Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

nachtelijk lekken

 • Auteur
  Berichten
 • #1604774

  Zijn hier meer borstvoedende moeders die dit probleem kennen en er misschien een oplossing voor weten?
  Ik lacteer nogal overvloedig, zodra mijn dochtertje een geluidje maakt spuit de melk letterlijk uit mijn borsten. Overdag is dat, dankzij zoogcompressen, geen punt, maar 's nachts is het lastiger, niet alleen vind ik het vervelend om dan een beha te dragen, het wordt ook met klem afgeraden omdat je dan de melkkanaaltjes afknelt en een borstontsteking zou kunnen krijgen. Met als gevolg dat rond de nachtvoeding mijn t-shirt, beddengoed en snel aangerukte spuugdoekjes doorweekt raken van de melk, wat de tweede helft van de nacht er niet prettiger op maakt. Hoe doen jullie dit?

  #3366842 Quote

  Een voedingsbh dragen 's nachts kan echt géén kwaad, inclusief de zoogcompressen hoor!
  Wat bij mij een super uitvinding waren de Lily padz dat zijn zoogcompressen van siliconen en die blijven plakken op je huid.
  Daardoor kun je die zonder bh dragen en lekt er niets!
  Je kunt kijken op de site http://www.prettymum.nl. Héél veel succes en super dat je zoveel voeding hebt (al kan dat ook best wel lastig zijn).

  #3366843 Quote

  Ik draag ook 's nachts een beha en heb nog nooit last gehad van borstontstekingen. Ik zou geen andere oplossing weten.

  #3366844 Quote

  Hier had ik inderdaad ook last van! Ik heb gewoon 9 weken met een BH aangeslepen anders kon ik drie per nacht mijn bed verschonen! Ik weet wel dat toen ik zón stuwing had dat het er uitspoot 24 uur per dag mijn (voedings)BH aan moest houden van de verloskundige zelfs er mee douchen!! Wat je misschien kunt doen is een truitje met spagethi bandjes en daar een klein handdoekje inleggen, dat blijft dan goed op zijn plaats en hebben je borsten toch voldoende bewegeingsvrijheid!

  Groetjes

  #3366845 Quote

  zelf heb ik geen bv gegeven, mijn buurvrouw had het ook heel erg, zij deed aan beide borsten een luier van de kleine voor. ze had een half hemd beha aan(zo'n topje) ik weet niet meer hoe dat heet en daar deed ze de luiers in.
  succes.

  #3366846 Quote

  Hoi,
  Bij mij was het alleen de eerste paar weken dat het zo lekte, terwijl ik nu veel meer melk in mijn borsten heb.
  Ik deed meestal een handdoek onder mijn borsten en 's nachts deed ik een ander shirtje aan.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #3366847 Quote

  hoi
  ik heb bijna het zelfde probleem alleen spuit bij mij de melk er nog net niet uit. Ik draag wel een bh met kompressen om het probleem iets te verhelpen. Ik weet niet wanneer je bevallen bent, ik zelf op 1 september en het begint nu minder te worden met het lekken in de nachten.

  Ik heb ook geen last gehad van verstopte melkkanaaltjes.

  #3366848 Quote

  Ik draag 's nachts nog steeds een meegroeibh met zoogcompres tegen lekken. Waarom zou je die niet mogen dragen? Ik kan me voorstellen dat als je een beugelbh draagt dat de beugel dan verkeerd kan gaan zitten als je erop ligt maar zo'n meegroei bh kan volgens mij geen kwaad. Ik doe het in ieder geval al 8 maanden en heb nog geen borstontsteking gehad!
  Groetjes
  Masja

  #3366849 Quote

  Hallo Loentje,

  Hoe oud is je dochtertje intussen? Ik had hetzelfde probleem maar na een tijdje regelt het zich vanzelf. Dan is de vraag en het aanbod op elkaar afgestemd. Een bh met compressen heb ik 2 nachten geprobeerd maar dat was ronduit vervelend: ik had inderdaad heel erg gespannen borsten en keiharde plekken die ik gelukkig nog weg kon masseren. Ik had toen een tijdje kraammatrasjes onder mijn laken gelegd.
  Ik kreeg alleen weer lekkende borsten toen mijn dochtertje 's nachts door begon te slapen en toen ik afbouwde. Maar na een paar dagen/ nachten heeft het aanbod zich weer aangepast aan de verminderde vraag. Nu geef ik al 1,5 maand alleen 's ochtends en 's avonds borstvoeding en heb helemaal geen last meer van lekkage.

  Succes.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct