Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

5 weken onderbuik krampen

 • Auteur
  Berichten
 • #10124375

  Heyy Mama’s of aankomende mama’s,

  ik ben nu 5 weken zwanger en 4 dagen, ik heb de laatste tijd nogal onderbuik krampen niet heel de dag door maar aventoe.. ik maak me hier een beetje zorgen over.. is dit eigenlijk wel normaal? Ik heb een zoontje van nu bijna 15 maanden en ik heb met hem niks gehad ( qua last ergens van)  ik hoop aankomende week een echo te hebben met 6 weken en 2 dagen want wij zijn erg benieuwd hoe het met ons kleintje gaat! 

   

  Hebben jullie ook die onderbuik krampen gehad? ( het is iets minder erg dan als je ongesteld ben) 

  bedankt voor je reactie liefss!!


  CvdLB
  Bijdrager
  #10124383 Quote

  Ja, ik heb ze ook gehad! En soms nog. 

  Volgens mij als het hevig, constant of met bloeden gebeurd, dan is het handig om je vk te bellen. Anders hoef je je dus geen zorgen te maken. 

   

  Gefeliciteerd! 


  Sannezwanger
  Bijdrager
  #10124388 Quote

  Ik lees vaker dat vrouwen er last van hebben en dat hoeft niets te betekenen. Ze zeggen dat je je pas zorgen hoeft te maken als je bloedverlies hebt. Fijn dat je al zo vroeg een echo mag laten maken. Ik heb ook wel steekjes in mijn onderbuik, dat is de baarmoeder die groeit.

  Liefs!


  Baami
  Bijdrager
  #10124419 Quote

  Ik had ze ook, bij mij was het het groeien van mijn baarmoeder. Nu 39.1 week zwanger. 


  Baami
  Bijdrager
  #10124421 Quote

  Ik had ze ook, bij mij was het het groeien van mijn baarmoeder. Nu 39.1 week zwanger. 


  BibianeB
  Bijdrager
  #10124423 Quote

  Ik had zware krampen precies met dezelfde weken! Nog erger dan dat ik had bij mijn menstruatie. Mijn huisarts liet me zelfs geloven dat ik moest rekenen dat het zou worden afgestoten. 

  Mijn verloskundige zei me dat het niets was om me zorgen over te maken en bij de 6,5 week echo zagen we een klein kloppend hartje. Inmiddels is het een levendige knul van 6 maanden. 

  Hoop dat het bij jou net zo gaat! Veel succes en geniet

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Marma
  Bijdrager
  #10124471 Quote

  Ik had het ook, kan door het groeien van de baarmoeder zijn. Je zou voor de zekerheid ook even je urine kunnen laten testen op blaasontsteking.


  BBVM
  Bijdrager
  #10124537 Quote

  Hoi allemaal

  Ik ben ook erg onzeker momenteel dood buikkrampen.

  6 weken zwanger en vorige week ontdekt, super blij en de hele week last van pijnlijke borsten gehad maar verder geen kwaaltjes

  nu had ik gisterochtend een beetje bruine afscheiding bij het afvegen ( rest van de dag niet meer. En nu vandaag ook weer 1x. Sinds gister geen last meer van mijn borsten meer maar wel.krampen in mijn buik. De bruine afscheiding is dus niet constant maar 1x per dag maar ik ben zo bang dat dit begin is van een miskraam.

  Ik voel me ineens ook niet zwanger meer ( gek om te zeggen maar zo voelt het echt omdat ik nu ook niks heb qua kwaaltjes) Ik zou morgen me aanmelden bij een verloskundigepraktijk maar ben nu gewoon bang dat ik echt nog 2 weken moet wachten op de echo en in onzekerheid moet zitten.

  Vandaag ook veel buikpijn maar kan ook van de spanning komen.

  Al veel gelezen ove buikpijn en bloedverlies maar dan lees ik toch vaak dat de bruine bloed doorzet of helder bloed is en de hele tijd, bij mij dus heel licht en maar 1x per dag.

  Iemand ervaring mee?

   


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10124571 Quote

  Ik heb met 5-6 weken eerst wat bruin bloed verlies gehad, met krampen. Naar ziekenhuis gegaan, echo gekregen en daar zagen we, echt heel vaag, een kloppend hartje. Gerustgesteld gingen we weer naar huis. 2 dagen later helderrood bloedverlies, ook weer met krampen en ook wel iets meer, dus weer in paniek ziekenhuis gebeld en mochten ‘s avonds nog langskomen. Weer een echo laten maken en gelukkig zagen we daar weer het hartje kloppen. Inmiddels 25 weken zwanger 🙂 

  Krampen en/of bloedverlies wil dus niet altijd zeggen dat het mis is! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct