Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

420935 Succes

 • Auteur
  Berichten
 • #1426937

  Hoi meiden, ik lees hier regelmatig even mee en wil jullie allemaal heel veel succes wensen met de behandelingen waar jullie mee bezig zijn, en ik hoop dat jullie of een kindje mogen krijgen in 2007 of zwanger mogen raken dit jaar! Ik heb zelf een dochtertje van net 2 die uit de 1e IVF-ICSI is ontstaan (nadat er een poging was afgebroken voor de punctie vanwege teveel (ongeveer 40) follikkels). In augustus vorig jaar heb ik weer een poging gehad voor een brusje voor onze dochter, een moeizame poging omdat ik weer veel te heftig op de hormonen reageerde. Ik spoot maar 125IE puregon, maar had weer meer dan 30 follikkels. Op het nippertje werd toch tot een punctie besloten. Ze vonden 21 eicellen en daarvan raakten er 19 bevrucht. En er werden uiteindelijk 2 van 8-cellen teruggezet en er waren nog 3 die goed genoeg waren om in te vriezen. Na de terugplaatsing voelde ik me steeds beroerder en na een extra controle in het ziekenhuis bleek dat ik overstimulatie had, behoorlijk vocht in mijn buikholte en mijn eierstokken waren ongeveer 10 bij 15 cm. Ik hoefde net niet opgenomen te worden maar moest wel volledige rust houden en liters water drinken op een dag. Het positieve nieuws was dat ik na 2 weken wel zwanger bleek te zijn, alleen met een vrij laag HCG van 48, vanaf toen had ik er geen goed gevoel meer over en dat bleek terecht, want een dikke week later (begin september 2006) kreeg ik een miskraam. Het was natuurlijk ook te mooi om waar te zijn, 2 keer in de 1e poging raak….In oktober zijn er 2 cryo's teruggezet maar helaas niet zwanger, ons laatste cryootje overleefde in november het ontdooien niet. En ja nu kunnen we dus weer van voren af beginnen. We zijn in maart weer aan de beurt voor een nieuwe ICSI (helaas kom je bij ons na een mislukte poging weer op de wachtlijst). Aan de ene kant kijk er wel naar uit om weer te kunnen starten, aan de andere kant ben ik wel bang om me weer zo ziek te voelen als na de terugplaatsing, maar ach mijn dosis zal waarschijnlijk omlaag gaan dus hopelijk iets minder follikkels de volgende keer. Maar als ik sommige verhalen lees, hier maar ook op een andere site waar ik vaak schrijf, dan weet ik dat we ons heel gelukkig mogen prijzen met ons dochtertje maar ach de wens voor nog een kindje is ook weer erg groot! Nogmaals meiden heel veel succes, en als jullie eens wat vragen hebben, ik heb wel enige ervaring met het 1 en ander dus vraag dan maar raak!

  Groetjes van Margreet

  #3196993 Quote

  Hoi Margreet,
  Wel fijn dat na je eerste ivf/icsi zwanger bent geraakt en een mooi kindje hebt nu.
  Maar het lijkt me als je zwanger wilt worden van een tweede dat je dan ook sterke moedergevoelens hebt die je niet kunt onderdrukken ook al heb je er al 1 (wat al veel pijn en moeite heeft gekost). Ik wens jullie ook veel succes toe en dat jullie droom voor een tweede ook snel uit mag komen.
  Laten jullie er dan 2 terug plaatsen als je twee goede eitjes hebt? (ik vraag dat ivm kans op meerling, of ben je al blij dat het zal lukken en maakt het niet uit?)
  Groetjes

  #3197000 Quote

  Hoi Margreet,

  Wat een geluk hebben jullie gehad, bij de 1ste IVF zwanger en nu een mooie dochter.

  Ik hoop dat jullie wens voor een broertje of zusje heel snel uit mag komen.

  Kruimel

                                                  

  #3197023 Quote

  Hoi Deez,

  Ja wij laten 2 embryo's terugplaatsen als die er zijn. Bij de poging waar onze dochter uit is ontstaan waren we dat ook al van plan, maar toen reageerde ik niet goed op de hormonen en waren er maar 3 follikkels, daaruit kwamen 2 eicellen en er raakte maar 1 bevrucht. Die ene is nu ons prachtige meisje. Toen we ons weer op de wachtlijst lieten zetten hebben we er eens goed over gesproken wat we zouden doen, 1 of 2 laten terugplaatsen. We hebben de voor en nadelen bij elkaar gezet. Mijn vriend twijfelde erg, voor mij was het vanaf het begin duidelijk ik wilde 2 laten terugplaatsen, niet alleen om de kansen groter te maken, maar ook omdat ik denk dat ik een tweeling zwangerschap aan zou kunnen omdat ik een probleemloze zwangerschap heb gehad van mijn dochtertje. En ja dan ga je ook kijken of je dat financieel zou kunnen redden en of we de ruimte zouden hebben en allebei die vragen kunnen we met ja beantwoorden, we zullen misschien iets anders moeten gaan leven als het echt zou gebeuren maar dat hebben we er voor over!   Inmiddels is mijn vriend ook over zijn twijfels heen en maken we af en toe al grapjes over een eventuele tweeling.   Bij ons in het ziekenhuis worden er trouwens nog standaard 2 teruggezet als je maar 1 wilt laten terugplaatsen moet je dat zelf aangeven. Bij de poging die ik vorig jaar augustus heb gehad zijn er 2 teruggezet, maar helaas een miskraam. De gyn die de tp deed waarschuwde me wel dat ze bij ons de kans op een tweeling vrij groot achte omdat ik nog maar 28 was, en omdat ik de vorige keer in de 1e poging zwanger was van een 4 cellige embryo. Maar het zegt dus ook allemaal niets, want nu 2 van 8 cellen teruggezet en dit eindigt in een miskraam. Ik ben erg nieuwsgierig hoe de volgende poging zal verlopen!. Ben jij er al over uit of je 1 of 2 wilt laten terugplaatsen?

  Groetjes van Margreet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct