Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

454850 Meerdere Curettages

 • Auteur
  Berichten
 • #1460852

  Ik heb twee miskramen gehad, waarvan ik drie keer gecuretteerd ben (de laatste was niet volledig, was restweefsel achtergebleven, waardoor ik opnieuw gecuretteerd moest worden). Drie keer een curettage…. Wat ik graag wil weten, zijn er hier meer mensen die meerdere keren een curettage hebben ondergaan? Ik ben een beetje bang dat dit invloed heeft op het zwanger worden, want een curettage is niet altijd best, toch?

  Ik bedoel, kan je baarmoeder beschadigen na zoveel curettages?

  groeten Tirza

  #3214298 Quote

  Hoi Tirza,
  Zover ik weet hoef je je geen zorgen te maken hoor.Een vriendin van mij heeft een curretage ook een aantal keren meegemaakt en heeft nu een wolk van een zoon.Anders zouden ze toch ook geen curretage's doen lijkt mij.Liefs Yvon

  #3214299 Quote

  Hoi Tirza,
  Ik heb 1 keer een mk gehad maar moest ook 2x een curretage.
  In zeldzame gevallen kun je littekenweefsel of zo iets krijgen.
  Mijn curretage was in februari en ik ben nog niet zwanger maar ik ben wel ouder (39) dus dat speelt denk ik ook wel mee.
  Sterkte!
  Groetjes van Caroline

  #3214300 Quote

  hee Tirza
  Ik heb 1 curettage gehad en vrijdag krijg ik er nog weer 1.Ik hoop eigenlijk op een klien wonder dat het deze dagen zelf op gang komt,want ik krijg een curettage waarbij ik plaatselijk verdooft word en niet geheel en ik zie er als een berg tegen op.
  Nu begin ik al krampen te krijgen en heb ook al wat bloedverlies.Dus duim duim…..
  Er is mij verteld dat er aan een curettage ook negatieve kanten zitten en dat het niet geheel zonder risicos kan lopen.
  Ze kunnen je baarmoeder perforeren met het zuig apparaaten er kunnen verklevingen aan de binnenkant van de baarmoeder komen die operatief verwijderd moeten worden.De kans is maar heel erg klein,ze moeten het nou eenmaal vermelden,dus ik zou me er niet al te veel zorgen om maken.Na een curettage staat een volgende zwangerschap niets in de weg
  Heel veel succes verder
  Liefs miranda

  #3214301 Quote

  Hi Tirza,

  Ik zou me zeker niet teveel zorgen maken. Ik heb het afgelopen jaar drie miskramen gehad. Voor de eerste miskraam ben ik twee maal gecurreteerd, de tweede kwam spontaan en de derde is wederom gecurreteerd. Ben inmiddels ruim vier maanden zwanger!

  Veel sterkte en succes!

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen