Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

5 dagen overtijd – test blijft negatief

 • Auteur
  Berichten

 • Louna
  Bijdrager
  #10367085

  Hoi allemaal. Ik heb een situatie die ik graag met jullie wil delen.

  In februari 2020 gestopt met de pil. Cyclus gelukkig snel op gang en heel regelmatig. Cyclus van 32 dagen en dan de dag erna ongesteld. 

  Afgelopen maand gestart met ovulatietesten en hieruit bleek dat mijn ovulatie heel laat is. Op dag 21, 22, 23 en 24 had ik een knipperende smiley (clearblue) . Op dag 25 (14 oktober) had ik een vaste smiley. 

  21 okt 2020 had ik ongesteld moeten worden. Ik ben niet anders gewend dat ik altijd op ‘dag 33’ (eigenlijk dag 1 in mijn cyclus) ongesteld wordt. Nu dus niet. Het is inmiddels 26 oktober. Nog steeds niks. Ik heb zondagochtend een zwangerschapstest gedaan, maar deze was negatief. 

  Ik heb geen hevige symptomen. Ik heb was last gehad van een borrelende buik, krampen en ik kan eerlijk zeggen dat ik nogal prikkelbaar ben. Ik reageer wat fel, zeg maar. 

  Ik vind het zo lastig.  Wat moet ik nu doen? Kan het zijn omdat mijn ovulatie zo laat is, de test beter later afgenomen kan worden? Ik lees ook horror verhalen over cystes, kanker en dat je op de 6e dag overtijd er vanuit kan gaan dat je niet zwanger bent. 

  Hebben jullie tips? Of ervaringen? 

  Groetjes! 

   

   


  Jorienh
  Bijdrager
  #10367104 Quote

  Als ik het goed lees heb jij op 14 oktober een positieve ovulatietest gehad, dus is je eitje waarschijnlijk 15 oktober gesprongen. Dan is het wel erg vroeg om 21 oktober al ongesteld te worde . Aangezien de luteale fase meestal tussen de 11 en 14 dagen is. Als je het op die manier berekend zou jou COD datum dus ergens tussen 26 en 29 oktober moeten liggen en ben je dus nog niet overtijd. 


  Louna
  Bijdrager
  #10367108 Quote

  Thanks!

  Mijn laatste ongesteldheid begon 19 september. Ik weet niet beter dan dat ik een cyclus van 32 dagen heb en dan word ik die dag erna (33) altijd ongesteld.

  Ik had geen zicht op mijn ovulatie dus deze maand voor ’t eerst indd die testen gebruikt. Daaruit bleek dat ik op dag 25 pas een vaste smiley had. Dus vrij laat en mijn ongesteldheid zou al snel komen.

  Als ik nu vanaf 19 september de dagen tel, zit ik al op 38 dagen ipv mijn gebruikelijke 32.

  Vandaar….. 

  Ik vind zo raar. 


  StephW
  Bijdrager
  #10367109 Quote

  Dat was wat ik ook dacht, met een positieve test op de 14e ben je wel vroeg. Nog even paar dagen wachten en dan weer testen denk ik..


  Louna
  Bijdrager
  #10367112 Quote

  Ik heb gisteren getest, 25 oktober. 

  Dat is 4 dagen nadat ik eigenlijk ongesteld had moeten worden. Want ik heb altijd een regelmatige cyclus van 32 dagen.


  Louna
  Bijdrager
  #10367129 Quote

  Dat is ook heel kort. Dat is ook waar mijn zorgen zitten. Is het genoeg om überhaupt zwanger te worden bij zo’n late ovulatie. 

  Nu blijft mijn ongesteldheid uit. Wat ik zeg.. Ik ben altijd heel regelmatig ongesteld. De afgelopen 8 maanden iedere keer na dag 32.

  En nu niks…. 

  Maar ik weet ook dat mijn ovulatie mega laat was…. 

   

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Louna
  Bijdrager
  #10367139 Quote

  En is er dan een verklaring waarom ik nu nog niet ongesteld ben? Dat snap ik dan niet zo goed. 


  NicolientjeP
  Bijdrager
  #10367145 Quote

  Misschien dat je cyclus deze maand gewoon een keer wat langer is, dat kan altijd. Gooi er eind deze week nog eens een test tegenaan 🙂 Als je je heel veel zorgen maakt even de huisarts bellen. 


  Jorienh
  Bijdrager
  #10367151 Quote

  Omdat je eisprong later was dan vorige maand….? 
  dan zou het logisch zijn dat je cyclus deze maand nog langer is en je dus nog niet ongesteld bent

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct