Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

454974 Geweest

 • Auteur
  Berichten
 • #1460976

  Zie tevens de eerdere berichten van mij.

  Zaterdag dus de test gedaan en omdat ik dus af en toe steken voel en beetje lichte buikpijn voor mijn eigen geruststelling de verloskundige toch maar gebeld. Ik ben er gisteren al geweest! Wat een sneltrein ineens zeg…
  Achteraf realiseerde zij dit ook, want het is nu pas de zesde week.
  Maar zo is zij ook.
  Vorige keer belde ik dus voor het maken van een afspraak, ging dus uit van het gegeven dat het rond de twaalfde week zou zijn, maar toen was het ook al na anderhalve week, alleen was het voor die tijd helaas misgegaan.
  (Had haar toen wel gebeld direct en zonder me dus ooit gezien te hebben heeft ze me wel direct bij een gyneacoloog kunnen plaatsen, er aardig!)
  Zij hanteerd het principe dat als iemand belt voor een afspraak dat er dus een behoefte is en dat je iemand niet nog een paar weken met vragen laat lopen, je kunt maar vast geweest zijn.

  Ik heb nu een formulier meegekregen om in het ziekenhuis een echo te maken, moet de afspraak nog maken, zal waarschijnlijk zo over 14 dagen zijn dat ik kan komen.

  Ben nog steeds bangig hoor, maar begin langzaam aan toch wel heel blij te worden. Liep net in de supermarkt langs de broodafdeling waar ze aan het bakken waren, werd er goed misselijk van, dus dat zit wel goed, haha!

  Nou had ik nog wel even een vraag aan diegene die al een kindje gekregen hebben.
  Ik moet in het ziekenhuis bevallen, dit vind ik niet erg, want dat wilde ik toch al. Alleen mijn verloskundige werkt voor haar eigen gemak alleen maar in een ziekenhuis en dat is nou net een ziekenhuis wat mij niet aanstaat, maar ik snap haar ook wel weer. Maar nou ligt dat in de buurgemeente en nou heb ik gelezen dat je kind moet worden aangegeven in de plaats waar het geboren is, maar ik woon daar dus niet!
  Hoe gaat dat dan in zijn werk? Want ik zal het toch ook in mijn gemeente bij de burgelijke stand moeten aanmelden?

  Zo, dat was weer een te lang bericht van mij, ik KAN gewoon geen korte berichtjes plaatsen, haha!

  Gr. Aadje

  #3214782 Quote

  Hoi Aadje,

  Goed zeg dat je al lekker snel terecht kunt. Ik hoop dat je een mooie echo krijgt.

  Over je vraag van aangeven:
  Ik ben dan nog geen moeder maar je hoeft dan niet nog eens naar je eigen gemeente hoor. Dat gaat allemaal automatisch. je hoeft het dus alleen te doen in de plaats waar hij/zij geboren is en de rest gaat vanzelf.

  Ben benieuwd naar je echo ervaring!!!

  Geniet er maar lekker van.

  Liefs Claudy

  #3214783 Quote

  Hoe langer ik er over nadenk, hoe idioot ik het eigenlijk vind.

  Ik krijg een formulier mee voor dat ziekenhuis en zoek het verder maar uit. Er staat geneens een telefoonnummer op!
  M.i. lijkt mij dat daar nou net een verloskundige voor is om zoiets te regelen.
  En ook vind ik het een beetje star dat ze ALLE bevallingen alleen maar in dat ziekenhuis wil laten plaatsvinden, voor d ´r eigen gemak….gezeik.
  Tja, dan heb ik het eigenlijk al helemaal gehad.
  Maar misschien ben ik een zeikerd?

  Heb intussen wel begrepen dat ik gewoon kan switchen, dus dat ga ik waarschijnlijk wel doen. In mijn woonplaats zit nog een verloskundige, alleen daar wordt de hele dag de telefoon niet opgenomen, nog geneens een bandje. Morgen maar weer proberen.
  Maar ik heb nog een adres en ik weet dat die wel bevallingen doen in het ziekenhuis welk mij wat lijkt en daarbij valt mijn straat nog in hun werkgebied.

  Ik maak in ieder geval nog wel even gebruik van dat formulier en bij vreemde of moeilijke vragen verwijs ik gewoon naar haar!

  Fijne avond!!

  #3214784 Quote

  Wat een hoop gezeik ja!! Om gek van te worden! Als ik jou was zou ik iid switchen hoor! Het is jouw bevalling en je moet je er prettig bij voelen dat lukt niet in een zkh wat je niet ligt.

  Veel succes ermee.
  Liefs Claudy

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen