje en als er geen chromosoomafwijking is is dit positief) Het andere kindje zag er perfect uit en heeft is qua grootte 12 weken en 6 dagen (die andere is 12 weken en 4 dagen). Echter dat het ene kindje erg veel vocht in en om zijn lijfje heeft en het andere kindje niet zegt helemaal niks over of ze allebei iets mankeren of niet. Helaas is dit geen indicatie voor goed nieuws voor het ene kindje.

  Mochten we het niet willen houden omdat het zwaar gehandicapt is of niet levensvatbaar op termijn dan is een curretage zowiezo niet meer mogelijk. In alle gevallen wordt er dan een behandeling op gang gebracht. Hopenlijk komt het niet zover….

  Indien er geen chromosoomafwijking is (want dan hebben ze het allebei) maar iets anders en dus slechts bij 1 kindje dan zou het navelstrengetje van het zieke kindje afgekneld kunnen worden zodat het overlijd in de baarmoeder. Op deze manier spaar je het gezonde kindje.

  Onze grootste wens is dus dat er vrijdag het nieuws komt dat er geen chromosoomafwijking is gevonden en de kans aanwezig is dat slechts 1 kindje ziek is. Zekerheid hierover hebben we echter pas na een vruchtwaterpunctie welke vanaf week 16 kan. Maargoed nu hebben we dan wel een indicatie. Als ze bv zeggen er is Down geconstateerd dan kunnen we ons voorbereiden en info gaan inwinnen. Ik wil dan bv wel eens spreken met ouders van Downkinderen. We hebben nu gewoon nog te weinig info en er te weinig gevoel bij om de zwangerschap te beeindigen.

  Zo, het is een heel verhaal geworden.
  lfs ing

  #3196813 Quote

  Hoi Inge,

  Ik ben het helemaal met Vlinderjana eens. Tuurlijk mag je hier nog steeds je verhaal doen, iedereen leeft enorm met je mee! Ik wil je ook veel succes toewensen voor morgen. Ik blijf hopen dat het uiteindelijk toch nog positief voor jullie gaat aflopen.

  Liefs, Ibbeltje

  #3196814 Quote

  Hoi Ing,

  Natuurlijk mag je hier je verhaal kwijt.
  Je hebt hier (helaas) jaren rond gegezworven en wij willen graag op de hoogte gehouden worden en jullie keihard de steun geven die jullie nu zo nodig hebben.

  Ik vind het zo erg voor jullie dat jullie dit mee moeten maken. Deze ellende heben jullie niet verdiend. Nu ben je eindelijk zwanger en mag/kan je er niet eens van genieten.
  Mijn kaarsje blijft branden voor jullie en ik hoop met heel mijn hard dat jullie ten minste 1 gezond kindje krijgen.
  Het lijkt me  heel moeilijk om te weten dat het hardje van het niet gezonde kindje zo goed en krachtig  blijft kloppen. Dit kindje wilt blijkbaar ook heel graag.

  Lieve Inge en man, blijf sterk en blijf hoop houden in deze moeilijke wkn. Ik vind het erg knap van jullie hoe jullie met de hele situatoe omgaan. Jullie zijn erg sterk.

  Ik denk aan jullie

  Kruimel

                                    

  #3196815 Quote

  Lieve Ing,

  Pff, wat een verhaal weer.
  Ik wil je alleen even zeggen dat ik aan jullie denk en met jullie meeleef.
  Ik wens jullie veel dterkte en wijsheid toe.

  Liefs Astrid

  #3196816 Quote
  quote: aslan reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('02-01-2007 17:39:35'));


  Lieve Ing,

  Pff, wat een verhaal weer.
  Ik wil je alleen even zeggen dat ik aan jullie denk en met jullie meeleef.
  Ik wens jullie veel sterkte en wijsheid toe.

  Liefs Astrid

  #3196817 Quote

  Lieve Ing,
  Dat jij dit aan ons vraagt……….tuurlijk schrijf je je verhaal hier op! Graag, wij willen allemaal weten hoe het met jouw sterke kruimels gaat. Het zijn in ieder geval wel vechtertjes zeg. Maar meis, wat maken jullie wat mee…………..
  Ik blijf gewoon doorgaan met de kaarsjes en denk aan jullie!!!!
  xxx

  read more image Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?
  #3196825 Quote

  lieve ing

  Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht voor deze moeilijke tijd! en tuurlijk ben je hier welkom MEER DAN!

  ik hoop en duim voor jullie

  dikke kus

  #3196827 Quote

  Hoi Inge, allereerst wil ik even zeggen dat jou verhaal hier echt wel thuishoort hoor, volgens mij leven wij allemaal erg met je mee, dus gewoon blijven posten wat mij betreft! Heel veel succes morgen met de vlokkentest, ik blijf voor je duimen voor een wondertje!

  Kus, Pleun

  #3196828 Quote

  hoi,

  wat een verhaal zeg. hoop echt voor jullie dat het goed komt

  vrienden van mijn zusje kregen bij week 20 ook te horen dat hun kindje vocht in het hoofdje zou hebben. daar werd ook tegen gezegd dat het zeer waarschijnlijk zelf af zou komen. wonder boven wonder is het kindje geboren. ze hebben wel wat vocht uit het hoofdje weggezogen. springt nu vrolijk in het rond en loopt niet achter bij andere kindjes. hopelijk geldt dit voo jullie ook…

  heel veel sterkte
  liefs, Audrey

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct