Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Eczeem

 • Auteur
  Berichten
 • #1592220

  Mijn zoon van 6 maand heeft last van eczeem. ik merk dat hij er veel last van heeft en veel krabt. Om de schade niet al te erg te laten oplopen zorg ik ervoor dat zijn nagels kort en stomp blijven. Van de huisarts heb ik hydrocortison (cortisol) meegekregen, dit is een hormoonzalf die bij langdurig gebruik bloedsuikerveranderingen en storingen in de natuurlijke toevoer van cortisol kan veroorzaken. Ik houd me precies aan de voorschriften, qua duur en hoeveelheid van gebruik hiervan maar de eczeem word gewoon weinig tot niet minder. Verder gebruik ik Neutral voor zijn was, hebben we geen huisdieren en was ik Sam niet meer met zeeop maar met zemelenbad.

  Mijn vraag is nu of iemand nog goede tips weet om de jeuk wat te verzachten en de eczeem te verminderen?

  #3343422 Quote

  Hoi Marita,

  Misschien een overbodige vraag, maar heb je al gedacht aan een eventuele voedselallergie? Dit uit zich namelijk vaak in eczeem. Probeer na te gaan wanneer je zoon er voor het eerst last van kreeg. Bijv. overgang van borst naar fles, fruithapjes enz.
  Ik hoop dat Sam er snel vanaf is.

  #3343423 Quote

  Hallo Marita,

  Wat eventueel kan helpen tegen de jeuk is mentholtalkpoeder. te koop bij de drogist. succes

  #3343424 Quote

  Hallo Marita,
  Mijn dochter heeft ook last van eczeem,ik doe haar nu nog maar 2 x in de week in bad en heel goed insmeren met vaseline.Vaseline wordt door iedereen aangeraden.Het wordt een heel stuk minder door.
  Succes.

  #3343425 Quote

  Marita,

  Pas op met talkpoeder, dat mag niet gebruikt worden bij kleine kindjes, het stuift nogal, komt daardoor in de longetjes terecht, waardoor je kindje dus flink ziek kan worden.
  Mijn zoontje wordt ingesmeerd met vaseline lanette creme, is lekker vet en helpt goed. Ook in bad met een medicinale badolie helpt, ik gebruik die van het Kruitvat, en niet iedere dag in bad. Succes ermee

  #3343426 Quote

  Hoi
  Marita,

  Mijn dochter heeft dezelfde klachten, ze is nu bijna 17 maanden. Middels bloedtest zijn we er achter gekomen dat ze een behoorlijke voedsel en dieren allergie heeft. Ze heeft nu druppels gekregen die helpen tegen de jeuk. Verder heeft ze in bed een speciale pyama aan. waar ook de handen en voeten ingaan. Ze kan dus nog wel krabbenmaar niets meer kapot krabben. Verder zit ze op een speciaal dieet gedurende een aantal weken om te ontdekken ofdat haar klachten daardoor kunnen gaan verminderen.

  succes ermee
  gr mary

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes
  #3343427 Quote

  Hallo Marita,

  Ik weet niet of je brandneterthee aan hele kleintjes kunt geven, maar ikzelf heb daar zeer goede ervanringen mee. Wanneer het eczeem de kop opsteekt een kopje thee per dag.
  Zelf krijg ik van cortisol een explosieve reactie. Nog meer eczeem dus!
  Hoop dat je er baat bij hebt.

  #3343428 Quote

  kijk eens op www,kindereczeem.nl

  #3343429 Quote

  Hoi Marita, Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat kinderen overgevoelig of allergisch zijn voor dingen van binnen (voeding) of buiten (stoffen etc.) Hier een citaat uit een boek; (…)Een overgevoelige huid heeft dikwijls ook te maken met een teveel aan indrukken. Een baby is nog zo open dat hij werkelijk wordt overstroomd door alles wat hij hoort ziet en ruikt. Is dat meer dan hij kan verwerken, dan zie je dat terug in een
  onrustige, overactieve huid.(…)
  Door je kindje wat meer te beschermen tegen drukte en het de tijd te geven indrukken te verwerken, kun je al een heel eind komen. Hierbij ondersteunend kun je calendula baby/kinderbad van weleda in het badje doen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct