Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

455058 Depri

 • Auteur
  Berichten
 • #1461060

  Hallo meiden,

  Zal me even voorstellen. Ben Ingrid, 32 jaar en heb 2 miskramen achter de rug. De 1e begin november 2003, in januari alweer zwanger, maar helaas ging dat in maart weer mis, ben toen gecurreteerd. Nu nog steeds niet zwanger, vandaag weer ongesteld geworden, ik word er moedeloos van. Ze hebben onderzoeken gedaan i.v.m. die miskramen, tot nu toe niets uitgekomen, moet de uitslag van het chromosomenonderzoek nog krijgen, ben daar erg zenuwachtig voor, het is nu al 4 maanden geleden dat ik bloed heb laten prikken. Ook is mijn menstruatie raar, ben elke keer 2 à 3 dagen ongesteld, dan een paar dagen helemaal geen bloedverlies en dan verlies ik weer helder rood bloed. Heb ook het vermoeden dat ik de laatste keer een hele vroeg eisprong had, dat schijnt niet goed te zijn. Heb de gyn gebeld en kan 16 september langskomen. Maak me zo ontzettend druk, misschien heb ik wel 2x puur geluk gehad en word ik nu nooit meer zwanger. Sorry voor mijn depri verhaal, maar heb het helemaal gehad vandaag en bijna niemand begrijpt me. Ik moet er niet zo mee bezig zijn, zeggen ze dan, maarja, er zit geen knop die ik effe om kan zetten! En overal zie ik zwangere vrouwen lopen, echt overal!

  Sterkte allemaal!

  Groetjes Ingrid

  #3215001 Quote

  Hoi Ingrid,

  Och, wat een verhaal…
  Vervelend allemaal voor jou (jullie).
  Ik weet precies wat je voelt. Ik heb ook tijdje gedacht dat niemand mij zou begrijpen. Mensen doen wel hun best ervoor moet ik zeggen.
  Ik heb eind juni een mk gehad en begin juli gecureteerd. Door mijn hormonen werd ik helemaal gek. Nu is alles weer normaal en zijn we begonnen met klussen.
  Ik vind het echt vervelend voor je dat je je zo druk maakt. Het heeft geen zin om te zeggen, dat je je niet zo druk moet maken..Maar ik zou het wel proberen!! (doe je denk ik ook) Ik heb zelf zoveel mogelijk leuke dingen gepland, zodat ik er niet zoveel mee bezig was.
  Voor iedereen werkt het anders.

  Mijn menstruatie duurt ook maar 2/3 dagen. Ik heb het eens voor gelegd aan de gyn. Ook omdat ik veel langer ongesteld was, toen ik de pil slikte. (bijna 9 dagen)
  Mijn gyn zei dat dat heel normaal is en ik me nergens druk om hoefde te maken. Hij zei, bij de een duurt het langer en bij de ander korter. Geen probleem.
  Daar maak ik me dus niet druk om.

  Het is gewoon heel vervelend voor je dat het 2x mis is gegaan. Maar ik geloof niet dat het puur toeval bij jou is geweest. Er kunnen zoveel orzaken zijn…Jammer genoeg.

  Ik wens je gewoon echt heeeel veel sterkte. Het wordt mooi weer van het weekend en ga proberen te genieten!

  liefs Maaike

  #3215002 Quote

  Hoi Maaike,

  Bedankt voor je reactie!

  Ik maak me niet druk om het feit dat ik maar kort ongesteld ben, maar meer om die bloeding een paar dagen erna. Dus jij denkt dat er medisch iets aan de hand is dat ik al 2x een miskraam heb gehad? De gyn denkt eerder aan pech, vooral als er uit het chromosomenonderzoek niets komt.

  Doe echt mijn best, maar zodra ik weer ongesteld word, heb ik weer een gigantische dip.

  Was je snel zwanger en hoe oud ben je?

  Groetjes Ingrid

  #3215003 Quote

  Hoi Ingrid,

  Het is heel begrijpelijk hoe je je nu voelt. Ik zelf zie ook ineens overal zwangere vrouwen en hoor alleen maar succes verhalen om me heen. Dat maakt je absoluut erg onzeker. Zelf heb ik een miskraam gehad op 2 mei en ik heb sindsdien nog maar 1x een eisprong gehad dus ik heb nu ook een afspraak bij de gyn staan. Ik wil je in ieder geval heel erg veel sterkte wensen en veel succes bij de gyn. Hopelijk blijkt alles ok te zijn en ben je snel zwanger.
  Ik heb inderdaad ook zo'n hekel aan anderen die zeggen dat je er teveel mee bezig bent, dat legt een soort schuldgevoel bij je neer. Ik probeer het gewoon te negeren maar de ene dag gaat dat beter dan de andere dag. Sterkte!

  Groetjes F.

  #3215004 Quote

  Hoi Igrid

  ik denk dat Maaike bedoelt dat het niet puur toeval was dat je maar twee keer zwanger zou worden en dat het nu niet meer lukt.

  Ik mag niet zeggen ik weet wel zeker van niet maar de kans dat dat zo zijn zijn en dat je twee keer achter elkaar wel zwanger raakt en dan niet meer is gewoon heeeel erg klein. Het lijkt mij er meer op dat je gewoon bij de derde wat langer moet wachten.

  Ik was van mijn dochter in 1X zwanger en alles ook in 1X goed nu was ik 6 maanden bezig en in de 6de week een miskraam en dit is nu alweer mijn derde poging na de miskraam. Je kans is maar 25% per maand dus ga maar na!

  Geduld hebben helaas maar het komt wel let maar op!

  Succes
  Lotte

  #3215005 Quote

  Ha meiden,

  Bedankt voor jullie reacties.

  Ja ik denk ook dat het nu langer duurt, omdat ik er psychisch heel erg mee bezig ben. Ook denk ik dat ik niet eerder zwanger wordt voordat ik de uitslag van het chromosomenonderzoek heb, ben daar erg zenuwachtig voor. Denk als ik hoor dat alles goed is, er een last van mijn schouders valt! En inderdaad 25% is maar weinig, het is gewoon puur geluk hebben! We moeten inderdaad geduld hebben, maar het wordt met de maand moeilijker, maar goed, we zullen wel moeten!

  Zoals F al schrijft, ik krijg ook een soort schuldgevoel als mensen zeggen dat ik er niet zo mee bezig moet zijn, heb het gevoel dat ze denken dat ik me aanstel, dat het allemaal niet zo erg is.

  Nou sterkte en succes allemaal!

  Groetjes Ingrid

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3215006 Quote

  Hoi Ingrid,

  Ik weet wat je doormaakt. Ik heb in juli '03 en in mei '04 een miskraam gehad en ben nu bijna 7 weken zwanger. Dus erg spannend!! Ik denk dat het heel belangrijk is dat je je verlies een plekje kunt geven. Ik heb ondervonden dat wanneer je het een plekje geeft en daardoor weer wat rust in je hoofd creert je ook weer zwanger wordt. Ik had na de tweede het gevoel dat ik het niet alleen kon en heb contact gezocht met een therapeut, waarmee ik goed kan praten. Ook ben ik bezig met accupunctuur om de hormonen en de baarmoeder te stimuleren. Deze man is gespecialiseerd in problemen rond de vruchtbaarheid. Of het helpt kan ik natuurlijk niet bewijzen, maar ik ben wel weer na twee maanden zwanger. Ook niet geheel onbelangrijk is dat het wordt vergoed door het ziekenfonds.

  Over de chromosomen ik ook maar niet te veel inzitten, ga na of het in je familie voorkomt. Veel miskramen, down of andere aandoeningen. Ik weet dat het spannend is, ik heb het zelf ook laten doen.

  Ik wens je heel veel sterkte in de komende tijd. Ik kan alleen maar zeggen neem er de tijd voor en laat het je gebeuren.

  Groetjes Roos

  #3215007 Quote

  He Ingrid
  Ook ik begrijp hoe je je voelt. Ik heb inmiddels 3 miskramen achter de rug en zijn er onderzoeken gestart maar inderdaad houden ze het vaak op domme pech. Mijn cyclus liep net zo raar als die van jou en heb ook een echo gehad om te kijken naar de baarmoederslijmvlies opbouw(wat een woord) maar de gyn. zei dat dit (het rare manstruatiepatroon) geen belemmering is voor een zwangerschap. Ik ben inderdaad ook twee keer nadat dit begon zwanger geworden, maar met mk als gevolg. Dus of het toch een betekenis heeft… ik weet het niet maar ik vind het wel erg toevallig. Ik had ook al eens gekeken onder spotting (zo noemde mijn huisarts het) maar dan heb je last van de andere volgorde;voordat je ong. wordt al bloedverlies en niet een paar dagen wel en even niet om vervolgens weer verder te gaan. Succes en veel sterkte!
  An

  #3215008 Quote

  Hoi meiden,

  Weer bedankt voor jullie reacties. Roos, ik ga heel hard voor je duimen dat het nu goed gaat, wat zul je in spanning zitten zeg. Wil ook graag weer zwanger zijn, maar ben denk de 1ste 3 maanden op van de zenuwen wat natuurlijk ook niet goed is. Het lukt me gewoon niet om het een plekje te geven, ben er nog zoveel mee bezig en elke keer als ik ongesteld wordt, zit ik die dag weer in een vreselijke dip. Hoe kwam je aan het adres van die therapeut? Ik denk er ook over na om hulp te gaan zoeken, want mij lukt het ook niet alleen en mijn vriend weet ook niet meer hoe hij er mee om moet gaan. Hoe oud ben je trouwens? Hoop dat je me op de hoogte wilt houden van je zwangerschap!

  An, bij mij is dat rare menstruatiepatroon begonnen na mijn 1e miskraam. Ik was toen ook bij de gyn geweest (een andere dan nu) en die had er geen verklaring voor en alles zag er op de echo goed uit. Ik was toen snel weer zwanger, dus toen ik het na mijn 2e miskraam had, was ik niet erg ongerust, maar we zijn nu alweer een half jaar verder en het is nog steeds zo en nog steeds niet zwanger. Ben benieuwd wat de gyn volgende week te zeggen heeft. Hoop niet dat er verder iets mis is wat dat betreft. Hoe oud ben jij als ik vragen mag en hoe verwerk jij het allemaal? Heb jij nog wel hoop dat het goed komt?

  Groetjes Ingrid

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct