Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1e miskraam een feit

 • Auteur
  Berichten
 • #1463561

  Hoi dames,

  helaas heb ik vanmorgen de bevestiging gekregen dat ik een idd miskraam heb gehad.
  De hele morgen in spanning gezeten voor de uitslag van mijn bloedonderzoek, maar op de een of andere manier had ik de hoop al wel een beetje opgegeven.
  Mijn hcg was al weer gezakt naar 163 (afgelopen woe was het 247).
  Ik was nog maar 5 weken, dus ook nog erg vroeg in de zwangerschap.
  Had mezelf er al een beetje op voorbereid, het kon gewoon niet goed gaan met zo veel bloedverlies, maar toch slaat het in als een bom!
  De blijdschap van een positieve test was van korte duur…
  Ik loop nu een half jaar bij de gyn omdat ik bijna tot geen eisprong had en daardoor ook enorm lange cyclussen.
  Afgelopen cyclus voor het eerst van dag 3 t/m 7 clomid geslikt en deze deed goed z'n werk!
  Een cyclus uit het boekje. Op dag 13 een echo en ja hoor aan beide kanten een blaasje dat op springen stond. Die avond fijn geklust en de dag erna ook s'ochtends voor het eerst mijn ei gevoeld. Wij helemaal happy natuurlijk omdat we precies op het goede moment geklust hadden (al wil dat natuurlijk ook niet altijd wat zeggen).
  Ook op mijn temp. overzicht had ik netjes vanaf dag 14 een hoge temp.
  Toen op dag 26 ik wat bruin verloor dacht ik dat mijn ongi er aan zat te komen, want die zou natuurlijk rond dag 28 moeten beginnen.
  Op dag 28 een belafspraak met de gyn en afgesproken dat als mijn ongi op gang zou komen ik weer vanaf dag 3 t/m dag 7 clomid zou slikken.
  Maar ik had ondertussen al wat last van mijn borsten, mijn temp was nog hoog en ook had ik opeens een afkeer tegen de geur van kruidnootjes
  Wel had ik nog steeds wat bruine afscheiding…
  Toen toch maar op aanraden van de gyn (voordat ik weer met de clomid zou beginnen) even een  thuistest doen.
  En ja hoor, super positief dus op dag 31!
  Dit was op 'n zondagochtend en die zondag begin avond begon ik wat donkerrood slijm te verliezen
  Dat was voor mij al een eerste teken dat het niet goed zat.
  Maandagmorgen meteen de gyn maar opgebeld en ik kon woe voor een echo komen.
  Maandag aan het eind van de middag begon het vloeien en niet zo weinig ook!
  Ik meteen de gyn weer gebeld en die zei dat we de echo op woe lieten staan en ik kreeg tot dan een spoednr. voor als ik erg veel pijn zou gaan krijgen.
  Woe op de echo was er nog wel iets in de baarmoeder te zien, maar er zat wel ook wat bloed bij. Het kon dus nog alle kanten op, maar de kans dat het een gewone zwangerschap betrof was wel erg klein.
  Nu anderhalve week later is dus het hcg gedaald en moeten we deze cyclus afwachten.
  Ik verlies nog steeds (grotendeels bij het afvegen na toiletbezoek) wat donkerrood slijm.
  En bij deze een vraagje aan jullie. Ik heb tijdens het plassen en poepen (sorry ) best wat pijn op de plek waar ik ook mijn ei heb gevoeld. Kan dit met de miskraam te maken hebben?
  Verder heb ik helemaal geen pijn gehad tijdens het echte vloeien, alleen een beetje ongi zeurgevoel, maar geen echte pijnscheuten ofzo?

  Ik heb nu al een aantal dagen wat gelezen op dit forum en ik vind het iig erg interressant om over al jullie ervaringen te lezen!

  Ik wens dan ook iedereen hier dat het ons allen ook een keer mee gaat zitten en dat we binnenkort allemaal van een fijne en vooral gezonde zwangerschap mogen genieten!

  Groetjesss,
  Ashley.

  #3225728 Quote

  Hey Ashly,

  Wat verdrietig voor je dat je ook een miskraam mee moet maken. Dat gun je niemand. Ik ben nu zelf morgen vijf weken zwanger, de vierde zwangerschap, waarvan tot nu toe drie miskramen. Erg verdrietig en zwaar dus weet wat je mee maakt. Ik wens je heel veel sterkte, en hoop echt voo rje dat je straks weer lekker en gezond zwanger bent….

  Veel liefs, en neem de tijd voor jezelf.
  Liefs Sarah

  #3225735 Quote

  Hoi Ashley,
  Ik herken me een beetje in jouw verhaal. Ook ik liep al een tijdje bij de gyn omdat ik van mezelf geen eisprongen heb (heb PCOS). Kreeg clomid voorgeschreven en na de 1e kuur was het gelijk raak! Eeen paar dagen na de positieve test kreeg ik bruine afscheiding. Hoefde niets te betekenen volgens de gyn. Bij 6 weken kreeg ik een echo, hier was een vruchtzakje te zien, maar nog geen hartactie. Na 7 weken weer een echo, nu wel een kloppend hartje, maar het vruchtje was veel te klein voor de 7 weken. Bij 8 weken wederom een echo, het vruchtje was gestopt te groeien en het hartje gestopt met kloppen. Een paar dagen later heb ik een curettage gehad. Lichamelijk gaat het nu doeg met me, maar ben nog steeds (bij vlagen) erg verdrietig. Het zwanger worden lukt al niet zonder hulp en nu dit ook nog! Vind het erg fijn om ervaringen van anderen te lezen. Nu een aantal weken rust en daarna weer aande clomid.
  Liefs, Madelief

  #3225736 Quote

  Hoi meiden,

  bedankt voor jullie lieve reakties! Het doet een mens goed als je leest dat er anderen  met je meeleven
  Alles gaat hier al weer redelijk z'n gangetje.  Hard maar waar, het leven gaat weer verder en we gaan "gewoon" weer op naar de volgende ronde.  
  Als dat bloeden nou eens stopte

  @Sarah, iig gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop voor jullie dat je er dit maal heerlijk 9 maanden van kan genieten   Al 3 keer een miskraam … jeetje meid, wat is het leven soms toch zo verschrikkelijk oneerlijk.

  @Madelief, dat je af en toe nog steeds verdrietig bent kan ik me heel goed voorstellen! En weet je, dat mag ook best wel, het is niet niks  wat er is gebeurd. Als ik dat van jou zo lees he, dan schaam ik me best behoorlijk   Mijn vriend en ik hadden het erover dat het bij ons "gelukkig" al zo vroeg in de zwangerschap is gebeurd en dat het zo veel moeilijker zal zijn als je al wat weken verder was … Oh meid, ik leef zo met je mee   wat lijkt me dat moeilijk!

  Hebben jullie enig idee hoe lang het gemiddeld duurt tot het hcg weer helemaal uit je lichaam is? Volgende week maandag moet ik weer bloedprikken, dan zullen we horen of er nog hcg in mijn bloed zit. Gister zat ik dus nog op 163 en vorige week op 247.
  Hoe lang heeft het bloeden bij jullie eigenlijk geduurt?

  Ondanks alles, allebei toch een hele fijne dag toegewenst!

  Liefsss,
  Ashley.

  #3225746 Quote

  Hoi Ashley,

  klote van je mk. Ik heb 4 wk geleden ook mk gehad, was ong. 7 wk zwanger. Begon te bloeden en wist al gelijk dat t niet goed was. Ook bevestigd door de verloskundige. Was er al op voorbereid dus redelijk snel verwerkt. Na 2 wk bloeden ben ik doorgestuurd naar gynaecoloog. Volgens hem kon t wel eens een buitenbaarmoederlijke zw.schap zijn geweest. Heb ik geluk gehad, want uit zichzelf weggegaan. Bloed geprikt, waarde 93. Vorige week dinsdag weer bloed geprikt, toen 24. Na bijna 4 wk bloeden, bloed ik dus vanaf afgelopen zaterdag niet meer. Maar voelde opeens heel erg lies en onderbuik. Vandaag weer bij gyn geweest en mk is nog niet helemaal door lichaam verwerkt. Op zich zag alles er redelijk uit. Kon nu ook goed zien dat het echt een bbz is geweest. Heb wel weer bloed moeten prikken voor waarde. Ik mag op zich ook gelijk weer zwanger raken, nu zal t geen zin hebben om te proberen omdat mk nog niet helemaal eruit is.

  Dat ik een mk heb gehad, dat heb ik nu wel verwerkt, maar de nasleep ervan….

  Ik hoop dat je snel weer zwanger raakt
  (ik was gelijk in 1e ronde van 1e kindje zwanger, hopelijk gaat t de volgende x ook zo snel,maar dan wel goed. maarja je hebt er zelf niks over te zeggen…)

  #3225748 Quote

  Hoi Ashley

  Meid wat vervelend dat je een miskraam hebt gehad.
  Je kunt wel zeggen het is vroeg maar het blijft pijnlijk,
  je bent 1 moment zoblij het ander moment begint de
  angst.
  Ikzelf heb een paar wk terug mijn 4de miskraam gehad
  nou ik kan je vertellen het went nooit.De 1ste had ik met
  12 wk de andere 3 met ongeveer 7/8 wk    de miskraam met
  12wk hakte er goed in want ik had al 2keer een kloppend
  hartje gezien dus ik hield hier geen rekening mee.Gelukkig
  hebben wij een zoontje van 3jr maar dat heeft ook 3jr geduurd
  in heel veel behandelingen in het ziekenhuis.Ben positief van mij
  zelf dus dat helpt.
  Even terug komend op je vraag dat je iets voelt wat pijnlijk is, ik
  denk dat het nog steeds met het loslaten van het vruchtje te
  maken heeft.Ik heb de laatste keer maar 5dgn heel erg gevloeid
  maar heb dit ook lang gevoeld.Op dit moment heb ik weer mijn
  eisprong in die voel ik ook heel duidelijk.Mocht je hier nu heel
  lang last van houden bel dan even met de gyn.Ik wens je alle
  sterkte toe in ik hoop dat je gauw weer zwanger mag worden.

  Groetjes Anita

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct