Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

454866 Miskraam

 • Auteur
  Berichten
 • #1460868

  hallo dames.ik ben nieuw hier .gister precies 13 weken zwanger natuurlijk hartstikke blij.gister lichte bloedingen gehad en ik kon gelijk naar de gyn.inwendige echo gehad en idd wel een miskraam.alles moet er nog uit komen en als dat niet binnen 1 wk is krijg ik een curretage,dus van mij mag het er spontaan wel uitkomen of vinden jullie dit vreemd? ik moest dit even kwijt. trijn p.s ben blij dat je hier je hart even kan luchten.

  #3214369 Quote

  Hoi Trijntje,

  Wat erg voor je. Juist als je denkt dat je "veilig" bent na die 12 onzekere weken. Heel erg veel sterkte gewenst! Je zult zien dat je veel steun zult hebben aan dit forum. Ook als je straks er weer klaar voor bent om opnieuw zwanger te (willen) worden.

  Sterkte!

  Groetjes F.

  #3214370 Quote

  Hoi Trijntje.
  Ik wil je veel sterkte toewensen.
  Het zal niet makkelijk voor je zijn.
  Ik wilde het eerst ook spontaan laten komen maar toen er na een week nog niets gebeurd was heb ik toch om een curretage gevraagd. Ik werd erg onzeker op de momenten dat ik naar het toilet ging en ik werd ook bang dat ik plotseling zou worden overvallen door de mk. Ik had geen mk die begon met een bloeding dus misschien scheelt dat.
  Sterkte!
  Groetjes Caroline

  #3214371 Quote

  hoi trijntje,

  heel veel sterkte in deze moeilijke periode hoor!
  bij mij kwam het er zelf in een tijd van 3 uur uit.
  dus dat is vrij snel,
  maar volgens mij als het langer duurt gaan ze het curreteren.
  beterschap
  gr.debra

  #3214372 Quote

  Hoi Trijnje,
  Ook ik wil je heel veel sterkte toewensen. Bij mij is het vruchtje 6 dagen na de eerste bloeding vanzelf gekomen. Op die ochtend kreeg ik heftige krampen in mijn buik. Maar binnen een uur was het eruit. Die dag droop het bloed uit me. Ik was blij dat het er vanzelf uit kwam. Maar ik kan goed begrijpen als het te lang duurt dat iemand dan wil dat het schoongemaakt word. Eigenlijk heeft het bij mij drie en halve week geduurt voordat het vruchtje eruit kwam, maar bij 6,5 week had ik nog geen bloedingen. Die kwamen pas na 9 weken.
  Onwijs veel sterkte toegewenst.
  Liefs Nance

  #3214373 Quote

  Hallo trijntje,

  Het is bij mij nu een week geleden dan ik een miskraam kreeg met 10 weken zwangerschap.
  Bij mij is het zondag begonnen en maandag verder gegaan en ben ik uiteindelijk maandagavond gecurreteerd.
  Ik raadt je ook aan dat zodra je teveel pijn krijgt of het toch niet zeit zitten om het zelf te doen om dan te bellen voor een curretage.
  ik zag er heel erg tegen op maar het is me vreselijk mee gevallen.Als je wilt praten of vragen heb tmag je die altijd stellen.Heb je al kinderen of is dit je eerste zwangerschap?

  Heel veel sterkte en liefs van Ellen

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3214374 Quote

  Hoi Trijntje, bij mij kwam de miskraam na 4 weken niet op gang.Gelukkig heb ik dit al die tijd niet geweten,want in week 11 kreeg ik pas te horen dat het vruchtje in week 7 gestorven was.In week 12 kreeg ik mijn curretage.Ik vind het niet vreemd hoor dat je liever wacht op je natuurlijke miskraam.Alleen lastig dat je niet weet wanneer het komt.Ik ben blij dat ik uiteindelijk een curretage heb gehad.Vanaf die dag kon ik het een plaatsje geven en de curretage is me erg meegevallen terwijl ik er erg tegenop zag.Ik wens je ontzettend veel sterkte.Liefs Yvon

  #3214375 Quote

  Hoi Trijntje,
  Ik heb om een curretage gevraagd en ik ben er blij om. Je zit toch de hele tijd te wachten en wat ik gehoord heb voelt het een beetje hetzelfde als een bevalling. Daar had ik dus echt geen zin in. Van de curretage heb ik helemaal geen last gehad, ik heb nog wel wat nagebloed, maar geen krampen gehad of wat dan ook. Van de verpleegkundige kreeg ik te horen dat ik helemaal schoon was en het meteen weer op nieuw kon gaan proberen.
  Maar ik zie wel hoe dat gaat, ben nu eerst op huwelijksreis in China en wie weet gebeurt het hier wel. Groetjes Alice

  #3214376 Quote

  Hallo Trijntje,

  Wat een verschrikkelijke teleurstelling moet dit voor jullie zijn! Ik heb zelf ook een miskraam gehad in de 13e week en weet dat je na 12 weken denkt in de veilige zone te zitten… Ieders ervaring is persoonlijk, maar in mijn opinie: ga voor een curretage. Ik ben op aanraden van de VK ook een week met bloedingen door blijven lopen, had geen idee wat me te wachten stond. Tot ik zulke enorme krampen kreeg en enorme bloedingen, het gutste echt mijn lijf uit. Ik ben niet kleinzerig maar dit was fysiek zo heftig. Besef dat je al vrij ver bent ik je zwangerschap, en het vruchtje is al een heel klein kindje. Ik vergeet nooit de doffe bons die het gaf, toen het mijn lichaam verliet en ik hevig bloedend in de douchecabine stond. Toen dacht ik dat het achter de rug was, maar na 12 uur belandde ik half in shock, met heel veel bloedverlies in het ziekenhuis, waar de gynaceoloog me verwijtend vroeg waarom ik niet eerder was gekomen. Ik ben ook voor alles zoveel mogelijk op de natuurlijke manier, maar de VK had het zo ontzettend fout ingeschat… Ik weet nog dat het leek alsof ik een klap in mijn gezicht kreeg toen de verpleegkundige zei dat ik moest puffen…. Puffen? Tja, je bent immers aan het bevallen en hebt gewoon weeen. Dit besef was zo heftig en kwam zo onverwacht… Noem me naïef, maar het leek alsof ik toen pas besefte wat er gaande was. Ik hoop dat ik je niet al te bang gemaakt heb nu, weet dat dit míjn verhaal is en dat het niet voor jou hoeft te gelden, maar een miskraam na 12 weken is een heel ander verhaal dan bij 6 of 7 weken, die ervaring heb ik namelijk ook, helaas.
  Zoals Ellen al zei; bel gewoon naar je VK als je het toch niet ziet zitten om te wachten, of dat de pijn te erg wordt.

  Ik wens je héél veel sterkte met je beslissing en natuurlijk met het verwerken van dit verlies!

  Liefs Debbs

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen