Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

597973 Kraanwater Of Bar Le Duc

 • Auteur
  Berichten
 • #1603975

  Mijn zoontje is 5 maanden en krijgt 4 flesvoedingen per dag. Ik maak dat aan met bar le duc, nu hoorde ik van verschillende mensen dat het al gewoon kraanwater zou mogen zijn. Weet iemand hier iets meer van?? Wat doen jullie??

  groetjes Martine

  #3363032 Quote

  Hoi, ik werk in een kinderdagverblijf en bij ons is de regel dat kinderen vanaf 1 jaar pas kraanwater mogen. Voor die tijd nemen we gekookt (kraan)-water. Ben benieuwd wat andere mensen hier van zeggen…..

  #3363033 Quote

  Hoi,

  Ik geef vanaf 6 maanden onze kleine man kraanwater. Tenminste mijn man is daar mee begonnen. Ik ben het over gaan nemen. Akim heeft er helemaal geen last van dus…….
  Misschien moet je het gewoon uitproberen. Akim doet al vanalles in zijn mond, dus waarom dan nog spawater ofzo geruiken. Bacteriën krijgt hij toch wel binnen. Je kunt ze wel overbeschermen hoor! Maar op een gegeven moment moeten ze zelf weerbaar worden.

  Groetjes

  #3363034 Quote

  Ik ben vanaf het begin kraan water gaan gebruiken, heb ook gelezen dat dit mocht.
  Ik maak een hele kan klaar voor de volgende ochtend dit wel met gekookt water.
  Maar als ik ergens naar toe ga dan gebruik ik gewoon kraan water met poeder. Ze vindt dit prima heeft nergens last van. Ik heb dit ook geleerd van mijn kraamverzorgster.
  hilde

  #3363035 Quote

  Ik gebruik ook bar le duc voor mijn dochter 9mnd en geef pas met 1 jaar kraanwater heb dat met mijn oudste ook gedaan. Succes

  #3363036 Quote

  Van de kraamhulp heb ik ook geleerd om de flesvoeding gewoon met kraanwater aan te maken. Ik heb dus ook niet anders gedaan.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3363037 Quote

  vanaf de geboorte gekookt kraanwater gedaan. de 1e fles daarmee was al bij 1 uurtje oud(jong). in het begin, eerste 3maanden kookte ik het lang, daarna gewoon koken en bij 6 mnd nam ik als ik wegging ook weleens gewoon water of voor de roosvicee. de melk heb ik tot 10 mnd met gekookt water gemaakt. daarna was het melkpoeder veranderd en kreeg mijn dochter diaree en toen zijn we op gewone melk over gegaan en weg diaree.
  je hoort wel dat mensen altijd lauw kraanwater gebruiken maar ik heb geleerd dat dit niet goed is vanwege salmonella in de leiding. neem of goed heet of goed koud.
  ik maakte ook voor de hele dag in een keer klaar.

  #3363038 Quote

  Je kunt gewoon kraanwater gebruiken hoor,dat is hier zo schoon,ik maak voeding voor de hele dag en kook het daarvoor even een paar minuten,maar mijn dochter drinkt al weken gewoon koud kraanwater,uit een antilekbeker
  Bronwater is alleen maar 'schoon' als je het pak/de fles net geopend hebt,daarna komen daar ook bacterien in en is dus eigenlijk nog slechter,tenzij je voor elke fles een nieuw pak lostrekt!

  #3363039 Quote

  heb gehoord dat (afgekookt)kraanwater beter is dan bar le duc en dergelijke omdat hier teveel mineralen in zouden zitten.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct