Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

597964 Bijvoeden Met Water

 • Auteur
  Berichten
 • #1603966

  Hallo Allemaal,

  Ondanks het warme weer hoop ik toch dat er iemand online is die me kan helpen. Mijn dochtertje van drie maanden heeft erg veel "last" van het warme weer. Niet dat ze huilerig ofzo maar ze zweet als ik weet niet wat. Mag ik haar naast de volledige borstvoeding in deze hete dagen bijvoeden met wat water? Ben bang dat ze uitdroogt want heb zelf geen extra voeding en ze heeft ook geen extra honger….
  Wie kan me helpen????

  Groetjes,
  Michelle

  #3362985 Quote

  Je zegt dat je geen extra voeding hebt, maar het principe van bv is dat hoe meer je geeft, hoe meer je aanmaakt. Dus als jij geeft zal er echt wel voeding uitkomen. bv is niet alleen voedend, maar ook een goede dorstlesser. Je kind zal hier genoeg aan hebben en heeft geen behoefte aan extra water. Daar loopt je bv alleen maar van terug, want de kans bestaat natuurlijk dat je dochter minder dorstig wordt en minder behoefte aan jouw bv. Succes ermee en sterkte met de warmte!

  #3362986 Quote

  Water mag je altijd geven als extra. Dat kan helemaal geen kwaad en is alleen maar goed voor je kindje.
  Sommige kindjes willen geen koud water, maar als je het eventjes opwarmt drinken ze het wel. Ook dat kan geen kwaad. Lekker laten drinken met deze hitte!!

  #3362987 Quote

  Water mag je geven maar het beste is toch vaker aanleggen. Want waar water zit kan geen borstvoeding zitten. Dus drinkt ze minder uit de borst en maakt je lichaam minder aan.

  Dus pobeer het aanleggen eerst eens.

  Groetjes joyce mama vam Mara 7 maanden borstvoeding

  #3362988 Quote

  Water, borstvoeding, water, borstvoeding. Het valt zo niet mee. Ik ben het met beide eens, hoe vaker je aanlegt, hoe meer borstvoeding je aanmaakt. Maar (uitgekookt) water tussendoor geven maakt volgens mij echt niet uit, zeker niet als je kindje veel zweet. Mocht je het echt zeker willen weten kan je natuurlijk ook nog altijd het zuigelingenbureau om advies vragen.

  Groetjes Esther.

  #3362989 Quote

  Het kan zeker ook geen kwaad. Maar het neemt de plek in waar anders melk zit. Het kan dan zijn dat ze bij de volgende voeding minder drinkt en zo gaat dan de bv terug lopen.

  groetjes joyce

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3362990 Quote

  Wat kan ik hier nog op zeggen…

  Groetjes Esther

  #3362991 Quote

  En ik zou maar goedletten op de kleertjes! Trek je de kleine niet te veel aan, en vooral katoen! En niet rechtstreeks in de zon leggen!
  Succes!

  #3362992 Quote

  Hallo Allemaal,

  Dank voor de reacties. De reden waarom ik graag water bij wilde geven was juist omdat de borstvoeding meer wordt, (en omdat ze dan de heeeele tijd vraagt). Is na een paar dagen de warmte over, zit ik met twee van die volle jetsers! Gelukkig zijn ze al niet zo klein! Kan dus met een gerust hart water bijgeven op het moment dat ze komt buiten haar gewone drinkpatroon om.

  Bedankt allemaal!!!

  Groetjes,
  Michelle

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct