Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

koortslip

 • Auteur
  Berichten
 • #1592237

  We hebben een zoon van 3 maanden en nu heeft mijn man een koortslip. Helaas kan ik er niks over terugvinden of dit gevaarlijk is bij babies van die leeftijd. Alleen dat het bij pasgeboren babies gevaarlijk kan zijn. Wie kan me hier meer over vertellen?

  #3343484 Quote

  Heel precies kan ik het ook niet vertellen maar een koortslip komt van het herpesvirus. Het is voor een baby denk ik altijd gevaarlijk. Een virus moet je namelijk zelf uitzieken. Een herpesvirus blijft altijd sluimerend aanwezig. Als de weerstand om wat voor reden dan ook minder wordt steekt het de kop op. En het is heel besmettelijk. Dus niet alleen niet zoenen maar ook je handen wassen voor je je kind oppakt en kontakt met de koortslip vermijden.

  Jet

  #3343485 Quote

  Probeer er voor te zorgen dat de kinderen het niet krijgen. Alleen het idee al dat ze dit vervelende plekje hun leven met zich mee moeten dragen. Het verdwijnt wel maar ligt sluimerend te wachten om weer naar boven te komen. Dus voorzichtigheid is geboden.Succes.

  #3343486 Quote

  Laat je man teatree olie op de plek doen. Is bij de drogist verkrijgbaar.
  De blaar verdwijnt vrijwel meteen en is dan ook niet meer besmettelijk.
  Goedkoper en effectiever dan de spullen die er speciaal voor worden verkocht.

  Succes Linda

  #3343487 Quote

  Mijn man heeft hier ook regelmatig last van en niet zo'n klein beetje ook! Hij heeft soms zelf hele plekken in zijn neus of op zijn voorhoofd. Het is idd superbesmettelijk als de blaasjes "op springen" staan of net open zijn. Het vocht is zeer besmettelijk en kan idd ook via handen e.d. overgebracht worden. Ik heb zelf helaas het virus in mijn oog, dit komt doordat we tijdens de vakantie onze kussens per ongeluk hadden verwisseld. Ik moest hier regelmatig voor naar de specialist, de laatste tijd is het gelukkig rustig. En het kan nog erger, een kennis van mij heeft het tijdens een vrijpartij (niet met mijn man trouwens hoor!) op haar genitalieen gekregen. Wees dus supervoorzichtig! Dat zijn wij ook met onze dochter, dan maar even niet zoenen en goed handen wassen.

  #3343488 Quote

  Kijk er asjeblieft mee uit! Ik heb er ook wel eens last van en ik heb eens geïnformeerd bij het cb. Het kan in het ergste geval een hersenvliesontsteking veroorzaken!

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct