Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

bloedstollingen

 • Auteur
  Berichten
 • #1463893

  hallo mijn naam is bij,

  bij mij is na 2 miskramen een bloedonderzoek gedaan naar bloedstollingen en chromosomen.
  na veel zeuren ben ik er zelf achter gekomen dat ik een bloedstollings probleem heb en dus bloedverdunners moet slikken.
  ik was op dat moment 5 wk zwanger toen ik begon,
  maar nu heb ik heel veel vragen en zou graag praten met vrouwen die dit ook hebben meegemaakt of nu meemaken.

  #3232712 Quote

  Hey hoi!
  Jouw onderwerp sprak mij direct aan, ook omdat ik zelf hiermee bezig ben.
  Ik heb afgelopen jaar 2 miskramen gehad en heb in november onderzoek laten doen. Ik moet nog heel even wachten op de testresultaten, volgende week heb ik een gesprek met de gyn hierover.
  Tijdens het bloed afnemen is mij al verteld dat stollingsproblemen bij mij ook een oorzaak zou kunnen zijn.
  Ik kan me voorstellen dat je met veel vragen zit, ik had er voor de bloedafname zelfs nog nooit van gehoord en ik heb dus geen idee wat ik me er bij moet voorstellen. Wel heb ik van anderen gehoord dat zij na het slikken van bloedverdunners een gezond kindje hebben gekregen. dat geeft weer hoop, maar toch, je wilt graag antwoord op jouw eigen vragen.
  Het lijkt mij dat jouw gyn je deze antwoorden moet kunnen geven, aangezien hij jou ook de medicijnen voorschrijft. En kan hij je die antwoorden niet geven, dan kan hij je misschien doorverwijzen naar de hematoloog? Die is gespecialiseerd in afwijkingen in het bloed…..
  Ik heb me er niet echt in verdiept nog, omdat ik me niet naarder wil maken dan ik me soms al voel. Zodra bij mij de uitslag bekend is ga ik me er wel verder in verdiepen, maar ik zal jouw onderwerp met grote interesse blijven volgen en als ik meer weet, laat ik t jou ook weten ok?
  Heel veel sterkte!
  Groetjes, Karin

  #3232740 Quote

  ik ben helemaal blij.

  ik heb mijn gyn gesproken en ik ben optijd begonnen met mijn medicatie.
  dat is al een pak van mijn hart.

  ik heb blijkbaar een storing in mijn bloedstolling, waardoor mijn embryo met 8 wk geen bloed meer krijgt.

  wat wel tegen valt is dat ik onder begeleiding van de gyn moet blijven, en niet via de verloskundige.
  dus dat wordt als het allemaal meezit ook in het ziekenhuis bevallen.

  ik moet morgen bellen voor de afspraken en de eerste echo.

  ik hou jullie op de hoogte.

  #3232745 Quote

  heb ziekenhuis gebeld en heb
  de 23 februari al mijn echo anders konden ze het niet
  combineren met de gyn
  dus ik hoop dat ze dan al het hartje kunnen zien.
  had vanmorgen ook alweer een bloedneus maar dat komt door
  de medicatie.

  groetjes

  #3232788 Quote

  Hey hoi,
  Na jouw berichtje te hebben gelezen afgelopen week ben ik eens op internet gaan kijken naar het fenomeen stollingsafwijkingen. Daar heb ik dingen gelezen die erg overeen kwamen met mijn situatie. Door stollingsafwijkingen ontstaat als het ware trombose in de navelstreng, waardoor er niet genoeg bloed en dus ook zuurstof naar het vruchtje komt. Stollingsafwijkingen zijn vaak erfelijk, maar dat hoeft niet. Er zijn verschillende typen, waarvan bekend is dat de factor 5-Leiden heel vaak voorkomt en dat vrouwen die dat hebben 50% meer kans hebben op een miskraam.
  Als trombose in je familie voorkomt zullen ze je extra goed in de gaten houden tijdens je zwangerschap.
  Verder heb ik ook iets gelezen over tussentijds bloedverlies in je cyclus, dat dit ook iets te maken kan hebben met een stollingsafwijking.
  Dat is voor mij heel herkenbaar. Ik ben daarvoor al eens onderzocht, maar er is nooit iets gevonden. Ik heb zelf heel sterk het gevoel dat dit bloedverlies nauw in verband staat met de problemen in de zwangerschap. Ik heb in mijn cyclus altijd de week voor mijn menstruatie tussentijdse bloedingen,  oud, donkerbruin bloed. Tijdens mijn vorige zwangerschappen had ik dit ook altijd, bijna onophoudelijk.
  Herken jij dit ook?
  En nu lees ik bij jou dat bij jou het vruchtje ook in de 8e week stopt met groeien? Bij mijn eerste MA is het vruchtje gestopt met 8 wk en 2 dagen en bij de 2e MA stopte het bij 8 wk en 4 dagen.
  Hoe meer ik lees, hoe meer ik er van overtuigd raak dat dit ook bij mijn situatie past. Zeker weten doe ik het niet en ik moet maar gewoon afwachten tot ik vrijdag de gyn heb gesproken, maar door wat ik nu van jou lees, weet ik dat er in dit geval in ieder geval iets aan te doen is. En natuurlijk is het het allerfijnst als er helemaal niets aan de hand is, maar aan de andere kant, als er een oorzaak is, met een oplossing, dan kun je zelf weer wat meer vat krijgen op de situatie en daar heb ik eigenlijk ook wel behoefte aan.
  Ik wens jou heel veel succes en als ik meer weet dan laat ik t je weten!
  Liefs, Karin

  #3232870 Quote

  dat van die bloedingen tussendoor herken ik niet, maar ik zou zeggen laat je onderzoeken dan weet je het zeker.
  natuurlijk is het fijn om te weten wat je wel of niet hebt, maar weet wel dat er daarna ook gevolgen zijn< geen verloskundige maar alleen begeleiding van gyn.
  alles moet via ziekenhuis zelfs de echo's

  maar het beste is om het te laten onderzoeken, ik heb geluk gehad dat ik door gevraagd heb of er ook meer onderzoeken waren dan chromosomen onderzoek.

  Lees ook: Zwanger worden na een miskraam
  #3232946 Quote

  Hey hoi,
  Ik wou je ff laten weten dat er bij mij uit de onderzoeken niets is gevonden. Geen chromosoomafwijingen, geen afwijkingen in stollingsfactoren, echt niks. En dat is prettig, maar aan de andere kant was het ook fijn geweest om weer wat meer controle te hebben over het hele gebeuren. En die consequenties, ik geloof dat het geen pretje is, maar ik had ze graag voor lief genomen. Al had ik moeten spuiten en dan had ik maar bij de gyn onder behandeling moeten blijven, dat had ik niet zo erg gevonden. Ja, ik moet blij zijn dat ik gezond lijk te zijn, en nee, eigenlijk wil ik ook niet met je ruilen, maar wat jij hebt, daar is wat aan te doen. En jij  hebt met het slikken van die bloedverdunners een goede kans om toch een kindje te voldragen. Dat moet ik nog maar afwachten….. Maar goed, ik hoop echt van harte dat je zwangerschap, ondanks de medicijnen en ook de onzekerheid die er bij jij zal zitten, goed zal verlopen en dat je over een paar maandjes een mooi, gezond kindje in je armen kan houden!
  Veel liefs, Karin  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct