Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

troostloze baby

 • Auteur
  Berichten
 • #1592221

  Ik heb een dochtertje van 14 weken oud. Sins twee dagen huilt ze in de avonduren heel wat af. Soms zet ze het op het krijsen. Ik dacht eerst dat het door de warmte komt, maar ook op een koele plaats blijft ze huilen. Niks helpt, geen extra fles, geen water, verschonen niet, rondje wandelen in de kinderwagen niet, autoritje ook niet. Het lijkt alsof ze pijn heeft. Haar temperatuur is normaal. Ook probeert ze vanaf vandaag overal in te bijten. Ze kwijlt daarbij. Ik heb gedacht aan een eerste tandje, maar dat is wel erg vroeg toch? Kan dit het geval zijn? Of heeft ze misschien bijvoeding nodig? Heeft iemand goede raad voor mij?
  Groetjes Nathalie

  #3343437 Quote

  Lieve Nathalie,

  Ga met je meisje naar de manueel therapeut, liefst zo snel mogelijk.
  Kenmerken van het KISS-syndroom zijn o.a. huilen, ontroostbaar, kwijlen, voedingsproblemen etc…
  Een herkenbaar symptoom is ook vaak het vele spugen. Kom eens kijken op mijn site http://home.12move.nl/kisskids en lees de folder eens.
  Je mag me ook mailen via de site (komt bij mij terecht)
  En inderdaad heeft je kleintje dan pijn, het zit hem dan in de bovenste nekwerveltjes. Wij wisten wel dat er iets niet goed was met onze kleine maar konden niet vertellen wat er dan precies was, gelukkig werden wij verder geholpen.

  Ik hoop dat ik jou en de kleine met dit berichtje ook kan helpen!

  Groetjes Mirjam

  #3343438 Quote

  Hoi Nathalie,
  het is heel goed mogelijk dat je dochtertje bezig is om haar eerste tandje te krijgen. Ik denk dat het verstandig is om even met haar bij je huisarts langs te gaan, dat kan nooit kwaad.
  heel veel succes!

  Gwynniver

  #3343439 Quote

  Hoeft allemaal niet zo dramatisch te zijn hoor. Mijn zoontje had dat ook een paar keer achter elkaar en dat had alles te makn met "de regeldagen" Niks is goed en je weet het soms echt niet meer. Nou dat ervaart je kindje dus ook want die kan opeens iets nieuws en weet niet goed hoe daar mee om te gaan. En elke kindje van een paar maandjes gaat veel kwijlen omdat ze de klieren in hun mond gaan ontwikkelen. Er is een heel leuk en nuttig boekje dat heet Oei, ik groei. daar staat heel veel in en ook wanneer je bepaalde sprongetjes kan verwachten.
  Succes!

  #3343440 Quote

  Hoi Nathalie,

  Ik geef Mirjam gelijk. Het zouden symptomen kunnen zijn van een KISS-baby. Het is wel zo dat je voor jezelf na moet gaan hoe je zwangerschap en bevalling is verlopen. Als dat gepaard ging met veel problemen en moeite, of je had een snelle of juist langzame bevalling, dan kan je inderdaad een KISS-kindje hebben. Naar een Manuele therapeut gaan kan nooit kwaad. Je wordt hoogstens weggestuurd met de mededeling dat jouw dochtertje inderdaad last heeft van haar tandjes. Maar als het inderdaad wel KISS is en je doet er niets aan, dan kan dat schadelijke gevolgen hebben op de lange termijn. Vaak lijken nl. de symptomen te verdwijnen, maar in wezen compenseert jouw dochtertje de pijn door haar lichaam om den duur anders, en dus verkeert, te gaan gebruiken. Ik wil je niet bang maken hoor, maar een bezoek aan een Manuele therapeut kan echt geen kwaad. Zoek wel een goede op, want je moet er wel een hebben die gespecialiseerd is in KISS zuigelingen en kinderen. Een lijst kun je vinden op de site: wwww.kiss-kinderen.nl.
  Ik hoop dat je wat aan mijn informatie hebt en succes.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct