Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ervaringen curretage

 • Auteur
  Berichten
 • #1463534

  Hallo dames,

  Heb vorige week miskraam gehad van ong 7 weken. Nu ben ik vanaf vorige week maandag (dus nu een week) al aan t vloeien. Heb al een afspraak voor bij de vk voor donderdag. Als ik niet meer bloed hoef ik niet langs, anders dus wel, en dan moet ik misschien een curretage ondergaan. Hier zie ik eigenlijk wel tegenop. Wil natuurlijk dat t gewoon op de natuurlijke weg gaat.
  Wat zijn jullie ervaringen? Ik lees op internet dat je of algeheel verdoofd kan worden of plaatselijk. Het kan poliklinisch of een dagopname. Hoe is het herstel daarna? Kan je weer snel werken, of moet je toch even herstellen. Morgen ga ik weer werken na 2,5 week vakantie, dus ga liever gelijk aan t werk natuurlijk.
  Ik wil dus ook absoluut niet op t werk vertellen dat ik mk heb gehad, en dat ik opgenomen moet worden voor curretage (als dit natuurlijk t geval is)
  Maar dan zeg ik wel dat ik buikgriep heb ofzo, meldt me dan gewoon ziek. Zie dan wel hoe ik dat oplos.

  Ik hoop zo dat t niet nodig is. Ik denk elke keer dat t bloeden minder is, en dan komt er toch weer veel uit. Vooral smorgens bloed ik meer, in de loop van de dag weer minder. Ik heb verder geen pijn   ofzo.

  gr Bieb

  #3225484 Quote

  Hoi,

  Ik heb vorig jaar een miskraam gehad met 12 weken. Ik ben toen na een week gecurreteerd. Ik had de keuze om af  te wachten (ik vloeide overigens niet) of een curretage. In mijn geval kon het afwachten wel enkele weken duren en heb ik vrij snel besloten tot een curretage. De curretage zelf  is me erg meegevallen. Je wordt onder volledige narcose gebracht (soort roesje, niet zo zwaar, weinig last van gehad). Volgens mij is dit standaard, plaatselijk doen ze niet (tenminste ik had geen keus, en het lijkt me met al die geluiden geen pretje). Na een minuut of 20 is de ingreep klaar en ik kwam snel weer bij. Ik heb daarna één dag thuis gerust en daarna ben ik weer aan de slag gegaan. Je moet nog wel rustig aan doen i.v.m. mogelijk na-bloedingen etc.

  Sterkte ermee,
  Gr,
  Maria.
  (3 weken geleden bevallen van een dochter)

  #3225485 Quote

  hai Bieb,
  Ik heb het afgelopen jaar ook twee miskramen gehad. De eerste keer begon het bloeden vanzelf en dacht ik na een week dat de mk achter de rug was (na een nacht met hevige krampen) Ik bleef echter licht vloeien en na weer een week verloor ik toch nog duidelijk het vruchtje. Toen leek de mk opnieuw achter de rug. Maar na nog een aantal dagen licht vloeien kreeg ik een hele hevige bloeding, met ambulance met sirene naar het zh voor een spoedcurretage. Er bleek toch nog zws weefsel te zitten.  Je snapt dat ik bij de tweede mk direct voor een curretage koos.

  De ingreep zelf viel mij alles mee. Ik werd vriendlijk begeleid en er was begrip voor de situatie. De eerste keer was natuurlijk wel anders, ik moest een nacht blijven en lag toen "fijn"op de afdeling verloskunde/ gynacologie. Hoor je dus baby's huilen, niet zo leuk.
  Met de "gewone" curretage werd ik s'morgens geholpen en mocht ik rond twee uur weer naar huis. Het lichamelijk herstel vond ik mee vallen, na een dag of drie voelde ik me wel weer aardig. Emotioneel duurde het veel langer.

  Ik snap dat je er tegen opziet en liever de natuur zijn gang laat gaan, dat had ik ook heel sterk. Maar het is niet voor niks dat ze uiteindelijk ingrijpen. Je ziet aan mijn verhaal dat de baarmoeder het er uit wil hebben, zo niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Dat is gelukkig een uitzonderlijke complicatie, maar wel een reden waarom ze het vloeien niet te lang willen laten duren.
  Succes en sterkte! Enne… vraag niet te veel van jezelf. Het is echt niet gek om wat langer thuis te blijven!

  Groetjes Soela, inmiddels 27 weken zwanger.

  #3225489 Quote

  ha,

  wat naar voor je. en dan nog die onzekerheid of het nu wel 'schoon' is.
  ik ben zelf ook gecurreteerd, en vond de ingreep erg meevallen.
  ook ik had geen keuze, het gebeurde gewoon onder algehele narcose.

  sterkte ermee.

  groetjes

  #3225494 Quote

  De vk had gezegd dat ik geen echt vruchtje zou verliezen, ook omdat het zo pril was.Wel stolsels enzo. Vandaag is t bloeden weer afgenomen, nu meer bruinig. Dus ik hoop dat t nu bijna afgelopen is. Zal voor de zekerheid donderdag wel naar de vk heen gaan (als ik niet meer vloeide hoefde ik niet heen).
  Heb vandaag ook eindelijk de lege flessen teruggebracht van Moeders voor Moeders…had ik ook nog staan.
  Meiden…bedankt voor de reacties

  #3225500 Quote

  Hoi Bieb,

  Sorry te horen dat ook jij een mk gehad hebt.

  Ik heb er zelf 3 achter de rug waarbij ik bij de 2e een curettage gehad heb. Het vruchtje (gestopt met groeien met 6,5 week) wilde niet vanzelf loskomen. Gehele narcose gehad (20 min) want de curettage duurt maar iets van 10 minuten, dus stelde niet veel voor. Na een half uur kwam ik weer terug op de kamer in het ziekenhuis. Ik kreeg  toen  thee en een boterham  (omdat alle operatiekamers volgepland waren en ik de curettage moest krijgen voordat ik op vakantie naar het buitenland vertrok, moest ik ergens ertussen geduwd worden als er ruimte vrij was gekomen. Ik wist dus  niet hoe laat ik geopereerd werd (was uiteindelijk om 18u), moest ik om 10u in het ziekenhuis zijn  en ik moest dus de hele dag nuchter blijven dus ik verrekte van de honger). Toen ik zelf naar het toilet geweest was  voor een plasje en dat goed ging,  mocht ik naar huis (ca  3 uur na de ingreep). Nergens last van gehad daarna (geen pijn, geen bloedverlies). We vertrokken 2 dagen later op vakantie naar het buitenland dus daarom had ik vrij van het werk, maar anders had ik  gewoon de dag na de curettage alweer kunnen gaan werken.

  Trouwens, ik heb zelf een mk gehad met 4,5 week en wel degelijk een vruchtje gezien (doorzichtig bolletje met een doorsnede van ca 5mm), dus je kunt best een vruchtje zien bij een mk met 7 weken hoor.
  Ik zou (ongeachtof de bloeding gestopt is of niet) toch vragen om een echo te maken zodat je zeker weet dat alles weg is. Ik heb namelijk bij mijn 2e mk 3 dagen lang een bloeding gehad maar het vruchtje zat er nog gewoon. Mijn lichaam had niet in de gaten dat nog niet alles weg was.

  Succes ermee en ik hoop dat je snel gezond zwanger bent.

  groetjes,
  Dion

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3225509 Quote

  Vanmorgen naar vk geweest. Vloei nog steeds en volgens echo zat er nog wat in baarmoeder. Afgesproken dat ik deze week nog afwacht en anders naar de gyn moet. Heb daar wel alvast een afspraak voor dinsdag voor gemaakt. Even afwachten dus. Hoop alsnog dat t snel over is

  #3225850 Quote

  he alice,

  Ik ben zelf in augustus gecurreteerd, kreeg ook op de 10 weken echo te zien dat ons kindje gestopt was met 8 weken.
  Verder was ik nog op en top zwanger en heb ook gekozen voor een curretage, ben de week erop gelijk geholpen.
  Ik was verder nog nooit onder narcose geweest dus vond het zooo eng maar het is me echt 100% meegevallen, je krijgt een spuitje en bent dat meteen echt weg.
  Een 20 min. a 30 min later word je weer wakker op de uitslaapkamer en dan mag je bijna meteen weer naar je eigen kamer, zodra je geplast hebt en wat gegeten mag je alweer naar huis, ik ben maar een halve dag in het ziekenhuis geweest.
  Ik wens je heel veel sterkte toe met het verwerken, en als je nog vragen hebt dan horen we het graag hoor.

  xx natascha

  #3225851 Quote

  Hey meiden,
  ook ik heb een curretage gehad.. Begin augustus ben ik gecurreteerd omdat het vruchtzakje na een miskraam niet vanzelf los wilde komen!
  Om half 8 moest ik in het ziekenhuis zijn, om 8 uur naar de operatiezaal, daar kreeg ik een infuus en werd ik eigenlijk al gelijk opgehaald voor de narcose… Deze spoten ze in en tegelijk werd er een kapje op mn mond gehouden.. De vrouw die de narcose toe diende zei tegen me nou weltrusten en voor ik iets terug kon zeggen was ik al weg.. Ik heb van de hele ingreep niks mee gekregen en ik werd iets over half 9 wakker gemaakt op de uitslaapkamer.. Nergens last van en ik was meteen zo fris als een hoentje… Ze hebben me vervolgens ontdaan van slangetjes (behalve infuus met vocht) en vervolgens ben ik naar de afdeling gebracht.. om half 11 ben ik naar huis gegaan. Je krijgt dan nog iets te eten en te drinken en als je dan ook nog zelf naar het toilet kunt om te plassen, dan kun je gaan! uiteindelijk lag ik om 11 uur gewoon in mn eigen bedje.. Je hebt die dag en de dag erna nog wel wat last van de ingreep.. Je kunt tot 1 week vloeien (zal gemiddeld zijn), maar ik heb er maar een dag of 3 last van gehad.. Daarna gewoon weer aan de gang gegaan.. Emotioneel was het voor mij makkelijker om er afstand van te doen nu mijn baarmoeder ook echt leeg was!

  Na 36 dagen kwam mn cyclus weer op gang en nu zijn we weer voor de volgende ronde aan het klussen.. Ben benieuwd hoelang het nog gaat duren!!

  Veel sterkte! En het valt echt 100% mee.. echt waar!!

  Liefs Debby

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct