Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

598018 Help Noodkreet

 • Auteur
  Berichten
 • #1604020

  Mijn zoontje is 4,5 maand oud en ik heb hem tot nu toe met veel plezier en succes borstvoeding gegeven. Door omstandigheden moeten de voedingen van overdag vervangen worden door de fles en dit veroorzaakt het drama waarin we ons nu al een week bevinden: hij wil ab-so-luut geen speen in zijn mond. Andere flessen/spenen geprobeerd, alu-folie eromheen ter afleiding, ander persoon (mijn man) die de fles geeft, andere houding… Het werkt allemaal niet! Het is ontzettend frustrerend. Ik heb van verschillende instanties/personen te horen gekregen dat we vooral veel geduld moeten hebben, maar hoe lang kan dit nog doorgaan? Vanaf juli gaat hij in de opvang, dan kan ik geen borstvoeding meer geven maar voor die tijd kan ik hem toch echt niet dwingen om datgene te doen wat hij niet wil, ookal moet het toch…
  We zijn zo langzamerhand wanhopig. Ik hoop dat vrouwen met dezelfde ervaring mij kunnen gerust stellen…
  Alvast ontzettend bedankt voor jullie reacties.
  Groetjes,
  Maureen.

  #3363256 Quote

  Hoi Maureen,

  Als eerste mag ik vragen waarom hij de borst niet meer krijgt?

  Ik heb hier geleerd dat je het rustig aan moet opbouwen. Maar eerst wil ik graag nog weten of hij bv in de fles krijgt of kv?

  Het belangrijkste buiten geduld om is dat je rustig blijft.

  Ga ff naar mijn eigen kleine kom zo terug om wat meer te schrijven hoop dat je dan zelf antwoord hebt gegeven.

  groetjes joyce mama van Mara 7,5 maanden

  #3363257 Quote

  Je kunt proberen om met een lepeltje of met een kopje (cupfeeding) te voeden. Op deze manier weet je gewoon zeker dat hij wat binnenkrijgt, ookal duurt het lang.

  Succes

  #3363258 Quote

  wij hebben dezelfde drama's met de overgang naar de fles, ook Anna gaat over een aantal weken naar de opvang.
  Ik probeer 1 keer per dag de fles te geven met bv erin om te wennen. Soms pakt ze de fles wel maar meestal niet. Ik vind het ook afschuwelijk om haar zo overstuur te zien worden, en ik weet ook niet goed hoe het beter zou kunnen gaan. Wij gebruiken de flessen van Avent, die volgens de bijsluiter speciaal zijn voor de afwisseling borst en fles, maar ik merk er niet veel van. Ik hoop dat er veel tips komen hier, want ik kan je niet helpen helaas. Blijf proberen, en blijf rustig….
  Anne

  #3363259 Quote

  Ben ook heel benieuwd of er goede tips komen. Ikzelf geef al 10 maanden borstvoeding en heb ook vanalles geprobeert zodat ze overgaat op een zuigfles of anti lek beker. Heb het ook geprobeert met borstvoeding in de fles en dat neemt ze ook al niet. Hoop ook dat ik goede adviezen lees, kan het goed gebruiken.

  #3363260 Quote

  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik hoor wel eens dat het helpt als je speen eerst "insmeert" met je melk, dat het wel naar jou ruikt.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3363261 Quote

  Hoi,

  Ook mijn kleine vent wil de fles niet. Behalve die ene keer dat ik een middagje ben wezen shoppen en hij toch wel honger had. Hij had mij dus drie uur lang niet gehoord of geroken en nam genoegen met borstvoeding uit de fles gegeven door mijn man. De volgende dag wilden hij niet meer de fles van mijn man, want hij wist dat ik in de buurt was. Dus wellicht moet je een keer een paar uurtjes weggaan en de fles door je man of oppas laten geven.

  Een andere tip is, op zoek gaan naar huidkleurige spenen. Deze zijn in ieder geval verkrijgbaar in Frankrijk.

  Verder ben ik op een amerikaanse site gekomen met speciale op borsten lijkende spenen
  http://www.adiri.com/p5.htm

  Succes!

  Mirella

  #3363262 Quote

  hoi hoi, ook ik had dit probleem. heb veel geprobeerd, maar uiteindelijk hielp alleen het gat in de speen groter maken. dus zodat het er bij wijze van spreke gewoon in loopt. in het begin zal ze/hij een beetje hoesten, maar toch gaan drinken. ze moeten gewoon even doorkrijgen dat er uit de fles ook wat te halen valt. op deze manier ging het steeds ietsje beter. maar het ging pas echt goed toen ik een nacht geen borstvoeding meer had gegeven. toen moest ze wel. maar als je door wil gaan met borstvoeding moet je dan wel zodra ze de fles goed drinkt ook weer aanleggen, weet niet of je dan hetzelfde probleem weer krijgt. ik was toen helemaal gestopt. succes!!

  #3363263 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ondertussen zijn we niet veel maar toch IETS verder gekomen. Het bleek dat de Avent speen tot 3 maanden was, we hebben nu de (volgende) Avent speen met 3 verschillende standen en sinds die overgang heeft hij al wel een beetje gedronken. Ene keer 40 cc, andere keer 20 cc. Ik houd de moed er in maar af en toe is het moeilijk om rustig te blijven. Vooral mijn man, die graag de fles wil gaan geven, kan flink gefrustreerd raken als het niet gaat. De reden dat ik overdag geen borst meer ga geven is dat ik ga werken en mijn zoontje dan naar een kinderdagverblijf gaat. Kolven gaat niet echt naar mijn zin, dus ik had bedacht dat het geen kwaad kan als hij overdag kunstvoeding krijgt en 's ochtends en 's avonds borstvoeding. Dat zou heel mooi zijn want ik geef de borstvoeding toch wel een beetje tegen mijn zin op. Maar ja, er moet toch ook brood op de plank komen he. We blijven het proberen. Iedereen veel succes en wanhoop niet!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct