Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

597946 Voedingsschema 6 Maanden

 • Auteur
  Berichten
 • #1603948

  Hoi wat geven jullie aan jullie baby's met 6 maanden. Mijne is nu bijna 6 maanden en krijgt nu 4 flessen 200cc en halve pot fruithap ben van plna om over een week met groentehap te beginnen. Kan hij dan ook aardappelen en vlees al eten (uiteraard gepureerd)? En wat geven jullie als tussendoortjes? Ben benieuwd!!

  Gr Desi mv Duncan

  #3362908 Quote

  Hoi Desi,
  gaat snel he,mijn Desi wordt volgende week ook al een half jaar!
  Kijk eens op keukenkikker.nl,daar staat veel info over voeding op,en leuke recepten
  Mijn Desi eet vers fruit,meestal appel met wat meloen of mandarijn en het kan haar niet zuur genoeg zijn
  Oh ja,ze krijgt nu bij haar opa een lange vinger (foei!!),daarvan gaat 10 % in de mond en de rest aan de handjes,kleren en interieur 😉
  Groetjes

  #3362909 Quote

  Mara krijgt nu appel, peer, banaan, meloen, mango, liga, rijstwafesl, sap, pap van de bv, wortel, brocoli, bloemkool, snijbonen. En dan ben ik pas iets langer dan een maand bezig en bouw alles met een paar dagen op dus 2 dagen alleen peer dan iets bijvoegen. En dat gaat goed.

  De groente vind ze niet zo heel erg lekker haar fruit wel.

  Op het moment zijn we even gestopt omdat ze ziek was en mijn bv heel erg terug gelopen was dus ff alleen maar bv gegeven.

  Nou groetjes joyce mama van Mara

  #3362910 Quote

  Mijn zoontje kreeg met 6 maanden inderdaad 4 flessen van 200cc, waarvan de laatste fles met 3 lepels rijstebloempap erdoor (wel een papspeen gebruiken). Een half potje fruithap en een half potje groentehap met aardappel of rijst. Op advies van het cb zit er nog geen vlees bij. Als tussendoortje geef ik hem soepstengel of rijstwafel, vinden ze vaak heel lekker en is zonder suiker. En natuurlijk een slokje diksap of water tussendoor. Het is handig om je kind daar ook aan te wennen want als het warmer wordt zal je kind meer moeten drinken. Succes ermee!

  #3362911 Quote

  Je mag nu ook een fles af laten vallen, meestal die aan het eind van de middag. Je kunt wat diksap tussendoor geven, bijv tussen 15 en 16 uur samen met een liga of soepstengel oid.

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct