Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

6 7 Dagen Na Eisprong Ongesteld

 • Auteur
  Berichten

 • Annotje
  Bijdrager
  #10274445

  Hallo,

  ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.. ben nu 7 maanden gestopt met de pil. Laatste drie maanden is cyclus 32, 32 en 27 dagen. Bij de cyclussen van 32 dagen gaf ovulatie test aan dat ik op dag 25 eisprong had, laatste maand gaf test geen resultaat maar zag ik met temperaturen dat het op dag 21 was. Er zitten dus maar 6-7 dagen tussen eisprong en menstruatie. 

  Heeft iemand van jullie hier ervaringen mee? Lees op internet dat de periode tussen eisprong en menstruatie rond de 14 dagen moet zitten. Wordt er behoorlijk onzeker van.. 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10274448 Quote

  6 dagen is wel kort, ik had zelf afgelopen keer 11 dagen. Is bij mij nooit zelfde aantal dagen. 

  Ik zou maandag gewoon even de huisarts bellen en aan de assistente het even vragen. Wie weet is het tekort en hoef je dan niet een jaar te wachten voordat ze je door verwijzen. Ik zou zelf echt even bellen. Met 6 dagen. 

  Er zijn gewoon medicijnen te krijgen die het kunnen verlengen maar die zal de arts niet voorschrijven dat doen ze in ziekenhuis. Misschien zegt hij ook wel je moet wachten maar als het elke keer 6 dagen is zal hij je wel doorverwijzen.. denk ik hoor. Ben ook geen arts ofzo maar Google is ook mijn beste vriend haha. 

  Kan geen kwaad om het even na te vragen bij huisarts die heeft er voor geleerd . 


  FleurBo
  Bijdrager
  #10274459 Quote

  Weet je zeker dat het menstruatie is? Een lichte bloeding op 6-7 dagen na ovulatie kan ook een innestelingsbloeding zijn


  Olifantje
  Bijdrager
  #10274472 Quote

  Ik heb periodes gehad dat ik op dag 14 ovulatie had en dat 21 menstruatie. Wel waren dit vaak weken dat ik stress had. Zolang het niet te vaak gebeurd is het geen probleem. Ben met 9/11 dagen na eisprong zwanger geworden en nu 9 weekjes🥰


  Annotje
  Bijdrager
  #10274487 Quote

  Dank voor jullie reacties!

  Gefeliciteerd Olifantje! 
  Deze maand heb ik wel wat stress, maar de maanden ervoor niet en toen was de fase net zo lang. Het is nog niet 9-11 dagen geweest..

  Het is (helaas) geen innestelingbloeding. Dat hoopte ik de afgelopen maanden wel haha. 

  Dus ik denk inderdaad dat ik maandag de dokter even bel. Inderdaad zonde om lang te wachten als dit met een medicijn te verhelpen is!


  Liesle
  Bijdrager
  #10274501 Quote

  Bij mij doen ze met 7/8 dagen niets omdat ik in het verleden gewoon zwanger ben geraakt. Het kan dus wel. Ik denk dat de kans dus helaas wel degelijk aanwezig is dat je het eerst 6 maanden of een jaar moet proberen. Maar aankaarten kan natuurlijk geen kwaad. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Olifantje
  Bijdrager
  #10274506 Quote

  Klopt minimaal 6 maanden proberen(ben ervoor naar de gyno geweest)

  Hou je cyclus bij, daar zijn ze dol op!! Als je nu echt maanden onder de 10 zit zou ik zeker actie ondernemen!.

  Ik weet zelf zeker dat ik op dag 6 innesteling gevoeld heb (drupje roze bloedverlies met witte afscheiding) en hele erge kramp van 2 min. en de tussentijdse bloedingen waren weg! Kortom die 9/12 dagen die ze vaak online bedoelen om in te nestelen hoeven dus niet altijd


  Daniejelle
  Bijdrager
  #10274554 Quote

  Hallo!

  ik had een luteale fase (zoals ze dat noemen) van 8-9 dagen wat volgens mijn behandelend gynaecoloog echt te kort was voor een goede innesteling.

  ik heb uiteindelijk utrogestan gekregen, helaas kwam mijn menstruatie hier doorheen. Toen mogen starten met pregnyl injectie en meteen die ronde zwanger!

  Mocht je echt met ovulatietesten testen en zeker weten wanneer je eisprong is dan zou ik contact opnemen met de huisarts voor een doorverwijzing!

  in het ziekenhuis kunnen ze je cyclus helemaal goed mee nakijken en als er iets mis is meteen gericht behandelen!

  succes!!


  Annotje
  Bijdrager
  #10274605 Quote

  Goedemorgen,

  Ik ben het nu 7 maanden aan het proberen en daarvan hou ik het nu 4 maanden bij. De eerste 3 maanden was mijn cyclus 26, 28 en 24 dagen (weet niet wanneer eisprong was)

  Toen ging ik ovulatie testen gebruiken. Die vierde maand was het ineens 39 dagen met eisprong op dag 34, toen 32 dagen eisprong 26, 32 dagen eisprong 26 en nu 27 dagen eisprong 21.

  Hopelijl is dat genoeg voor een doorverwijzing!

  Aan de andere kant wisselt het dus nog best wel. Het kan misschien ook zijn dat ik nog aan het ontpillen ben. Maar nu ik ook jullie reacties zie en dat ook de gynaecoloog zegt dat onder de 10 dagen lastig is, bel ik maandag de huisarts. Ook wel goed om te lezen dat je wel zwanger kunt worden als je luteale fase korter is, maar dat er ook genoeg medicijnen zijn om hem te verlengen.

  dank voor jullie reacties en ik zal laten weten wat de huisarts zegt 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct