Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

455243 Boos

 • Auteur
  Berichten
 • #1461245

  Lieve allemaal,

  Ik ben sinds mijn miskraam – 3 weken geleden – ziekgemeld uit de WW en de UWV-controleur zou rond deze tijd contact opnemen om te zien hoe het ervoor stond. Twee weken geleden bracht ik hem tijdens het huisbezoek volledig van zijn stuk met mijn verhaal. Vanmiddag belde hij me dus weer op. Die man zit in een moeilijk parket, aan de ene kant moet hij mij van zijn baas een aantal dingen vragen, zodat hij mijn 'zaak' in een hokje kan passen. Maar hij is ook mens en vindt het heel moeilijk om die vragen dan te stellen. Dat gaf hij gelukkig wel eerlijk bij mij aan, dus "no hard feelings", ik snap zijn dilemma wel. Maar het zijn wel heel zakelijke vragen die hij dan stelt. Of ik al een termijn kon geven wanneer ik dacht dat het beter zou gaan? Nou, daar heb ik dus echt geen zicht op en ik kan er helemaal niets over zeggen. Wat voor klachten ik heb waardoor ik arbeidsongeschikt zou zijn? Wat dacht je van diepe rouw ten gevolge van het verliezen van een kind? Maar dat was niet specifiek genoeg. Dan maar 'verdriet', 'emotionele instabiliteit' en 'concentratieproblemen'. Kortom: zie je me zo bij een sollicitatie- of reïntegratiegesprek zitten?
  Eigenlijk vind ik dat het zo niet zou moeten mogen. Na het gesprek met die man was ik helemaal van slag, ik moet me #$^#&! verantwoorden voor het feit dat ik momenteel niet in staat ben om mee te hollen in de wereld. Ik moet mijn rouwproces verdedigen tegenover een man die ik verder niet ken, en dan ook nog volgens de kille, zakelijke regeltjes van een instituut waar je alleen wordt gezien als kostenpost. Ik heb hem dat ook gezegd, dat ik het wel heel persoonlijk en privé vind en dat ik er eigenlijk met hem helemaal niet over wil praten. Maar ik snap wel dat het moet. Wéér dat dubbele. Respect tonen voor een meelevend persoon wiens zakelijke vragen je ronduit beledigend en kwetsend vindt.
  Ik was heel blij dat ik vanochtend nog bij de huisarts ben geweest, en dat die me aanraadde me nog niet beter te melden. Anders had ik me misschien wel laten overrompelen en gezegd dat ik over een weekje wel weer beter dacht te zijn. Want het recht op het in alle rust verwerken van een verloren zoontje, daar moet je wel voor knokken. Waardeloos vind ik het.

  Hoe gaan of gingen jullie daarmee om? Lastige werkgevers of uitkeringsinstanties?

  Bovenstaand stuk had ik al aan een mail-vriendin geschreven, maar ik ben zo benieuwd of er nog andere vrouwen zijn die hier zo boos om kunnen worden.

  Liefs,
  Marjon

  #3215523 Quote

  hallo marjon,

  ja ik herken je verhaal helemaal,
  alleen op mijn moment had het niet met een miskraam te maken , maar met een zware hernia!!
  ze zeiden dat ik maar moest gaan werken , terwijl ik amper kon lopen van de pijn.
  nou na veel overleg, heb ik dus gewoon gezegd , luister ik kan het niet, en ik doe het niet.
  ik heb maar 1 rug en werk zat.
  om even een lang verhaal kort te maken,
  ik zat nog geen maand in de ziektewet, en wilde dus de uitspraak van de neuroloog afwachten aangezien ik totaal niet vooruit kon.
  wat denk je??? kreeg ik geen geld meer, omdat ik werk had geweigerd…
  ze verwachten tegenwoordig teveel van de mens, ik snap het wel er zijn teveel mensen onnodig in de ziektwet.
  maar goed, ik zou zeggen , verwerken hoor wat ze ook zeggen , en laat je zeer zeker niks opdringen als je er nog niet aan toen bent.
  heel veel sterkte ermee
  groetjes debra (meiforum)

  #3215524 Quote

  hoi ,

  had net dus een heel verhaal getypt zie ik het niet meer terug?
  wacht nog wel even met opnieuw typen , waarschijnlijk komt het nog wel , maar het forum werkt op dit moment heel slecht.
  liefs debra (meiforum)

  #3215525 Quote

  Hallo lieve Marjon,

  Ik begrijp dat je helemaal van je stuk raakt door zo'n gesprek. Maar zoals je zelf ook aangeeft denk ik dat je het puur zakelijk moet zien. Zo'n man doet zijn werk en that's it!. Je moet je eigen gevoel volgen en als jij nog niet aan werken toe bent moet je dat gewoon niet doen!!!!.
  Ik heb er zelf geen ervaring mee trouwens. Ik ben 21/9 gecuretteerd en mijn baas had allemaal medeleven en ik moest de tijd er voor nemen. Ben 4 dagen thuis gebleven en toen weer gaan werken. Het gaat heel goed met mij maar ja daar hebben we het vaker over gehad ieder persoon is anders en de situatie ook. Ik voel me goed nu ik aan het werk ben. Maar jij bent "Marijn" verloren en ik niet meer dan een "klompje cellen". Al is het natuurlijk wel heel triest dat ik daar dik 12 weken op hebben moeten wachten. Ik ben er ook nog wel mee bezig maar hoop gewoon snel zwanger te zijn dat ik me daar op kan storten. Marjon heel veel sterkte in ieder geval en laat je niet gek maken.
  Liefs,
  Biate.

  #3215526 Quote

  helaas gebeurt het momenteel erg vaak bij het gak…..
  ja die mensen doen ook zijn werk maar toch ik zelf zit al zon 2 jaar in de wao en ben nu maar als de sodemieter werk aan het zoeken aangezien ze iedereen uit de wao gooien….
  alhoewel het me ook wel weer heerlijk lijkt om aan het werk te zijn…
  maar dat verschilt uiteraard ook van persoon tot persoon…..
  in jou situatie is het ook heel begrijpelijk dat je je leventje even op orde wil stellen en het gaan verwerken…
  soms is het wel goed om meschien wel wat andere dingen te gaan ondernemen dit spreek ik puur uit ervaring….
  wwat enigzins ook het verwerking proces kan behelpen.
  toch wil ik je idd zeggen wat biate zegt laat je niet gek maken en doe het uiteraard rustig aan en de manier waarop jij je lekker voelt…
  liefs mij

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct