Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

455161 Veel Te Vertellen

 • Auteur
  Berichten
 • #1461163

  Ik kom weer eventjes mijn verhaal doen. Mijn vriend is vanmiddag weg en dit is voor het eerst dat ik weer helemaal alleen ben sinds de miskraam dinsdag. Ik haat dat woord zeg, miskraam. Voor mijn gevoel is het iets anders. Mijn kindje is gewoon veel te vroeg geboren. Ik heb nog nooit in mijn leven zoveel fysieke pijn moeten doorstaan en waarvoor? Dat maakt het zo ’n nachtmerrie, dat het helemaal voor niks is, omdat je na die pijn een levenloos kindje van 10, 15 cm in je hand houdt. Wat deed het zeer …
  Ik ben blij dat we goed afscheid hebben genomen van ons jongetje, en dat hij voor ons zelfs een naam heeft. Ik heb hem de eerste dagen de hele tijd voor me gezien, en ik heb heel veel moeten huilen. Gelukkig was mijn vriend vaak bij me en toen hij moest werken ben ik bij mijn ouders geweest. We hebben veel gepraat, en nu heb ik af en toe het gevoel dat ik uitgepraat ben.
  Samen met mijn vriend kijk ik gek genoeg alweer naar de toekomst. Daar valt genoeg over te praten. Ik ben er vooral behoorlijk bang voor. Alle clichés komen voorbij: Angst voor een nieuwe zwangerschap, kan ik überhaupt wel weer zwanger worden? Ik weet dat ik geen grotere kans heb op een miskraam dan de eerste keer. En die eerste zwangerschap was ook echt de eerste keer raak, dus twijfels over onze vruchtbaarheid zijn ook ongegrond. Er is een grote kloof tussen gevoel en verstand, en die zal nog wel even blijven.
  Maar wat me het meest opvalt is dat ik ondanks alles zo snel mogelijk opnieuw zwanger wil worden. Ik weet dat ik dan weer in die emotionele achtbaan ga stappen, maar toch wil ik niets liever. Ik wil zo snel mogelijk weten hoe het verder zal gaan.
  Mijn lichaam moet nog wel even wennen aan de situatie. Ik bloed nog steeds, maar ben gelukkig niet gecuretteerd, dus ik hoop dat mijn baarmoeder via de natuurlijke weg zo snel mogelijk heelt. Mijn borsten deden behoorlijk pijn de afgelopen dagen, ze stonden helemaal strak en er kwamen hele kleine beetjes vocht uit. Die twee waren denk ik iets anders van plan na dinsdag. Nu hebben ze de moed opgegeven en worden langzaam weer zachter en minder pijnlijk. Ik vind het raar dat mijn lijf in zo ’n korte tijd toch helemaal ingesteld is geraakt op de komst van een baby die eten nodig heeft.
  En nou moet mijn lichaam maar weer snel klaar zijn voor de volgende, vind ik. Mijn huisarts vertelde me dat ik ongeveer twee weken na de miskraam weer een eisprong zal hebben. Als ik jullie verhalen zo lees, twijfel ik daar wel een beetje aan. Wat hij verder nog zei is dat er fysiek geen enkel bezwaar tegen is om direct verder te gaan met proberen zwanger te worden. Misschien wacht ik een cyclus af, misschien gaan we er meteen weer voor. Ik weet het nog niet, ik zie wel hoe het loopt.
  Ik blijf hier op het forum lezen en schrijven, dat geeft me toch wel moed en steun. Ik ben blij dat ik er niet helemaal alleen voor sta. Jullie ook heel veel succes en sterkte. En natuurlijk veel plezier met klussen! 😉

  Liefs,
  Marjon
  (Ik ben trouwens 32, en toen ik in juni zwanger werd van deze eerste, waren we ook precies op die dag begonnen met proberen)

  #3215305 Quote

  Hoi Marjon,

  Ik denk dat iedereen hier op het forum zich wel herkent in wat je schrijft, of in ieder geval in bepaalde opzichten herkent. Als je jongetje al 10 tot 15 cm. groot was dan was je dus ook al even zwanger.

  Zwanger zijn maar ook weer zwanger worden is inderdaad een achtbaan van emoties, zo voel ik dat ook tenminste. De verdrietige momenten maken steeds meer plaats voor positieve gedachten en hoop op een volgende zwangerschap.

  Dat je al meteen na 2 weken een eisprong zou hebben, zou wel kunnen maar het is waarschijnlijker dat het heel iets langer op zich laat wachten. Als je nog teveel hcg in je lijf hebt, krijg je nl. nog geen eisprong. Vooral omdat jij al een tijdje zwanger was, kan het wel iets langer duren.

  Ik wil je in ieder geval erg veel sterkte wensen en als je vragen hebt of steun zoekt, dan kun je veel aan dit forum hebben (ik heb in ieder geval erg veel steun gehad aan de meiden hier).

  Groetjes F.

  ps: Als je op de lijst wilt dan hoor ik het wel, dan zet ik je erop.

  #3215306 Quote

  Jeetje Marjon, wat een verhaal. Toch welkom op dit forum (klinkt een beetje raar he?). Ik denk echter wel dat je hier op de goede plek zit. Allemaal lotgenoten. Hier kun je verdrietig, boos, blij, opgelucht en al die andere emoties van de achtbaan zijn. Hopelijk vind ook jij hier steun en troost.

  Liefs Mira

  #3215307 Quote

  Hoi Marjon,
  Wat een nare ervaring. Hoe lang was je zwanger?
  Zoals andere schreven je hebt hier wel veel lotgenoten en dat kan denk ik wel helpen in de verwerking.
  Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen.
  Groetjes van Caroline

  #3215308 Quote

  Hoi Marjon, om je even op te beuren. Een eisprong ongeveer 2 weken na je miskraam dat kan echt. Ik heb 30 aug. een miskraam gehad, een mini zoals ze dat noemen, maar had ongeveer 17 dagen later een eisprong. En wat denk je, vanmorgen getest en zwanger! Dus het kan. Ik wens je veel succes en alle geluk van de wereld. Liefs Jos.

  #3215309 Quote

  Volgens mij ben ik op dezelfde dag als jou een curettage ondergaan, jij natuurlijk. Ik heb bewust gekozen voor curretage omdat ik al 7 weken met een levenloos iets in me liep. Kwam erachter met een echo met precies 11 wk. Ik bloed inmiddels niet meer vandaag voor het eerst. Ik zal mijn verhaal binnenkort op het forum doen maar wilde even op jouw bericht reageren. Mijn verloskundige heeft gezegd dat ik direct gewoon moest doorgaan voor 2e zwangerschap niet teveel nadenken niet teveel focussen op eisprong, erg moeilijk. Ik ga het wel doen. Ik mocht weer als ik stop met bloeden nou dat is inmiddels gestopt. Ik ben wel beetje onzeker. Bij mij was het nl. na 1 cyclus direct raak maar ja durf er niet helemaal vanuit te gaan dat ik nou zo vruchtbaar bent. We wachten het maar af. Heel veel sterkte de komende tijd en misschien kunnen we vaker contacten. Zoals gezegd ik doe mijn verhaal binnenkort op de site. Sterkte groeten Biate.

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct