Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

456793 Hoe Lang Nog

 • Auteur
  Berichten
 • #1462795

  Hoi,

  Ik heb een vraag hoelang duurde het bij jullie voor je weer ongesteld werd na een miskraam? Ik heb 5 januari een miskraam (inclusief curretage) gehad en ben ervan overtuigd dat ik 19 januari mijn eisprong heb gevoeld. Ik ben alleen nog niet zwanger maar ook niet ongesteld. Ik word helemaal raar, heb nog nooit zo graag ongesteld willen zijn als nu!

  Yvonne

  #3221949 Quote

  Hallo Yvonne,

  Bij mij duurde het vorig jaar 9 weken na mijn miskraam voordat ik de eerste keer ongesteld werd. Je cyclus moet weer op gang komen en bij de één gaat het sneller dan bij de ander. Het is een kwestie van afwachten al is dat natuurlijk lekker makkelijk gezegd. Het enige wat ik je kan meegeven is probeer er niet te veel bij stil te staan dan duurt het voor je gevoel alleen maar langer, vertrouw op je lichaam het komt echt vanzelf.
  Doe het rustig aan geef jezelf die tijd.  Veel sterkte!!!

  Groetjes,
  Daantje

  #3221966 Quote

  Hoi!
  Bij mij duurde het 5 weken voor ik (na een curettage) weer ongesteld
  werd. Maar na 14 dagen weer een eisprong, zou in principe kunnen.
  Kennissen van ons hebben ook een miskraam gehad en waren meteen een
  maand later alweer 4 weken zwanger!! Inmiddels hebben ze een schattig
  dochtertje.
  Dat gevoel snel weer een normale cyclus te hebben, herken ik wel. Ik
  wilde ook zo snel mogelijk weer zwanger zijn! Heb jij dat ook?
  Liefs, Sisi.

  #3221968 Quote

  hoi tess,

  na mijn miskraam (9 okt zonder curr) duurde het 7 weken voordat ik ongesteld werd de cyclus erna 5 weken (da's bijna weer zoals van ouds), maar nu zit ik alweer in mijn 6de week en nog steeds niets.
  de test wijst ook uit dat ik niet zwanger ben (misschien nog te vroeg).

  je moet er inderdaad maar niet teveel bij stil staan. je lichaam reageert natuurlijk erg op stress en daardoor kan je menstruatie ook uitblijven. je lichaam heeft ook een enorme klap gehad en moet zich weer helemaal herstellen en ook daar gat tijd in zitten

  ik test over 3 dagen weer, mots mijn periode er nog steeds niet is.

  succes en hou ons op de hoogte.

  #3221980 Quote

  Hoi!

  Mijn cyclus was na een miskraam in september weer net als ervoor, 29 dagen precies. Nu heb ik geen curretage gehad, het vruchtzakje is er vanzelf uitgekomen met speciale medicatie.
  Ik kan me nog wel als gisteren herinneren dat ik die ongesteldheid er wel uit wilde kijken! Zo graag wilde ik weer bevestiging dat alles weer functioneert en je gewoon weer verder kunt gaan. En de wens om zwanger te worden werd  nog 1000 x versterkt..
  Gelukkig ben ik nu na 2 x ongesteld te zijn geweest weer zwanger, nu 13w4d. Het kan heel snel gaan.. maar voor je gevoel duurt het onmenselijk lang!

  Succes meid!!
  Groetjes, Harma

  #3221991 Quote

  Hoi Yvonne,

  Volgens mij ken ik je nog van het augustus-forum, of niet?

  Ik heb in 2003 twee keer achter elkaar een miskraam gehad (in juli en in september). Twee keer is het er spontaan afgekomen. Ik was na beide keren meteen weer zwanger. Het schijnt wat makkelijker te gaan omdat je dan nog zwangerschapshormonen in je lichaam hebt, maar dat is natuurlijk niet bij iedereen zo.

  Ik kreeg in eerste instantie de boodschap mee van het ZH dat het beter was om eerst een menstruatie af te wachten, maar op mijn vraag wat dan de meerwaarde daarvan was, kreeg ik als antwoord dat ik dan de eerste dag van mijn laatste menstruatie zou weten en zodoende zou kunnen berekenen hoe ver ik zou zijn in een volgende zwangerschap. Op mijn vraag of daar het echoapparaat toch voor uitgevonden was en dat ik het zonde van de tijd vond, kreeg ik als antwoord, dat ik eigenlijk wel gelijk had. Zodoende hebben wij nooit een eventuele menstruatie afgewacht. Tja, en of dat de reden is geweest dat ik een tweede miskraam heb gehad zal ik natuurlijk nooit weten. Het belangrijkste is dat ik in juni 2004 bevallen ben van een zoon en momenteel 14 weken zwanger ben van de tweede. Dus Yvonne, echt waar, probeer nog niet te wanhopen. Ik weet dat het moeilijk is, want ik had na de tweede miskraam ook een erg onbestemd gevoel, maar je ziet dat ik één van de vele voorbeelden ben waarbij het allemaal goed is gekomen. Hoop doet leven meid!

  Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat je snel weer zwanger zult zijn.

  Groetjes Fonske

  read more image Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3221993 Quote

  Hoi Yvonne,

  Ik lees je berichtje nu pas goed (goedemorgen!!!) en ben erg benieuwd. We zijn nu een week verder. Heb je al een test durven te doen en zo ja, ??????

  Groetjes Fonske.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen