Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

597990 Aardbeien En Kiwis

 • Auteur
  Berichten
 • #1603992

  Hoi moeders,

  Mag je aardbeien of kiwi's aan een baby van 5 maanden geven? Ik krijg die kleine pitjes niet goed fijn gepureerd en heb gehoord dat de darmpjes deze dan niet goed kunnen verwerken.
  Wie weet het?
  Groetjes van Nadia

  #3363134 Quote

  Aardbei en kiwi word afgeraden omdat het een allergische reactie kan geven. En een kiwi inderdaad krampjes kan veroorzaken volgens mij is dat namelijk een citrus vrucht.

  groetjes joyce mama van Mara 7,5 maanden

  #3363135 Quote

  hallo,

  Je kunt er maar op 1 manier achterkomen of je kind er een reactie op gaat geven en dat is het gewoon ff proberen als je begint met gewoon eens een hapje aarbei of kiwi kom je er snel genoeg achter of hij/zij er tegen kan. En pitjes van de aarbei en kiwi kunnen geen kwaad ze komen er als het goed is aan de onderkant gewoon weer uit. ha ha ha….

  mijn zoontje was ook ongeveer 4 mnd en daar hebben wij het ook bij geprobeerd het leverde geen probleem op. Maar ja je weet ieder kind is anders.

  Groetjes Mirela
  Moeder van Dion (4) en pascal van (9mnd)

  #3363136 Quote

  Hallo dames,
  Oeps dat wist ik niet!!

  Zijn er meer fruitsoorten die een baby niet goed kan verdragen?

  Sinasappelen is iets dat ik vroeger als 3 maanden oude baby al kreeg maar dit geef ik mijn 7 maanden oude zoontje nu nog niet want ik heb het idee dat het zuurbranden kan geven.

  En ik heb wel eens gedacht om pitloze druifjes te geven. Hebben jullie daar ervaring mee?

  #3363137 Quote

  mijn vriend is allergisch voor kiwi dus de eerste anderhalf jaar mijn zoon geen kiwi gegeven. mijn vriend krijgt er pukkeltjes van. mijn zoon heeft er geen last van. ( nu bijna 2 jaar) maar hij heeft wel dunne ontlasting door de pitjes, dat stimuleerd de darmen extra.
  gr mariette

  #3363138 Quote

  Joyce, een sinaasappel is toch ook een citrusvrucht en volgens mij mogen ze wel sinaasappelsap.
  Ik zal morgen het cb eens bellen voor advies, ook geven die vaak onderling ook weer verschillende adviezen.
  Groetjes Nadia

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3363139 Quote

  Aardbeien mag je je kind gerust geven, maar voordat je ze gaat pureren, moet je de aardbeien in warm water zetten!
  En kiwi's kan je ook best geven zonder pitjes, die laat je er gewoon uit. Ik weet niet beter dan dat je de de kiwi met pitjes kan geven wanneer ze een jaar zijn, want dan geeft het minder problemen met de darmen en uitslag.

  #3363141 Quote

  Ik gaf met 3,5 maand al aardbeien. Gewoon goed wassen, kroontje eraf en dan in de blender. Dan wordt het superdun en ik verkruimelde er dan nog een halve liga (eerste stap) doorheen. Nooit een allergische reactie gehad of iets dergelijks. Inmiddels is Justin bijna 5 maanden.

  Groetjes, Patricia

  #3363142 Quote

  pas op met het pureren van kiwi's !!! Doordat de pitjes (al dan niet geheel) kapot gaan in de blender, krijgt het mengsel een heel bittere smaak! Een rijpe kiwi pakken dus, en "gewoon" prakken met een vork, eventueel wat liga erbij verkruimelen, net als bij de aardbeien van patricia! veel smulplezier!
  oh ja, het afspoelen van de aardbeien met warm water vermindert allergische reacties. In een vergiet, en even flink de hete kraan eroverheen is voldoende. Je hoeft de aardbeien niet echt te laten staan, bovendien gaat er dan teveel smaak en vitamines verloren.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct