Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

zwanger worden na mk, gelijk weer of even pauze?

 • Auteur
  Berichten
 • #1463829

  hoi hoi
  deze maand ga ik of een mk krijgen of curretage, en ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken om snel weer opnieuw zwanger te worden. Dit jaar zowiezo niet meer, volgend jaar pas weer. Ik moet eerst licamelijk en geestelijk weer op de rit zijn
  Zijn er mensen die ook ff pauze hebben genomen na de mk? of gaat het merendeel er weer gelijk voor?

  #3230263 Quote

  Zou het knap vinden als je kan blijven wachten, volgens mij kan je na een mk gewoon weer zwanger worden. Nadat mijn eerste kindje geboren was (maar helaas ook weer overleden) was ik na 6 weken weer zwanger.

  Het kan geen kwaad volgens mij om gewoon weer zwanger te worden. Zover ik begrepen heb.

  Succes.

  Gr.

  #3230265 Quote

  Hallo

  ik ben kimm moeder van 2 jongens,ik heb vorige maand een miskraam gehad en mocht van de huisarts gewoon door proberen,alleen als wij er aan toe waren,we hebben niet specifiek geprobeerd,maar wel raak,heb zojuist de test gedaan en super zwanger…hopelijk gaat het nu goed,we houden we het nu eerst voor ons voor familie en vrienden,vorige maand was ik 6 week zwanger en vertelde het iedereen en toen ging het mis,nu wacht ik liever..al kan kriebelt het behoorlijk!!

  groetjes Kimm

  #3230270 Quote

  Hoi hoi,
  Ik heb in juni een miskraam gehad. Daarna ben ik er juist gelijk weer voor gegaan. Helaas is het nog niet gelukt om weer zwanger te worden.
  Eerlijk gezegd moet ik er juist niet aan denken om nog te wachten met weer zwanger worden. Ik hoop door weer zwanger te worden juist het verdriet om de miskraam wat te kunnen verzachten. Kan er nu al wel stukken beter mee om gaan dan in het begin gelukkig.
  Sterkte meid, en wat je ook doet, je gevoel hierin is het belangrijkste!!

  #3230273 Quote

  Hoi meisjeb,

  Zelf heb ik in juni een miskraam gehad (na 8 weken) en het bleek ook echt een valse start te zijn geweest. Ik denk dat dit ons voor een groot deel deed besluiten er  meteen weer voor te willen gaan. We hadden juist 'het virus te pakken', zeg maar.

  Ik lees bij jou door de regels heen dat je er eigenlijk al uit bent; het voelt niet goed om er meteen weer voor te gaan. Als je het zo voelt, moet je er vooral aan toe geven! Niks van aan trekken wat anderen doen, was dit is een en al gevoelskwestie!
  Hoop dat je je bij je gevoel neer kunt leggen…

  #3230275 Quote

  hoi hoi
  bedankt voor alle reacties
  die mk die is me niet in de koude kleren gaan zitten pfft wat heb ik daar een verdriet om, ik moet het echt even een plekje geven. Bovendien voelde ik me hardstikke zwanger met alle bijbehorende kwalen, mn misselijkheid.Alles voor niks bleek achteraf
  Ik heb al een zoon van 2 hij geeft me afleiding gelukkig en dit jaar wil ik zowiezo er niet meer voor gaan, moet niet aan een nieuwe zw schap denken, ben daar nog niet aan toe
  Bovendien nu na een mk zul je de eerste periode steeds onzeker zijn

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3230289 Quote

  Hoi,

  Allereerst verdrietig om te horen dat je zwangerschap zo verlopen is. Wat betreft je vraag?
  Mijn idee: volg je gevoel. Als jullie samen even de tijd willen nemen om alles een plekje te geven voor je opnieuw probeert zwanger te raken: doen! Nemen die tijd. Laat je nooit door anderen vertellen hoe je je moet voelen of wat je moet doen. Je weet het zelf wel.
  Sterkte de komende tijd.

  #3230291 Quote

  Hoi Meisje b

  Ik heb zelf vandaag 5 weken geleden een mk gehad,niet niks !!!
  Verschrikkelijk.. je weet dat je  zwanger bent  en ook al ben je heel pril zwanger, je leeft er  helemaal naar toe  en je  wilt het niet kwijt raken !!

    Ik zei toen ook dat ik even wilde wachten om het een plekje te geven, maar toen mn ei dichterbij kwam, toch besloten om er meteen weer voor te gaan !
  We willen zo graag een kindje !!
  Je moet gewoon op je gevoel af gaan, zegt je gevoel dat het te snel is, dan wacht je en zo niet… dan lekker klussen 😉

  Succes en sterkte meisje b !

  Groetjes Maike Sanne

  #3230367 Quote

  Hoi Meisjeb,

  Wat een naar nieuws. Een mk is niet niks. Is het vruchtje inmiddels al vanzelf gekomen? Of heb je toch al een datum voor de curretage. Wat vreselijk he meid. Ik begrijp dat je nog niet kan nadenken over een nieuwe zwangerschap. Weet je…ik had dat ook heel even hoor. Dat zullen mensen vast niet denken van mij maar ik was zo ontzettend verdrietig en ook boos toen ik een mk had gehad. Ik wilde DAT kindje…niet een andere maar juist die ik kwijt was. Hoe kon ik denken dat een ander kindje zomaar even de plaats kon innemen van diegene die ik net verloren had zeg pfff.

  Toch….ging het snel over. Toen het eenmaal een feit was en het vruchtje afkwam kon ik gaan verwerken. Ik heb er veel verdriet van gehad maar het toch ook snel weer een plaatsje kunnen geven. We hebben wel bewust 1 maand gewacht met zwanger worden en dit niet om de redenen die iedereen schijnt te geven dat je dan beter weet wanneer je uitgerekend bent als je weer zwanger wordt maar puur om mn baarmoeder helemaal schoon te krijgen. Op de controle echo was nog iets heel kleins te zien. Waarschijnlijk een stukje weefsel. En als je dan zwanger raakt is de kans op wederom een mk groot. Vandaar dat het soms beter is als je een spontane mk hebt (geen curretage) om een maand te wachten zodat je menstruatie eventuele achtergebleven kleinigheden meeneemt.

  Emotioneel gezien was het ook wel fijn. We konden verwerken en al weer uitkijken naar mn volgende eisprong. Ik ben inmiddels bijna 27 weken zwanger na de mk in januari en het gaat heel erg goed.

  Ik wens je veel sterkte de komende tijd. Sluit deze periode eerst goed af voor je aan de volgende begint. En die begint voor iedereen op een ander moment. Volg je hart.

  Liefs Peet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct